napszemüveg

Prada Sport 2013.

2013. január 14. - Winkler Róbert

58Na.JPG58N

A Prada Sport nem tartozik a kedvenc almárkáim közé. Egy rendes Pradáért adott esetben egy emberöléstől sem zárkóznék el, a női Pradáknak egyenesen dizájnmúzeumot nyitnék, a Prada Sport viszont nekem egyszerűen túl szimpla.

 

01O.JPG01O

Két jellegzetességet tudnék megnevezni, ha a Prada Sport kerül szóba. Az egyik a szárakon látható piros csík.


01Oa.JPG01O

A másik, ami egy kicsit trade mark-jellegzetesség is, a műanyag keretek felső részébe épített szellőzők, melyek télisportos használatkor a párásabb levegő kiszivattyúzására hivatottak, hogy a lencse kevésbé párásodjon. A harmadik, ha már itt tartunk, maga a cikkszám: a fenti modellnél jól meg is figyelhető, hogy a harmadik karakter nem nulla, hanem egy nagy O, ami az évjáratot jelöli. Az O az új széria, a legfelső 58N tehát igazából tavalyi modell, és jól is reprezentálja azt a fajta rosszul értelmezett konzervativizmust, ami miatt nem kedveltem a Prada Sportot.


53Oa.JPGÍgy néz ki a cikkszám az 53O szárán, ha valaki tudni szeretné, mi a különbség egy 0 és egy nagy O között.


52O.JPG52O

Lehet, hogy maguk a tervezők is így voltak ezzel; még mindig nem Elton John vitrinje a példakép, de láthatóan színesedett a vonal, például az áttetsző, színes tükrös lencsék megjelenésével. Még akkor is, ha a szín csak ehhez hasonló homoksárga-féleség.

52O5AV5CO.JPG52O

03O.JPG03O

Nagy ötlet: a Wayfarer önmagában a legkevésbé sem sportos napszemüvegek közé tartozik, de a homoktükrös lencsével legalább frissen néz ki.

50Oa.JPG50O

50O.JPGAz 50O lencséje csalafintán tükröződik.


51Oa.JPG51O fonott alumínium szárdíszítéssel - egy autós újságíró esetleg aggódna az elektrokémiai korrózió miatt, én csak örülök, hogy nem látszik rajta a Linea Rossa.

51O.JPG51O szemből

 

 

53O.JPG53O

58N.JPGA nyitó 58N szemből, még az előző kollekcióból.

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr325003345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mangalor 2013.01.14. 14:40:38

Totálisan jellegtelen. Olyan, mintha a teszkó készítette volna saját márkás cuccnak. Az a piros csík tragikus, és gagyi. Ha utánam vágnák, esetleg a wayfarert elfogadnám, de ez nem a Prada érdeme.

kzolika 2013.01.20. 11:41:58

A párásodásról jut eszembe. Síelésnél dioptriás napszemüveget hordok és mindig párásodok. Mi a legjobb párásodásgátló? Próbáltam a spray-t, egyrészt olajos foltot képez, másrészt a foltosodás miatt 5 perc alatt letörlöm, aztán kezdődik a párásodás megint.

Kardos Anikó 2013.03.25. 20:23:09

Kedves Kzolika!
Legközelebb az optikusodtól Essilor OPTIFOG felülettel ellátott lencsét kérjél, és nem lesz gondod a párára!
süti beállítások módosítása