napszemüveg

Tom Cruise bármit elad?

2011. november 04. - Winkler Róbert

A Persol a filmekben hagyományosan a felnőttesebb karakterekre szeret termékelhelyezés-szemüveget adni, nagyjából a Mastroianni-McQueen-tengely mentén. Úgy látszik, valamelyik PR-es kitalálta, hogy érdemes kitörni a skatulyából - egy üzletileg nagyobb skatulyába.

 

 

 

A 2010-es Kéjjel-nappal (Knight and day) című filmben tehát szakítanak a gyakorlattal, és az ivarérettebb, Pierce Brosnan-jellegű férfiak helyett egy jóval srácosabb karakterre adják a 2931-es Persolt. A siker záloga amúgy is Tom Cruise - bármilyen szánalmas kis kanegér, ezt a karizmatikus cool akcióhőst jól hozza. És amint már volt róla szó, több napszemüveget adott el, mint az összes filmsztár együttvéve. Top Gun, Risky Business, stb, stb...

 

 

A Kéjjel-nappalban tehát Tom Cruise és Cameron Diaz végigrák minden akcióklisét, jóféle üldözések látványos trükkökkel, a kötelező ducatis motorozással. Kedvenc jelenetem, amikor Cruise leugrik egy hídról, esés közben leveszi a Persolt, becsapódik, aztán a motoron már újra felrakja. A fiatalításhoz tartozhat, hogy Cruise-on kívül az egyik kortárs tinibálványt, Robert Pattinsont is fotózták már PO2931-ben.

 

Elmosódott vámpír Persol 2931-esben

És hogy miért Wayfarerezek? Tény, hogy a 2931-es jobban hasonlít a Persol klasszikusaira, mint a 714-es vagy a 649-es. A Wayfarer inkább a pozicionálási elv: egy legalább ötvenéves stílust fiataloknak eladni. A baj az, hogy a Persol alkalmatlan a fröccsöntős-hamisítós tömeggyártásra - egy Persolhoz nem csak a forma tartozik, de a keret textúrája és a szár jellegzetes fém betétei is.

 

Így aztán a Persol abban a szerencsés vagy szerencsétlen helyzetben van, hogy ha valaki rendesen hamisítani akarná, az nem jönne ki annyi pénzből, hogy érdemes legyen utcán teríteni. Aki meg Persolt akar, az amúgy se a puszta formára megy. Tehát Persolból nem lesz tömegáru. De annyira nem, hogy nagyon kíváncsi lennék, látta-e már valaki élőben Magyarországon a Persol Wayfarerét, a 2931-est? 

 

 

 És még egy apró érdekesség: a filmben szereplő Ducati Hypermotard csak a lassan haladós jelenetekben volt Ducati, a stuntolós snitteket Aprilia SXV550-nel vették fel, mert a Ducati túl nagy tehén a bonyolultabb mutatványokhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr473341188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sunblind 2011.11.04. 13:02:55

ez annyira pokoli rossz film, hogy én tényleg nem számítottam rá, hogy ennyire rossz. ..
.. közben azt is kitanultuk, hogy az ezüstgolyó, szenteltvíz, fokhagyma, napfényálló, meg tűzálló, meg királyvízálló vámpírok csak egy dologra érzékenyek, ha összetörik a kicsi érzékeny szívüket. A szintén tomkrúz által megformált interjúsvámpír felvágná ezeket az újakat szeletbe. Mit keres egy ilyenen Patiszonon Persol?

AczélGyuribácsi 2011.11.04. 13:06:24

Én meg először azt hittem, hogy azon a betegesen ostoba négeres reklámról van szó, akinek a szagát szeretnék a nők...
Erre nesze, itt egy másik búza!

Jokerpofa 2011.11.04. 14:11:27

Hol árulnak Persolt Pesten? Most már felpróbálnék párat a magam 26 évével, hátha..

Globetrotter2014 2011.11.04. 14:19:18

Én viszont imádtam ezt a filmet. Annyira nélkülöz midnen valságelemet, de pont ezért sikerrel rugasztodtam el midnen olyan kötöttségtőlamit egy Mission impossible-nél vagy egy James Bondnál még nehezen fogadtam volna el.

HA elfogadod hogy ebben a filmben nem érvényesek a "fizika" törvényei (még azok sem amik a Matrixban igen :)) egész jó szórakozást nyújt.
Én nem bánom hoy beruháztam a DVDbe. Visszatette Cruise-t nálan a térképre....

Ulrezaj 2011.11.04. 16:07:06

Ez a Pattinson kibaszott nyomorék. Egy filmjét láttam, az alapján színészként is egy buta nulla.

sunblind 2011.11.04. 22:27:02

off szori
.. mosnézem, hogy az Alkonyattól pirkadatig elején egy Cougar van vazz.
on

nehogymárne 2011.11.05. 09:56:26

meg tudnék barátkozni egy ilyen szemüveggel, az árával viszont valószínűleg nem.

Mr.Treeger 2011.11.05. 22:19:38

A Persolban az a jó, hogy messziről felismerhető a fémbetétek miatt. Idén Olaszországban ahogy néztem, legtöbb elegáns 40 feletti férfinek Persolja volt. Egy olyan plusz dolgot ad, hogy ha strandon a cipő hiánya miatt nem dönthető el, ki lehet az egyén, egy szemüveg szár is segíthet.
süti beállítások módosítása