napszemüveg

Merészen schmittel a Polaroid

2012. július 13. - Winkler Róbert

szembol1.jpg

A Totalcar ügyvezetője, Tibor még a télen vette, amikor riasztottam, hogy 60-80%-os akciók vannak Polaroid napszemüvegekre, tehát háromezer forintért elég jó vásárt csinált vele. Én csak most szereztem róla tudomást, mert gondolom, mostanra vesztette el a másikat, amit ugyanazon akcióban vett.

tibbi1.jpg

A Wayfarer már jó ideje szemüvegfazont is jelent, és nem csak a Ray-ban egyik (illetve több) típusát. Wayfarert csinálni ma már majdnem olyan, mint AC-pumpát cserélni az autóban - azt a benzinszivattyút ssem feltétlenül Arthur Champion gyártja.

szara.jpg

Polaroid 8028

szembol2.jpg

Kicsit finomabbak a vonalai, mint egy Original Wayfarernek. Na de hopp, mi az ott a szár és a keret találkozásánál?! Nem olyan ez, mint a Persol védjegye, amit Supreme Arrow-nak hívnak? (Ajánlom a hivatkozásra kattintva megnézni a kis videót.)

supremearrow.jpg

Én aztán nem erőltetném senkire a véleményem, döntse el mindenki maga, hasonlít-e, és ha igen, mennyire. És hogy vajon a Polaroid vásárlóközönsége igényli-e a Persol-emblémát? Polaroidot általában azért vesz az ember, mert nem drága, és a lencsék minőségben nem rosszabbak a legtöbb prémiummárkánál. A fazonok általában konzervatívak, vagy nem különösebben extrémek, bár nekem volt egyszer egy anyagában mintás maori-szerű Polaroidom, amit azóta is siratok, hogy elvesztettem.

arrow_4.jpg

Aki látott már Persolt, az nagyjából látja a különbséget, és soha nem keverné össze a kettőt. Az is érdekes kérdés, hogy hiába van a Polaroid napszemüvegeknek legalább négy évtizedes múltja, nem sikerült egy rendes, felismerhető emblémát összehozni. Viszont a Polaroid lehetne már annyira komoly márka, hogy nem másolja ennyire szolgaian a nagyokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr844647530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZeNeMáGuS 2012.07.13. 08:07:07

Lehet még kapni? És ha igen hol?:D

hdo 2012.07.13. 09:53:00

a polaroid olyan tömegtermelésre beállt amúgy viszonylag silány minőségű szemüveget gyártó cég amelyek design-ja copy paste az összes nagy név slágergyanus termékének.

mcqueen 2012.07.13. 10:23:59

Már ha a cikkben szóba került a Persol is, ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Egy 2803s (acetát keretes) napszemüvegem van, és mivel gyorsan zsírosodik az arcbőröm ezért állandóan csúszkál lefelelé. Lehet a szárán hajlítani, vagy mit lehet vele tenni?

ZeNeMáGuS 2012.07.13. 10:37:56

Nagyon szépen köszönöm a választ!

Winkler Róbert 2012.07.13. 10:38:43

@mcqueen: Persze, kell is. Igazából te is meg tudod csinálni, de inkább vidd be bármelyik optikába. Sokan arra sem gondolnak, hogy az orrpadokon is lehet, és néha érdemes is állítani, bár ez természetesen 2803-asra nem áll.

Baro 2012.07.16. 14:54:11

Esetleg írnátok róla, hogy hogyan működik ez a fejre igazítás? Nekem hasonló problémám a 2931-emmel. és ugye a szár ráadásul rugós. Köszi a választ.

Baro 2012.07.18. 10:00:56

@Winkler Róbert: Esetleg írnátok róla, hogy hogyan működik ez a fejre igazítás? Nekem hasonló problémám a 2931-emmel. és ugye a szár ráadásul rugós. Köszi a választ.

Mercel 2012.08.30. 06:53:52

@Baro:

Hello!

"Esetleg írnátok róla, hogy hogyan működik ez a fejre igazítás? Nekem hasonló problémám a 2931-emmel. és ugye a szár ráadásul rugós. Köszi a választ."

Melegítik a keretet illetve a szárat és finom kézzel hajlítanak rajta ott ahol kell.

Ha budapesti vagy és elfogadsz egy önzetlen tippet, akkor menj be a Feszl optikába.
A Pilvax köz - Petőfi Sándor utca sarkán vannak a második üzlet azt hiszem.
Már Winkler is méltatta őket, én pedig túlzás nélkül az egyik legprofibb, és leginkább ügyfélbarát optikus üzletnek tartom őket.
Családi vállalkozás, már a háború előtt is ott voltak, és nincs kizárva, hogy minket is túlélnek:)
Ott tényleg Ügyfél vagy, nem pedig csak egy szám a pénztár blokkon.

"Frigyes"
süti beállítások módosítása