napszemüveg

Oakley - 2014.

2014. október 23. - Winkler Róbert

_A0D8960.jpg

Kezdjük a legdurvábbal: idén kihozott az Oakley egy ilyet, Heritage Lifestyle néven. A mai célközönség ősei még a Tour de France-on tekertek ilyenben, ma már inkább az veszi fel, aki előtte tekert egy jót. Attól még persze állat, már önmagában az ötlet, meg az is, hogy az értekezleten nem röhögték körbe, aki kitalálta, hanem gyártásba is engedték.

 

_A0D8961.jpg

A felirat nélkül hányan találnál el a márkát? 

_A0D8964.jpg

Állítható szárhossz - ilyen megoldást ma már csak munkavédelmi boltokban láthatunk, nem optikákban.

Na de nem azért mondhatjuk, hogy az Oakley nagy dolgokra hivatott. Hanem a következő spéci sorozatért. Mert ugye szép dolog kákabélű gördeszkásokat, meg szörfösöket szponzorálni, de őket igazából senki sem ismeri. Lehetne még focistákkal reklámozni, de ez már elsőre sem jó ötlet: egyetlen focista sem játszik napszemüvegben. Hanem? Ugye Valentino Rossi, meg egy-két Moto GP-menő két éve már jó irányba tett lépések voltak, de most jött el az igazi szakítás ideje. Ferrari-kollekció!

_A0D9028.jpg

 

 

Bizony, a Form(ul)a 1-ben több nagymenő is Oakleyban vereti, például Kimi pókerarcának is szerves része egy tükrös Oakley. Hogy melyik versenyző reklámarc, és melyik hord csak úgy Oakleyt, nem egyértelmű, bár én nehezen tudom elképzelni, hogy egy F1-sztár bármit is ingyen hordana. Eleve már nem is élne, mert a menedzsere megölte. Ez egyébként egy cserélhető lencsés StyleSwitch.

_A0D9029.jpg

És ott az ugró ló, meg a másfél pixelnyi SF betűk. Na most hogy a forgalmazó mit mondott, hányszoros túlrendelés van a Ferrari kollekcióra, én le nem írom, mert sokallom, ugyanakkor el is tudom képzelni. Annyit szivárogtatnék csak, hogy 4-essel kezdődik, és nem feltétlenül egy nulla van benne.

_A0D9024.jpg

Így kell lencsét cserélni egy StyleSwitch-ben, bár ez oakleysoknak aligha újdonság. A modell nem új, csak a Ferrari embléma a matt fekete kerethez, és a narancs tükör (Iridium) lencsékhez.

_A0D9026.jpg

Így néz ki belülről: az alsó keretrész után az orrtámaszt is visszacsukjuk. És kész.

_A0D9031.jpg

Garage Rock - látják a lencse aljában a kis Ferrari emblémát? (jobbra lent)

_A0D9032.jpg

Na erre a Garage Rockra igazából elhiszem akár a négyezerszeres túlrendelést is.

_A0D9035.jpg

OO 9247 Chainlink

_A0D9038.jpg

A lencseló kicsit közelebbről

_A0D9036.jpg

Ilyen Oakley-szárfeliratra hirtelen nem is emlékszem

_A0D9043_1.jpg

Twoface is van Ferrari-kiadásban, bár lehet, hogy egy nagyon picit várni kell rá

_A0D9044_1.jpg

 

 _A0D9039.jpg

Egy Radarlock, és az idei újdonság, a Tour de France-sorozat, a keret felső részén a háromféle győztes trikójára utaló mintával.

_A0D9040.jpg

 _A0D9047.jpg

Tincan, ultrakönnyű újdonság  OO4082-es cikkszámmal. Vásárlás előtt azért érdemes eltölteni benne egy kis időt, mert ez sem kényelmesebb, mint a lapra szerelt avantgard németek, az IC Berlin, vagy a Mykita.

_A0D9048.jpg

A bádogdoboz ezüstben, piros logóval, de van még arany, fekete és szürke kerettel is.

_A0D9049.jpg

OO4082 - Ez a vicces, csapágyszerű illesztés az Iconic Collection tartozéka.

_A0D9051.jpg

_A0D9054.jpg

_A0D9065.jpg

Egy Oakley-szinten annyira finom forma, hogy már-már nőies. Mondjuk egy Oaklekkal megrakott polcon tényleg kicsit az, egyébként legfeljebb uniszex: Enduro. A P matrica a polarizált lencse jele.

_A0D9066.jpg

 

_A0D9056.jpg

Két új keret- és lencseszín kombináció a klasszikus Holbrooke-ból: sárga-zöld és kék-kék.

_A0D9057.jpg

_A0D9059.jpg

_A0D9072.jpg

Offshoot - nem subarus kivitel

 

_A0D9069.jpg

Jupiter Troy Lee Edition, hogy azért a motokrosszos vásárlók se érezzék magukat kisemmizve.

_A0D9068.jpg

A Troy Lee-Jupiter szemből

_A0D9077.jpg

Sliver F, ami szemből akár Holbrooknak is nézhető, de annál sokkal többet tud. Mi az, hogy többet?! Megoldja a civilizált emberiség egyik alapvető problémáját: a férfiak szeretnék az ingük zsebébe akasztani a napszemüveg szárát. Jogos, mert ugye így a vászon nem csiszatolja a finom fémgőzöket, amik az Oakleynél amúgy sem mindig vannak nagy barátságban az örök élettel. Viszont ha csak a szárat akasztják be kívülről, túl sok lóg ki, és a drága holmi egy szenvedélyesebb mozdulatnál még kiszédelegne a zsebből. De nem a Sliver F!

_A0D9079.jpg

A cinikus röhögésen, és a kötelező first world problemezésen túl azért azt meg kell adni, hogy lényegesen magabiztosabban működik, mint akár a Persol, akár a Ray-Ban hasonló rendszerei. Igaz, azok - főleg a Persolé - sokkal jobban néznek ki.

_A0D9083.jpg

_A0D9084.jpg

És végezetül a tárgyi bizonyíték, hogy az Oakley továbbra is férfimárka. A Drop Cln persze inkább női, és mindenféle Oakleyt hordhatnak nők, de azért a márka továbbra is a sportos férfiakra hajt.

_A0D9085.jpg

Drop Cln

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr506814961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása