napszemüveg

Piros lesz, kerek, de főleg Gatsby

2016. május 05. - Winkler Róbert

 dsc06221_640.jpg

Visszahozták a 649-es Persolt (jobbra), de nem ez volt a legnagyobb újdonság. Hanem hogy a magyar Luxottica tartott egy rendes, drága sajtótéjékoztatót, ahol megmondták, mik az idei trendek. Illetve egyes szám: mi az idei trend? Mi lenne?! A Gatsby!

dsc06209_640.jpg

Orosz Barbara adogatta a végszót Makó Szabolcsnak, a Luxottica terméknemistudommicsodájának, az embernek, aki képben van az összes márkával, modellel és gyártási eljárással. Szabolcs már a megjelenésével is arra emlékeztetett, hogy a Luxottica idén a pirosban hisz. És ha a Luxottica hisz valamiben, akkor az azt jelenti, hogy lesz piros Ray-Ban, Persol (na jó, az nyilván nem), Vogue, Versace, Dolce&GabbanaBulgari és Prada. Oakley.

dsc06216_640.jpg

Hamar elhangzott a bűvös szó (Gatsby), klasszikus modell, amit idén visszahozott a Ray-Ban, és a Luxottica értelmezésében, ha jól vettem ki, a Gatsby három változata közül azt jelenti, amelyiknek dupla fém hídja van az orr-rész fölött. Ezzel önmagában nincs is baj, de a Gatsby mostanra annak szimbóluma lett, hogy nem mindig a multik csinálják a divatot, hanem gyakran a divat csinálja meg önmagát. És ezt a 80-as évek eleji jellegzetes cicawayfarert már több mint egy éve hordja az olasz fiatalság, meg a hostelek népe szerte a nagyvilágben. Nem tudom, mik azok, nyilván new old stock is van köztük az Ebayről, de inkább az lehet, hogy az Alibaba valahogy gyorsabban lépett.

dsc06208_640.jpg

Az idei tavaszi kollekciók tele vannak Gatsbykkel, mármint fazonilag, a kettes és hármas számú napszemüvegkonszern, a Safilo és a DeRigo is csinált ilyeneket, előbbiből itt egy Hugo Boss-gatsby, utóbbitól a Police Neymar Jr. Aki követi a napszemüvegek világát, már azon sóhajtozik, hogy még be sem jött igazán, már unja is. Meglátjuk, hozzánk egyáltalán begyűrűzik-e a trend, vagy maradunk a Wayfarernél.

 

dsc06217_640.jpg

 Egy öt csillagba hajló dizájszálloda tetején, a Szent István Bazilika kupolája melletti tetőpavilonban nézhettük meg, mi lesz idén. 

dsc06214_640.jpg

A piroson kívül hangsúlyosak még a kerek formák, egyébként ez az egyik legnépszerűbb napszemüveg-para, mármint hogy a kerek nem áll jól. Pedig ugye kerek fejhez azért, szögleteshez meg azért. Lennonnak milyen feje volt, ugye, aztán tessék, mégis... És Harry Potternek? Na látják. Az is új, hogy jönnek a lapos lencsék. Amíg nem láttam igazi sík lencsét, fel sem tűnt, mennyire állatul néz ki, pedig ha van rajta egy szolid foncsor, döbbenetes a hatása, ahogy egészen másképp tükröz. Napszemüvegként persze hordhatatlan, hiszen a lapos mögé besüt a nap, és a tág pupilla mögé bejut egy csomó UV, amitől megfájdul a fejünk, de itt válik el a köznéptől a valódi pojácák elit kommandója. Plusz trend a keretre kívülről ragasztott lencse, meg a lencsétől elkülönülő drótfélsziget, de ilyenekkel normális ember úgyse nagyon fog találkozni, mert csak a bátrabb optikusok merik berendelni.

 

dsc06218_640.jpg

dsc06222_640.jpg

Még egy érdekes projekt: a Prada futtat valami irodalmi támogatási pályázatot, amiről többször olvastam már, de mélyebben sosem mentem bele, tehát nem tudom, Solohov kapott-e Pradát a Csendes Donért, ellenben itt most úgyis azt kell nézni, hogy az irodalmi vonatkozású Prada kerete, vagy talán inkább a szára, szóval valamije töltőtollra emlékeztet. És most kínosan hiányozni kezd valami modoros elköszönés, hogy viszlát, vigyázzanak a szemük világára, de főleg jó pojácáskodást, de az istennek se jut eszembe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr688686232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelly és a szexi dög 2016.05.06. 07:30:03

Orosz Barbi pin up csajként a pirosban jól mutatna!
süti beállítások módosítása