napszemüveg

Lady Gaga gyilkos gépezetei

2011. november 10. - Winkler Róbert

Lady Gaga nekem Phoebe Buffay - egyszer láttam a Youtube-on a videót, melyen még ismeretlenül, hosszú barna hajjal danázik egy hollywoodi klubban. Kísér a Reménytelenül Kinéző Közepesen Béna Gimnazisták zenekara. De Fibi Büfé odaver - bár nem gondoltam volna, hogy ez egyszer majd milliókat érdekelhet.

 

 


 

 

Aztán a csaj néhány hónap alatt lenyomta Madonnát. Úgy képzelem, Madonnáról azért is hallani olyan keveset, mert egyszerűen nincs kedve konkurálni egy taknyossal, aki annyira extrém szarokat bír felvenni, amiket még ő sem. Gaga zenéjével engem vallatni lehetne, itt van ugye az Ale-alejandro, bocs, ha valakinek most okoztam egész napos dallamtapadást. Amúgy nagy tisztelője vagyok a művésznőnek: a világnak égető szüksége van hozzá hasonló stílus-atomjégtörőkre. A napszemüvegei is érdekesek.

 

Kezdjük egy egyszerűbbel: így áll Stefanie-nak a Carrera Champion.

 

 

Lehet vitatkozni, hogy jól áll-e ez neki ez az Alpina DBGM Goldwing S1123, de részletkérdés. Made In West Germany, ami két évtizede nem létezik, de Gaga előszeretettel kukáz napszemüvegeket az eBay-en, illetve erős a gyanúm, hogy van neki egy különbejáratú netes cucckukázó kommandója is.

 

 

 A Versace T76 kicsit ukránkurvásan állt neki, bár lehet, hogy csak a frizurán kellett volna még valamit dolgozni.

 

 

Közelről nem néz ám ki ilyen szarul a 80-as évekből származó Versace T76:
 

 

 

Ale-alejandro, Ale-alejandroooooo.... Khm, elnézést!

 

 

Ha a szemébe csillog az Eiffel torony, gyorsan felkap egy pillangó, vagy Budapest Bank-alaprajzú Pradát.

 

 

 

 

Francba, a gimnazistalány-stílust is lenyúlta a rohadék, gondolta ezen a ponton Madonna, aztán fellapozta a Gianfranci Ferre-katalógust, milyen napszemüveget nem vehet föl ő már ezek után: a GFF16-ost.

 

 

Senkit nem akarok elkedvetleníteni, de ez a fröccsöntött gyerekszemüvegnek tűnő tárgy egy Luis Vuitton Bindi. Annyira állat, hogy Gwen Stefanie-nak is van.

 

 

 

A művésznő igen kedveli a 60-as évekből származő Oliver Goldsmith modellt, melynek neve ékesen tanúskodik arról, hogy a 60-as években Geszti Péter már élt. A szemüveg modellneve: Y-Not, ami kiejtve annyit tesz, miért is ne. Londonból rendelhető, 400 font körül.

 

 

A Polaroid napszemüvegnek is külön története van: a cég Grey Label by Haus of Gaga néven mutatott be idén januári Las Vegas Consumer Electronics Shown néhány extrém idióta kütyüt, melyekkel fotózni lehet, a fotókat megtekinteni, és egyébként az egészet napszemüvegként viselni. A memória a szemüveg szárában van, a képeket USB-n és Bluetoothon is küldhetjük a nyomtatónak. Jó nagy állatság, de a technika hadd fejlődjön csak. Az állóképek egyébként sose adják vissza rendesen a lényeget, a lényeg pedig a következő: a Haus of Gaga videót tud lejátszani, kifelé.

 

Marc Jacobsra gyanakszom, aki adott már Gagára szegecselt Zorrómaszkot is.

 

 

Egy Lady Gaga-szintű, extrémben utazó zseni időnként természetesen azzal kelt feltűnést, hogy nem feltűnő. Egy Tom Ford Alexandrában egyszerűen csak normálisan, választékosan és kulturáltan néz ki. JÉZUSÚRISTEN!!!

 

 

 

Ideje rátérni Gaga húzósabb bringáira. Ez konkrétan az egyik leghúzósabb, a tervező Linda Farrow, a modell neve Mickey Mouse. Amúgy is makifejű a csaj, szerintem zseniális a döntés. A négyszemű keret olyan, mint egy extrém tanulmányautó: nem lesz belőle nagy széria, de sokat beszélnek a tervezőről.

 

 

Partiszemcsi, ahogy Marc Jacobs elképzeli. A típus neve Mask, Lady Gaga egyébként szerepelt a tervező 2010-es bemutatóján New Yorkban. Maskból nem találtam eladót a neten - a Mark Jacobsok egyébként 350 dollár körül mennek.

 

 

Ha valakinek sok a rózsaszín, megkaphatja fiúsabb kiszerelésben is, bár a kék se egy Persol 649. Amúgy valószínűleg a Marc Jacobs hatására árulnak ilyesmiket az eBayen Lady Gaga sunglasses címen, 20 dollár körül.

 

 

 Kutyakiállítás-nyelven a Best In Show mindenképpen ez lesz: az 1961-es Dejour View.

 

Persze ez se olyan, amiben elszaladunk a moziba, de Gaga se követ el ilyen hibát, inkább egy középperzsa birodalom-korabeli zöld méhkasházat vesz fel hozzá parókának, így kegyetlenül kiadja. Vagy így, egy fehér Yves Saint Laurent szaténruhával egy francia kastélyban rendezett partin, egy Sóher Norbi-hasonmással.

 

 Zárjuk pedig sorainkat egy gagásan hordhatatlan londoni napszemüveggel. Az Alexander HT003-ast a Paparazzi klipjében hordta.

 

 

De van olyan Alexander Hi Tek is, ami hamisítatlan steampunk stílusban készül. Rozsdamentes acélból hajthatunk a polikarbonát lencsék elé egy-egy célkeresztet, és mindezt elég olcsón: 82 dollárért. Na jó, de most már tényleg mindenki hallgassa meg fegyelmezetten az Alejandrót!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr243366009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurka 2011.11.10. 11:37:40

A 2. kép alapján (Carrera) bevállalnám...

op tomi 2011.11.10. 11:50:02

Robi, Te tényleg nem bírod a csajt, sebaj, korrekt módon az elején ezt közölted is, jó kis poszt, tetszik:)

Winkler Róbert 2011.11.10. 12:01:31

@op tomi: Épp ellenkezőleg: bírom a csajt, csak a zenéje büntet.

Bullfrog 2011.11.10. 13:04:11

Én a csajt is bírom meg javarészt a zenéit is.
ízlésről nem vitatkozom:)

u.i. paws up

Mr.Treeger 2011.11.10. 13:08:32

A szemüvegei olykor Elton John 70-es évekbeli darabjaira hajaznak. Szóval nincs új a nap alatt.
A Tom Fordban jól néz ki.

Deuce Bigalow 2011.11.10. 13:19:35

on:
az az érdekes, hogy egyálatlán legyártanak olyan szeművegeket, mint az itt láthatók kb. harmada. sztem rajta kívül más lény ezen a bolygón fel nem venné ezeket.
amúgy ez igen szórakoztató lett, a madonnás párhuzamokon pettyet besírtam, az alejandro-val viszont jól ki...sztál velem, dudolgathatom egész nap, pedig én sem rajongok érte.
off:
amúgy sosem tudtam eldönteni, hogy xúrnám-e vagy sem, de a polaroid-os kép alapján határozottan meg hát!
uff

kacsa! 2011.11.10. 13:46:42

Végigolvastam egy Lady GaGa - napszemüveg elemzést. Nem lehetek normális.

pickapu 2011.11.10. 19:48:48

Ejjaj, én aztán tudom, mi az a dallamtapadás. Rendesen csikar.
A jó öreg Elton nekem is eszembe jutott. A szemüvegeinél már csak a kalapjai voltak elmebetegebbek.

töröltprofil (törölt) 2011.11.10. 21:07:20

Köszike, sokszor feltettem magamban a kérdést amúgy hogy honnan szerzi Lady Gaga a fura ruhakölteményeit. Legalàbb a napszemüvegeirõl tudok mostmàr valamit.
Amúgy én bírom a csajt. Ès a zenèje is bejön mert pont az a jó hogy semmi mondanivalója nincs. Az embernek egyszerûen bulizni támad kedve. A kinèzete pedig pont azèrt jó mert nem akar tetszeni senkinek sem. Elegem van már a Beyonce,Katty Perry fèle cicababákból akiket csak a fèrfiközönsèg csak megbaszni akar.

Mr.Treeger 2011.11.11. 12:52:17

ja és "Büdös Macska" jobb dal mint az Alejandro

Mr.Treeger 2011.11.11. 12:54:10

A tehén azt mondja, hogy búú
A tehén azt mondja, hogy búú
Jön gazda fejbe vágja, aztán meg ledarálja
Ebből lesz a hamburger

Phoebe dalait imádom

Mr.Treeger 2011.11.11. 20:26:40

a férfi nőket szeret
de néha férfiakat
vannak biszexuáisok
de ők csak áltatják magukat

a 2 évadban sok jó dal van

nehogymárne 2011.11.12. 07:55:07

"Reménytelenül Kinéző Közepesen Béna Gimnazisták zenekara" - ezen az őszinte néven kellett volna kezdeni 25 évvel ezelőtt. Mára lennék valaki. Ha más nem is, de a Reménytelenül Kinéző Közepesen Béna Menedzserek Zenekarának kirúgott gitárosa.

Disz/zit 2011.12.19. 11:34:34

@Winkler Róbert:

"Egyszer majd ha nagyobb leszel,
lefekszel más emberekkel,
változtatnál rajtuk.
DE NEE!!

Mert!
Minden ember szabadon lehet hülye,
Minden ember szabadon lehet hülyeeee."

Hirtelen ezzel tudok hozzájárulni a Buffay kollekcióhoz és a szemüveges énekesnő munkásságához is.

whale 2012.01.06. 20:29:06

Ez az Alejandro tényleg egy szám? BASZOTT SZAR! Azt hittem ez a liba (gaga, hehe) nem csinál ENNYIRE szart...
Amikor tiniként nyomta a klubban, ezerszer jobb volt.
süti beállítások módosítása