napszemüveg

Shoei vs. Prada

2011. július 15. - Péter Anna

Ó, egy Unimog! Miért van ez ilyen közel? Mikor került ide? Amikor a szemembe sütött a nap. Majdnem túl későn jöttem rá, hogy motorozáshoz legalább annyira fontos a napszemüveg, mint a védőfelszerelések. Sőt, a napszemüveg megelőzi a bajt, nem csak az aszfalt és a bőröm közé áll, ha az már bekövetkezett.

Fétisigényemet kiélem a cipőimen (a stoplisom is egy Adidas Predator, nem holmi kósza cikkszám), ezért a többi ruhadarabomat hidegvérrel válogatom. Annyira praktikusan, hogy vannak egyforma ruháim, mert ami nagyon tetszik, rögtön kettőt veszek. 

Napszemüvegem csak egy volt eddig, a szépséges Max Mara, ajándékba kaptam 2006-ban, imádtam, de múlt télen, egy költözés közben elveszett. A szeretett Max Mari 2007-ben, balra Winkler keze, hátul egy TT.:

 

Eszembe se jutott volna pótolni, ha nem jön az Unimog.

Az új napszemüveggel kapcsolatos igények egyszerűek voltak:

  • az első boltban van
  • az első bolt egyéb ügyeim helyszínétől legfeljebb 100 méterre van 
  • cirmos a szára, mert az nagyon tetszik
  • elfér a bukó (Shoei Raid II) alá, és igazából ez az egyetlen fontos szempont
  • legfeljebb annyiba kerül, amennyit egy jó cipőért adnék, de ez nem túl szigorú feltétel

Winkler figyelmeztetett, a vékony szár előny a bukó alatt. Ennek nagyon nem örültem, a széles szárú, szögletes, vaskosabb szemüvegek tetszenek, egy drót nem tud teknőctarka lenni. Egyelőre a bukó ellen ment az egész beszerzés.

Aviator, csajok és Sarah Connor

Aviator, teljesen logikus lett volna. Vékony szár, vagány, fiús karakter, illik a motorhoz, tetszik. De én nem hordhatok aviatort. Jól áll, csak meg kell várnom vele a világ végét.

A fiús tárgyakkal nehéz, egy csajnak pontosan kell ismerni a testét és a mozgását, hogy felvehessen egy nadrágot, begombolhassa végig az ingét, vagy felcsatoljon egy motoros térdvédőt, és ezektől csak még jobban megnézzék, ne megijedjenek tőle. Egy aviator pedig veszedelmes Sarah Connort varázsol minden, sportos felsőtesttel rendelkező nőből. Lehet helyes arca, jó sminkje, nagy feneke, vékony dereka, ha van csuklyásizma, értékelhető bicepsze és válla, cserébe nincsenek mellei, ez a napszemüveg-fazon tabu marad békeidőben. Majd ha zombikat kell halomra lőni, rögtön beszerzek egyet. 

Ennyire azért nem vagyok Iggy-s.:

 

 

 

 

 

 

 

 

  

A szögletes mellett a cicás fazonok -azok nagyon mennek a csuklyásizomhoz- jöhetnek szóba, az első üzletben rögtön levettem a polcról a tökéletes kelléket egy dizájnosabb titkárnőspornó-forgatáshoz. A Prada jelzésű, rafkós cicavágású a foghúzós 50 000-es ár felett volt, itt kezdtem elfelejteni a bukósisakot, a motort, a napot, az Unimogokat, csak a szép napszemüveget akartam. 

Felpróbáltam, és itt rögtön kiderült az első, zárt bukósisakhoz írható alszempont. A napszemüveg szára nem mindegy, milyen hosszú, és milyen ívet ír le. A szemüveges arcomra nem tudom ráhúzni az állvédős bukósisakot, hanem a felvett bukóba kell betolni a szemüveget, és annak ott pontosan a koponyám ívére kell simulnia.

A kényelmetlen cica viszont nagyon tetszett, eszembe jutott egy nyitott bukósisak vásárlása, de azt a fazont alapvetően ellenzem. A történet itt kezdett lelépni a praktikus ösvényről, ezért erőből leraktam a csinos szemüveget. A Prada:

 

 

 

 

 

 

 

 

A nagy lencsék -a másik gyengém- is gyorsan kiestek, mert a bukó arcpárnái magasan vannak, és onnan még kellemesen felnyomják a szemem alá a pofahúsom -az az alábbi képen remekül látszik- , a túl nagy szemüvegek erre felülve másztak a homlokomra.

Alacsony keret, lapos, rövid, és egyenesre kalapált szár. Rosszul hangzik, közben az eladó a kezembe nyomott egy rajzolt szemöldökhöz és körbetetovált szájhoz tervezett, sok kristályt tartalmazó darabot, amitől nagyon megijedtem.

Akkor vettem észre a Lacoste-ot. Kellemesen szögletes fazon, vastag, de lapos, enyhén ívelő és rövid a szára, ami szépséges teknőctarka. Felveszem bukóval, tökéletes. Bukó nélkül is az.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó-jó, de ennél több kell, hogy összejöjjünk. Olyan semmi különös az egész, a két hülye krokodil kicsit sok, bár, azt pont szeretem, ha valami nagyonkicsit sok, és akkor megláttam a szár végén a két kis krómcsíkot.

Rögtön beleszerettem, egy óra múlva, egy beköpött gyertya miatt már együtt izzadtunk motortologatás közben, és közben megtértem.

És a Prada? A Prada kell, de most még küzdök ellene, mint egy úrilány, aki fél, hogy megbánja holnap.

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr333051798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vincent vega? 2011.07.15. 11:31:15

a lényeg, amiért elkezdtem olvasni, kimaradt: hol vetted?? mert a lacoste boltban nem tartanak brilléket..

keptelen kepkeret 2011.07.15. 12:08:12

Nekem is SHOEI-m van es az egyetlen ami befert ala az egy Burberry koromfekete szemuveg volt.Utcara nem vennem fel,mert nem all jo,de a sisak ala tokeletes.Volt Pradam..megbantam,eladtam,ugyanis nem allt jol csak nagyon szerettem volna ha jol all:-)
Azota Tom Fordom van,a motoros Burberrym,es egy Vivienne Westwood-om.Jajdejo nekem:-)

etruszk 2011.07.15. 12:16:36

A Schubert alá majdnem minden befér.
Bár azokba a napszemüveg eleve be is van építve.

mullerpeti 2011.07.15. 12:39:42

nekem a sisakomban van beépített napszemüveg :)

2011.07.15. 12:42:58

Normális sisakban van beépített szemüveg. Ezért amikor az ember egy napos helyről beér az alagútba, akkor simán csak átkapcsolja.

biohazard 2011.07.15. 13:25:40

Anna, kicsit csaltál, mert a Shoei Raid eleve úgy van kialakítva, hogy beférjen a napszemüveg :) Nekem is az van, de megoldottam a legsötétebb plexivel. Még mielőtt valaki nekemugrik, a tanktáskába szép ívesen belefér az átlátszó, kicserélés kb. 15 másodperc.

grufftipunk (törölt) 2011.07.15. 14:44:57

Az igazán laza arcok Nolan sisakban nyomulnak (beépített lehajtható napszemcsi, bluetoothos kommos rendszer, magas színtű védelem, én mondjam??).

Te meg csak itt divatbohóckodsz középsikolás fokon, ráadásul a funkcionalitást eleve kihagyod az egészből.

Audi TT soha nem volt menő, Winkler nálam még elmegy.

Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy?

Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy.

biohazard 2011.07.15. 14:51:10

Ja, bocsánat, hazudtam, nekem XR1000-es van (Rogue).

Péter Anna 2011.07.15. 15:27:33

@biohazard: Én meg lelkesen kutatom a sisakban a lehetőséget, hátha nem tűnt fel, de nagyon nem találom :)
süti beállítások módosítása