napszemüveg

Négy új Maui Jim

2012. október 26. - Winkler Róbert

alana.JPG

Már a Maui Jim is tud magából retrót csinálni, ami nem kis fegyvertény egy ennyire fiatal gyártótól. A Voyager utóda , vagy inkább továbbfejlesztése a Waterways, ami egy modernebb Wayfarer-féle, de erre hadd térjek rá kicsit később. Addig ünnepeljünk mexikói hullámzással egy női Maui Jim-újdonságot, melynek neve Alana, és úgy néz ki, ahogy Maui Jimek ritkán: érdekesen, kicsit extrémül, de leginkább jól.

A Maui Jimet nem azért szeretjük, mert ha valahol feltűnik egy, akkor defibrillátorral kell újraindítani a forgalmat. A Maui Jimek nem néznek ki rosszul, de ha valaki meglátja a modelleket mondjuk egy optika kirakatában, csak a 70 eures árcédulán csodálkozik, magát a napszemüveget talán észre sem veszi. Jól néznek ki, de inkább visszafogottan elegánsak, amit Magyarországon nem olyan könnyű eladni, főleg nem ezen az áron. A premium polarized-ként önmeghatározó márka inkább a technológia miatt érdekes: ők találták ki, hogy a teli színeket erősítik, a keverteket szűrik, így aztán többféle érdekes színvilágot is adnak az egyes Maui Jim-lencsék. nem olyan lesz az élmény, mint egy túleffektezett mozifilm, de egyrészt a polárszűrés miatt, másrészt a az alapban jó optikai tulajdonságokkal bíró polikarbonát lencsék révén egyszerűen jobb belenézni egy Maui Jimbe, mint bármi másba. 

Maui Jim Voyager 178-02.jpg

Mostanra valószínűleg a piackutatások is kimutatták, hogy a legtöbb Maui Jim túl visszafogottan elegáns, ami miatt a gyanútlan szemlélő odáig sem jut, hogy alaposabban megnézzen egy szemüveget, és észrevegye, hogy bár a tipográfia, meg a szótagszám kicsit hasonló (oké, a Maui valójában három szótag), ez nem egy Ray-Ban, hanem egy kétszer annyiba kerülő akármi. Újra kiadták az 1992-es Voyagert, ami abszolút időszerű, hiszen a vékonyított Wayfarer-fazon dübörögni fog 2013-ban is..

waimeacanyon.jpg

A Waimea Canyon talán kicsit oakleys, már ha muszáj hasonlítani valamihez. Ez a teknőc keret ezzel a selyemfényű borostyánsárga tükörrel már kicsit kilóg a Maui Jim hagyományos visszafogottságából, és ez jó dolog.

waterways.jpg

A negyedik újdonság a Waterways, ami a gyártó a Voyager faceliftjeként definiál, és hát tényleg egy kicsit szögletesebb Wayfarer. Ez így leírva tényleg unalmasan hangzik, de ezzel a zöld kerettel azért ez sem fest rosszul. Ezzel együtt remélem, a Maui Jimnél nagy siker lesz az Alana, és még sok ilyesmit terveznek érdekes fém szárral, ami nyilván szokás szerint valami hawaii motívum. Vulkánbambusz, vagy szörfös-lábszárcsont, bánom is én, csak ha már valaki ennyire jó lencséket csinál, rakjon párat érdekes keretekbe is.

alana.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr984860317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SemBoga 2012.10.26. 09:52:07

waimea canyon jöhet

nagyonnagyon 2012.10.26. 10:09:25

@SemBoga: csatlakozom, kár hogy én dioptriás vagyok, de ez tárgynak is szép.
Régebben keresgéltem hogy van-e olyan alkalmazás ami egy-egy kép, tárgy, filmből kiragadott kép színvilágával cseréli le a sablonnal vagy akár nem sablonnal készült weboldal színeit. Csodákat lehetne tenni, pl ezzel a napszemüveggel is.

Winkler Róbert 2012.10.27. 08:11:16

@nagyonnagyon: A Maui Jim történetesen majdnem valamennyi napszemüvegét dioptriázza is, ha jól emlékszem, multifokális kivitelben, de dioptriában nem mozgok túl otthonosan.

mangalor 2012.11.04. 13:41:58

Nem mintha mérvadó lenne a véleményem, de nekem eddig is nagyon tetszettek a Maui Jim keretek, és pont a "túl visszafogott elegancia" jön be. Csak az ára; pl. ez az 'azonnalbeleestem' Alana 240 dodó, és még ő a legolcsóbb a nekem nagyon tetsző női keretek közül. Egyébként itt csak a Waimea nem tetszik, de ez az Oakley-s vonal nem az én világom.
süti beállítások módosítása