napszemüveg

Most kell menni shoppingolni

2014. november 25. - Winkler Róbert

untitled-8.jpg

Jövőre is sütni fog a nap, sőt télen is simán előfordulhat, ennek ellenére az optikák ilyenkor akcióznak nagyon keményen. A tapasztalat szerint a nagy márkákat csak igen óvatosan akciózgatják, viszont az biztos, hogy Polaroidot ilyenkor kell venni. Először az ország első plázájába, a szebb napokat látott Duna Plazába mentem, hogy megnézzem, mik vannak a Vision Expressben, aztán jött a Mammut, és a valószínűleg legnagyobb pláza-optika-hálózat, az Optic World helyi fiókja.

untitled-2.jpg

18 ezerről 5400 forint, optikában ritka az ekkora leárazás - ha nem is fillérekért, de abszolút hamis Oakley-árfekvésben van egy rendes, márkás, garanciális napszemüvegünk. A harács-szezon sztárja, hiszen ezt a fazont, melynek neve Round Metal, épp idén hozta vissza a Ray-Ban; az sem szabályos kör, épp az benne a lényeg. Csak az ilyesminek idő kell, meg hát a Ray-Ban ikon-szériáiból sem mindig lesz kasszasiker. Az Oakleynél önmagában a polárszűrés többe kerül, itt meg kapunk a polarizáltság mellé egy korrekt napszemüveget. A fazon pedig egészen biztosan szerepel a következő néhány év divatösszeállításaiban, hiszen ha a sztájliszt unja az Aviatort, meg a Wayfarert, de valami klasszikust akar, a Ray-Ban mindig kéznél van.

untitled-4.jpg

Áraznak le Carrerákat is, de ezeket nem kótyavetyélik úgy, mint a Polaroidot, amitől mintha pánikszerűen szabadulnának. Ez a Carrera viszont sok lehetett a magyarnak: 40 ezer forint helyett 12. Keresgélnem kellett persze, mert ekkora leárazás nagyon nem jellemző, de szerintem jó a cucc. A színes tükör pár évig még trendi lesz, és ha valaki olyan aviatort akar, ami nagyon látványosan nem Ray-Ban, de márkás, továbbá nem zavarja, ha kicsit Wall-E-ra hasonlít, jó vétel.

untitled-6.jpg

Férfi Vogue harmad áron, 30 helyett 9 ezer forint. Egy jó kis belépő Ray-Ban, mármint a Ray-Ban belépőmárkája. A minőségével sosem volt baj, de én nem igazán érzem benne a brand-et, ez a fazon meg édektelen, de sokat épp az ilyet szeretik.

untitled-8.jpg

Még egy elég jó vétel a Polaroidtól: bár 18 ezerről csak félárazva van, az olasz zászló valahogy mindig menő. Nem Ray-Ban, de a fazon wayfarer, és ugye márkás, garanciális, polarizált, jó. Következő szúrópróbánk helyszíne a Mammut-béli Optic World. Nehéz volt a kincskeresés, mert amikre ki van írva az akció, azok olyan magasról indulnak, hogy 30%-kal olcsóbban veti rájuk magát az ember gondolkodás nélkül. Ez a Dolce&Gabbana Lace Collection az acetátba sütött csipkéjével tudják, eredetileg mennyi? 146 990 forint. Akciósan százezer, király.

untitled-10.jpg

untitled-12.jpg

Burberry, mmm! A kínai kamu bézs kockás sálak és egyebek mostanában kicsit lelakták a brandet, de erről üvölt, hogy eredeti. Teknőc acetát keret, szép natúr faberakásos szár. Na de miből jön le a 30%? 72 ezerből. Akciója, 50 ezerért még mindig nem az évszázad vétele. Szép, de ha harácsolni akarunk, nem az esetünk.

untitled-14.jpg

Ugyanez a helyzet ezzel a Tom Forddal. Semmi baj vele, sőt, szép, de nem egy klasszikus Tom Ford, mint a fektetett nyolcasos nőiek, viszont ez is majdnem 80 ezerről indul. Na de itt egy nagyszerű fogás: Benetton!

untitled-16.jpg

Nem mondom, hogy nem kell hozzá egy ember is, aki elhordja. Outlet-alapszabály, hogy nem veszünk meg valamit, csak mert olcsó, ez pedig 22 helyett 11 ezer, tehát nem az a kategória. Milliméterre koppintott Wayfarer-forma, és a Benettonhoz méltóan eszelős színek. Meg a narancs tükör. A Benetton napszemüvegben nem igazi márka, ez az induló árban is látszik, de ezt a többi ember nem tudja, csak mi. És persze a szokásos: egy normális minőségű napszemüveg, garanciával.

untitled-18.jpg

untitled-19.jpg

Még egy Benetton, nekem teljesen érdektelen, de nem vagyunk egyformák. 16 helyett 8 ezer. De most jön a szezonvégi napszemüveg-harács örök megmentője, a Polaroid, itt van például egy szép, női, 15 helyett 7,5-ért. Az Optic Worldben valahogy nem reklámozzák túl ezt az 50%-os Polaroid-témát, de mindegyikre vonatkozik az akció.

untitled-21_1.jpg

untitled-22_1.jpg

Miki Mókatárát pedig mi mással zárhatnánk, mint egy dioptriázható betétes, sportos Polaroiddal, ugyancsak a 15 ezres alapár feléért. 

untitled-24.jpg

untitled-25.jpg

untitled-26.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr996644639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EwiiL 2014.11.26. 18:54:15

Szia Robi!

Érdeklődnék, melyik boltban készítetted a fényképeket elmennék oda a képen látható Carrera-t felpróbálni.

Előre is kössz az infóért.

Rudi

Winkler Róbert 2014.11.26. 21:19:04

@EwiiL: A Duna Plazás Vision Expressben.

EwiiL 2014.11.27. 15:26:38

Köszi a választ!

Rudi
süti beállítások módosítása