napszemüveg

A Men In Black dobta a Ray-Bant?

2012. június 27. - Winkler Róbert

3686403_com_meninblack.jpg

Időtlen dizájn, megkérdőjelezhetetlen minőség, technológiai kifinomultság, a modernitásban is a múlt tisztelete. Szó ami szó, a SALT Optics nem túl eredeti, ha a marketing-rizsára kerül a sor. Szerencse, hogy a gyári honlap megfelelő bullshit-rovatából az is kiderül, hogy 2006 óta működnek, és kézi gyártással állítják elő prémium termékeiket.

2030.jpg

Ray-Ban Predator

Salt-Optics-Wyatt-Sunglasses_2324.jpg

SALT Optics Wyatt

 

A termék ránézésre nagyon rendben van. Ha benézünk egy webáruházba, láthatjuk, hogy nagyjából a polgári extrémben utaznak -kicsit meredekebbek a fazonok, mint mondjuk az átlagos Maui Jim, de egyértelműen a 30 év feletti, visszafogott, de stílusbuzi jómódúak a célközönség. A Men In Black 3. részéről írtunk már, épp az volt a téma, hogy mintha nem RB lenne Will Smith-en, na de akkor vajon mi? Hát igen, szinte biztosan SALT Optics Wyatt. Az orrnyereg ugyanúgy kiugrik, de sokkal szögletesebb, mint a Ray-Ban Predator.

 

 

lampazik.jpg

Hát akkor ezt megfejtettük, hátradőlhetünk, esetleg vérmérséklet függvényében lőhetünk a neten egy ilyen úgy 400 dollár körül, Magyarországon úgyse kapható. Megnéztem az eBayen, ott is nagyon 400, nincs apelláta. Ezt azért már nagyon erősen sokallom, hiszen nincs mögötte sem Persol-féle tradíció, sem ic! Berlin-típusú techno-kreténség, sem pedig színkiemelős lencse a' la Maui Jim - most szándékosan mondtam olyan márkákat, amik alaposan belekarcolnak a 80 ezres kategóriába. Ez ráadásul amerikai nyolcvanezer, ami nálunk simán lenne 120.

 

Salt-Optics-Wyatt-Sunglasses_2323.jpg

SALT Optics Wyatt barnában

Az ipartörténeti kuriózum azonban, hogy vajon miként sikerült Hollywood egyik leghangsúlyosabban napszemüveges filmjéből, a Men In Blackből kitúrni a Ray-Bant. Nagy költségvetésű filmben nagyon ritka, hogy másvalami lenne, Ray-Ban, vagy valamilyen egyéb Luxottica konszernes termék (Persol, Oakley, stb).

men-in-black-3-josh-brolin_500x332.jpg

Josh Brolin alakítja a koravén Tommy Lee Jonest fiatal korában (Ez is SALT Wyatt-gyanús)

Előfordul, hogy egy feltörekvő márka bevásárolja magát, mint az ic! Berlin a Jason Statham-féle Mestergyilkosba, vagy hogy Ryan Gosling olyan vicinális terméket hord a Drive-ban, mint a Selima Optique Money 2, de egyébként a Ray-Bannek Hollywood szinte kizárólagos vadászterülete. És hogy Will Smith mellett mit hord Josh Brolin és Tommy Lee Jones, azon még dolgozok. Maga a Man In Black III. nem egy hatalmas durranás, de 3D-ben nézve elég jól elviszi a látvány.

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr404611793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bpe 2012.06.27. 18:52:49

www.facebook.com/MenInBlack3Sunglasses/app_169636556420716

"The "official" MIB3 sunglasses are being sold as standalone merchandise, but also as part of a Sony Pictures promotion for the film. The sunglasses cost $38 (cheaper than the $170 Ray-Ban Predator shades) and are available online at MeninBlack3sunglasses.com, Amazon and elsewhere with a "certificate of authenticity." The shades were also packaged with movie tickets purchased via Amazon Local deals.

A spokesperson for the makers of the MIB3 sunglasses, Premium Surge Promotions, told brandchannel it began speaking with Sony last year about producing official sunglasses for the film's expected merchandising bonanza. The glasses, we were told, are of a "high quality" and sales are going "very well."

So are these the glasses worn on-screen by the Men in Black in their third outing? Not a chance. Premium Surge told us that Sony sent them production photos of the sunglasses worn by Will Smith, Tommy Lee Jones and Josh Brolin in MIB3, and so they duly "designed ours based on theirs." To be clear, "theirs" meaning the characters' Ray-Ban sunglasses.

A Ray-Ban or Sony representative did not return a request for comment (although we'll be happy to add if one is forthcoming) about why the officially licensed MIB3 sunglasses are copies of Ray-Bans, a brand that's in the movie and long associated with the franchise." /www.brandchannel.com/home/post/2012/05/31/Brandcameo-Men-in-Black-3-Ray-Ban.aspx/

gonzo 2012.07.04. 10:56:00

@Winkler Róbert: kicsit off leszek

ezzel találkoztál már?: www.metalmulisha.com/shop/clothing/mens-axs/eyewear/legion/
Ha igen érdekelne a véleményed, nem feltétlenül az adott modellel hanem a márkával kapcsolatban.

Köszi
süti beállítások módosítása