napszemüveg

H. Hubert, Milánó, Tom Ford Pavlos

2011. július 07. - Winkler Róbert

A GQ honlapjának Style rovatában egy Tommy Ton nevű szerző viszi az utcai stílusvadász-fotósorozatot: nagyszerű pojácákat lő az utcán elképesztő szettekben. A minánói divathéten is az utcán lövöldözött, elkapott néhány csodálatos kulcstartót, zakót, aktatáskát, sálat, fejfedőt és nagyon sok napszemüveget, de az igazi találat nem más volt, mint H. Hubert, akiről Daróczi Dávid halála idején írt sokat a magyar bulvársajtó.

 



Nem értettem, miért emlegetik H. Hubertként, amikor a fényképét simán leközlik, ő pedig tudtommal nem perelt be egyetlen újságot sem. Igaz, Daróczi ügyben folyamatos volt a bulvár-szappanopera, de inkább proli irányba vitték el a napi beszámolókat. Mi fáj a Blikk uborkaszezon-ügyi jolly jokereinek, Choli néninek és Choli bácsinak, aki legutóbb burkoltan gyilkossággal vádolta meg H. Hubertet, aztán rájött, hogy inkább szálljon be a síremlékbe.




Így telt tehát a tavaly nyár, illetve tessék, az idei uborkaszezonban is előhúzkodják a témát, bár legnagyobb meglepetésemre buzizás egyáltalán nincs. Mintha spájzolnák jövőre, hiszen Frabato szerint 2012-ben is lesz uborkaszezon.  Ennyit tehát Hubertről, aki egyébként a magyar vendéglátós szakmában arról ismert, hogy övé a rendszeresen a Budapest top 10 környékén található Babel étterem. És őt is kiszúrta a GQ fotósa, amint egy modell jellegű csávóval megy az utcán, de természetesen Hubert néz ki jobban, ez mégiscsak alap. Mielőtt rátérnénk a tárgyra, hogy mégis milyen szemüveg van Huberten, kattintgassuk végig a GQ galériáját: őrületes, batikolt türkiz zakók, rojtos, amorf mokaszinok és mindenféle pompás elmebaj mellett örömmel láthatjuk, hogy Tommy Ton osztozik mindnyájunk szenvedélyében, a napszemüveg-buzériában.




Először is magukról a friss képekről fájdalommal megtört szívvel állapítom meg, hogy még egy ennyire előremutató kulturális környezetben is hódít a Wayfarer – én természetesen az Oakley Frogskinst is Wayfarernek veszem, hiszen ma már az aviator is fazonnév. Szóval 2011 júniusában Milánóban hasít még a Wayfarer, erre kössünk csomót. Másrészt megyeget az Aviator is, különböző brandek előadásában. És mit visel Hubert, akinek már rég egyetemes magyar divatikonnak kéne lennie? Oké, rafináltan egyszerű fehér pólót, melyben látszik, hogy azért gyúrogat, közép-világos farmert, blablabla, na de a fején, az irigylésre méltóan tökéletesre zselézett-szárított frizura alatt?



Jobbra Hubert, a zakós csávó 19,5%-kal kevésbé jól néz ki
 

Egy Tom Ford Pavlost!

Egy rendes Pavlos fa kerettel, aranyozva, gravírozva, 2400 euróért
 

 

Az aviator fazonú Tom Ford Pavlos nem újdonság. 2008-as modell, de nem mondhatnánk, hogy lejárt, elvégre a bőven 2000 euró feletti érték ezt eléggé kizárja. Ébenfa keret, aranyozott fém alkatrészek és Zeiss lencsék, továbbá a szára belsejére nem a cikkszámot írják, hanem a sorozatszámot gravírozzák. A korlátozott kiadású Pavlosból értelemszerűen rég nincs már eladó: gazdag drogfüggők jajonganak nemzetközi divatbuzi-fórumok sötét bugyraiban, hogy ó, adjon már el valaki egy Pavlost. De Pavlos-benyomást azért kelthetünk így is, ha veszünk egy Tom Ford Cyrille-t, potom 450 dollárért, muhaha. Ilyen piti pénzért persze már ne reménykedjük ébenfa keretben és aranyozásban, a lencse is műanyag, azzal együtt nekem sajnos tetszik. És látványosan minőségi munka, minimális brandinggel – igazából ilyen egy tökéletes termék.

Fotón a Cyrille se néz ki gyengébben
 

Jók a Tom Fordok, nyilván, de nekem sose tetszettek. Vagy legalábbis irritált, hogy Tom Ford sokáig mintha kizárólag azzal a nyolcas alakú női kerettel akarná kibekkelni a karrierjét. Na jó, nyilván nem, hiszen filmrendezőként is elég sikeres, rögtön az első filmjével Oscarra jelölték, ami kevés napszemüveg-tervezővel történik meg. Ráadásul Tom Ford anno a divatvilágban azzal lett híres, hogy kreatív igazgatóként a csőd szélén vette át a Guccit 1994-ben, és amikor tíz év múlva lelépett, a cégnek évi négymilliárd dolláros bevétele volt.

Tom Ford szinte mindig valami Aviator-féleségben van


Szóval Tom Ford Cyrille. Ez marad nekünk, majd, a távoli jövőben, egyszer, ha csődbe megy egy optikus, és leárazza 300 dollárra. H. Hubertre meg lassan kitűzünk egy vérdíjat, hogy ki milyen napszemüvegben szpottolja, mert ha Pavlost vesz Milánóhoz, mi a francban sétálgathat Tokióban?



 

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr933047803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bernie_Madoff · http://www.burzsuj.blog.hu 2011.07.08. 12:26:41

Na, valaki felfedezte Hubertet:) Nem hétköznapi figura, az biztos.

kerdesek05 2011.07.08. 14:56:29

miért nem hétköznapi Hubert?
meleg?:)

krel 2011.07.08. 19:17:48

Nagyon jól néz ki ez a szemüveg. A "A Single Man" pedig egy kifejezetten jó film ha még nem látta volna valaki.

Cintia H Sch 2011.07.13. 16:51:27

Javaslom a cikk Írójának tekintse meg Hubert idei kollekcióját, bizonyára nem fog csalódni. 2008-ban még neki is újdonság volt mostanra azért történt már apróbb frissÍtés. A divatikon kifejezéssel egyetértek, de itt hozzáfűzném a luxus nem a szegénység ellentéte, hanem az Ízléstelenségé(ps: nincs a billentyűmön kis hosszú Í) :)

xenuka 2011.11.22. 09:39:47

Egy napszemüveg 2500 euróért? Az pont a 100 szorosa, mint amennyit ér.

xenuka 2011.11.22. 09:41:24

A felgyűrt újjú zakó alatta egy rövidujjúval már 20 évvel ezelőtt is égő volt.

kzolika 2012.11.21. 20:19:15

Aki akar Tom Fordot olcsón (nem a teljes választékot), az ezt kuksizza meg:

www.beyondtherack.com/event/showcase/30043?category=

Mondjuk nem árt gyorsnak lenni, mert hamar rákerül a "reserved by others" és a "sold out" felirat és nem árt, ha van egy kanadai ismerős. Szóval itt kétszáz dollár alatt (kanadai, de jelenlegi árfolyamon lehetne USD is, minimális a különbség), ami mégse 300.
süti beállítások módosítása