napszemüveg

Heti pedofil retró: Ted Lapidus: TL15-SB-0055

2011. augusztus 08. - Winkler Róbert

Csabi osztotta meg a hivatkozást a Napszemüveg Blog Facebook oldalán: Vintage Sunglasses. Igazi kincsesbánya, amiben minden nap találok valami sokkolót. Nézzük a mait, egy klasszikus, visszafogott pedofil-keretet 1970-ből, Ted Lapidustól.

 

 

Hát igen, ez bátor, erre rárepülnék - a honlapon eddig valamennyi szemüveg mellett, amit néztem, oda volt írva, hogy nem retró, hanem régi, egyszer sem használt, karc- és viselésmentes. Na jó, rárepülnék, ha felpróbálhatnám, mert 200 euró nem nevezhető rablásnak, főleg eredeti régiségért, de ha a méret nagyon nem stimmel, akkor azért már sok. Ráadásul elvileg női, de mondom, szerintem simán hordható a perverz tata - Elvis vonalon. De ki a tervező, és ezt mégis hogy a francba képzelte?

 

 

Ted a kisebbik szabóollójával
 

Ted, öreg fiú, ha volna hülye név, amivel kapcsolatban joggal vetődhet fel az erre kössél csomót kérdése, akkor a tiéd az. Na, vajon milyen nemzetiségű? Ted ugye az angol Theodore, a Lapidus meg latin, nyilván követ, vagy valami hasonlót jelent. Mint Szent Péteré, csak valószínűleg a petrus az a szikla, a lapidus pedig a normál, hétköznapi használatú kő. És igen, a latinnal nem járunk messze az igazságtól: az 1957-ben, Marbeuf-ben nyitotta meg haute couture-butikját, Párizstól észak-nyugatra.

 

Twiggy tévés szereplése
 

Nekem volt egyszer Ted Lapidus-élményem. Már nem tudom, melyik újságnál kellett egy különlegesen idióta PR-cikket szerkesztenem Ted Lapidus-termékekről, melyek visszataszítóan tatás-nyanyásak voltak, lehet, hogy a Római birodalom keleti provinciájában még eladhatónak vélték. Egyébként Magyarországon ma is van még Ted Lapidus-forgalmazás, elsősorban parfümökből és ingekből, tegye fel a kezét, akik ezek érdekelnek.

Gondoltam.

Na, Ted Lapidus nem volt mindig ilyen unalmas. Franciaországban akkor tett szert széles körű hírnévre, amikor Őt tartották a a 60-as évek uniszex divatja egyik meghatározó tervezőjének – végül is az is valami, hogy nőket bevásárlószatyorba öltöztet az ember, de Ted a terepszínű katonai- és szafarielemeket is behozta az otkutűrbe. Hát valamit be kell, igaza is volt. Igazi hírnevet természetesen csak akkor szerzett, amikor celebekkel kezdett foglalkozni. Brigitte Bardot-val kezdte, de ő tervezte a Beatles Abbey Road című lemezén John Lennon által viselt fehér öltönyt.

 

A jobb szélen John, rajta pedig Ted
 

További fontos fegyverténye, amit a divattervezők azóta is emlegetnek a tábortüzek körül, meg elfajult házibulik konyhai végjátékában: Twiggy-re, aki akkor még nem Marilyn Manson zenésztársa, hanem egyszálbélű sztármodell volt, miniszoknya helyett öltönyt adott nyakkendővel. Tök jogos: nem mindegy, mi van egy ilyen csajon? Ne, mindezt tényleg csak a kulturális környezet miatt kellett leírni, meg nyilván azért, hogy megértsük, miért is lehetett Ted Lapidus 1970-ben ennyire veszettük bátor. Ted Lapidus 2008-ban halt meg Cannes-ban, ahol magam is szívesen meghalnék, ha adnának hozzá pár kellemes nyugdíjasévet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr473124640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AciDuzzu 2011.08.05. 15:34:40

Ha ez a visszafogott pedofil, akkor milyen az exhibicionista? Nekem van egy pulcsim Ted-től, az kárómintás... és unalmas, azért is vettem. Ez a David Carradine-os kép nagyon frankó az öregről!

robian 2011.08.05. 20:17:52

kimdzsongnak van egy hasonló. nem ez : www.hrvatski-vojnik.hr/hrvatski-vojnik/802002/80_pictures/Kim%20Jong.jpg de ez se rossz.
hanem amiben az akinemlépegyszerre parádét szokta nézni a böhöm nagy rakétákkal

penelope garcia 2011.08.05. 22:33:54

A csajra vajon milyen apropóból kellett 3 számmal nagyobb szandit adni? :O

A szemcsi ölég csúnya, arról nincs mit mondanom. :)

sunblind 2011.08.05. 23:21:24

jajjmicsoda egy pedaraszta darab. moskomolyan. veddmámeg.
ha én ebben beállítanék anyámhoz, nem nyitna ajtót, csak személyivel.
süti beállítások módosítása