napszemüveg

Mini Coupé-napszemüvegek

2011. szeptember 09. - Winkler Róbert

Nehéz a neten Mini napszepüvegeket keresni, mert ugye beírjuk, hogy mini, meg hogy sunglasses, és mit ad ki? Alsó hangon gyerekszemüvegeket, rosszabb esetben napszemüveg alakú kitűzőket. Kérem, nézzék el nekem, hogy nem nyomom itt le a komplett modelltörténetet, de szépen kihoztak minket Fürstenfeldbruck mellé egy régi katonai repülőtérre, hogy bemutassák az új Mini Coupét, a rendezvényhangár mellé beállítottak egy angol emeletes buszt az új Mini kollekcióval, pólók, Mini-usánkák, Union Jack-es tornacipők és farmerek mellett két új Mini napszemüveggel.

 

 

A 2012-es Mini kollekció. Az emeleten usánkák is vannak.
 

Ezzel önmagában nincs sok bajom, leszámítva a kísértést, hogy ellopjam az őrizetlenül hagyott portékát. Ugyanakkor azonban a sok minis szakember mind az autóról akart beszélni, a napszemüvegekről nem volt fogalmuk. Benéztem egy Mini Storéba is, de csak ezek vannak. A jó kis emeletes busz-bemutatóteremben viszont mit találtam? A cikkszám még nem adott volna okot a gyanúra: 8025 2298 774.

 

Nem tudom, ez-e a cikkszám, mert annak hosszú, persze az is lehet, hogy Mini-alkatrész szinten tartják nyilván a napszemüvegeket az alumínium hosszlengőkar és a főtengelyszimering között. És hogy mégis ki, hogyan és miért tervezte ezeket, arról információ nincs. Korábbi Mini-modellekről volt, a 2004-es Mini napszemüvegeket például az olasz De Rigo Visions tervezte, ami a Fendinek és a Police-nak is dolgozott már, ha valaki bírja, hogy egy honlapon külön kell még egy entert ütni, és hosszasan töltödnek a flash animációk, érdemes benéznie hozzájuk.

 

Jézusom! Rám ugrott egy wayfarer!
 

Na de milyen napszemüveget ad ki a Mini a 2012-es Coupéhoz? Hát persze, hogy egy átkozott Wayfarert! 2007 óta tart a Wayfarer legújabb reneszánsza, de ezek szerint fog ez még húzódni, hiszen az hagyján, hogy nálunk 2-3 éve hordják a fiatalok, és lassan ráállnak az idősebbek, de hogy egy hangsúlyozottan a fiatalokra utazó, hagsúlyozottan dizájntudatos, trendi cég is Wayfarert tervezzen 2012-re, hát minimum elkeserítő.

 

Még az se tudott felvidítani, hogy felpróbáltam a másik, kerekebb Mini Coupé-napszemüveget, ami vagy kisebb fejűekre van kitalálva, vagy nőkre, vagy kisebb fejű nőkre, és nagyon viccesen állt. A Mini Coupé meg persze elég ronda, de jó, feltéve, hogy nem dízel. Utóbbiról bővebben holnap a Totalcaron.

 

Ennek sem én leszek a reklámarca
 

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr293211291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2011.09.09. 12:00:37

Különös dolog az élet, bizony ezen a településen meglehetősen sokan okoztak rémületet - úgy lassan 66 éve...
Kicsit offos az írás, de ha WR megnézte az emlékhelyet -s nem napszemüvegen keresztül, akkor neki nem ismeretlen ez az írás
betiltva.com/new/fiala-ferenc-berkes-es-a-szerzetes-ii-resz/

Winkler Róbert 2011.09.09. 12:13:51

Hát, nekem ez kicsit hosszú. Összefoglalnád a lényeget két mondatban?

gigabursch 2011.09.09. 12:18:21

@Winkler Róbert:
Érdemes végigolvasni.

Ott volt az egyik gyújtőtábor, ahonnan a Péter Gábor által vezetett ÁVO-, majd ÁVH háborús főbűnösnek nevezett magyarok sokaságát, több ezer embert összegyűjtettetek, s majd hazahoztak.

Mondom részben off, de egy érdekesség - ha már arra jársz.

gigabursch 2011.09.09. 12:19:23

bocs, gyűjtőtábor, nem gyújtótábor...

is 2011.09.09. 12:28:39

az elso kep (jobb felso sarok) direkt ott van elvagva, ahol kell? ez az a kormanyparti nyomas, amirol W. beszelt? :) egyebkent szerintem az elso nem nez ki rosszul rajtad. a masodik, az nagyon.

Mr.Treeger 2011.09.09. 12:30:44

ez nem tetszik, semmi különös, csak utánérzések

Winkler Róbert 2011.09.09. 13:22:15

@Mr.Treeger: Hát ez az, amit én se értek. A műszőr usánka is kb. öt éve futott le, de hogy miért hisznek annyira a Wayfarerben?
süti beállítások módosítása