napszemüveg

Csodák nincsenek

2012. január 20. - Winkler Róbert

Kollégám, Pista erős izgalmi állapotban hívott az Ázsia Centerből: nagyszerű airsoft fegyverek kaphatók óriási választékban, vegyen-e nekem egy fém pisztolyt négyezerötért? Nem kértem, gondoltam, majd megnézem élőben. Élőben viszont csak azt a pisztolyt láttam, amit Pista ezerkettőér' magának vett, és műanyag. Meg az ellenállhatatlan kínai Aviator-klónt.

 

 

A pisztoly nem is rossz. Meglepően pontosan lő, ráadásul volt hozzá egy lézeres célzóberendezés, ami persze katasztrofálisan pontatlan, de maga az offline célgömb tényleg tökéletes. Ezerkettő, mondd már. Na de ezt nézd meg, Winklikém, mondta Pista, és diadalmasan előhúzott egy napszemüveget. Ezt:

 

Na de a lényeg, folytatta Pista, hogy ezt vajon mennyiért vettem? Kézbe vettem: ugyanaz a mindent átható hitványság, mint a vietnámi Aviator-klónoknál. Annyi a különbség, hogy ez vastagabb fémből készült, és nincs rajta Ray-Ban felirat. Utóbbival mélységesen egyet is értek: emblémás hamisítványért tessék is csak kimenni Vietnámba. Na de a lényeg, hogy Pistadiadalmas arckifejezéssel kérdezte, hogy na, mennyiért vette?

 

Tényleg, mennyiért? Egy ezres!

Hmm...

Miért, egy ezresért jó, nem?

Éltem én már át ilyet. Hat éve történt, hogy egy ún. lakossági tesztautót próbáltam ki, egy Lada 112-est. Volt belőle hivatalos tesztautó is, de a forgalmazó soha nem mert nekünk adni semmit, és meg is értettük. Az autó nagyjából ilyen volt:

 

 

A forgatáson kint volt a tulaj is, igyekeztem úgy beszélni, hogy ne hallja, hiszen meglehetősen kevés pozitívumot lehetett felfedezni a járműben. Együtt mentünk visszafelé a városba a tulajdonossal, akinek nem volt elég, amit a kamerának mondtam el az autóról, még kérdezgetett, hátha csak megfeledkeztem a 112-es Lada valamely jó tulajdonságáról. Végül egyértelműen nekem szegezte a kérdést: de ugye 2,1 millióért azért nem rossz, ugye?

Ez volt a pillanat, amikor nem tudtam már mellébeszélni: sajnos nem jó, kétmillióegyszázezerért felsorolhatatlan számban lehet jobb autókat venni. Mondjuk ez a szemüveg ahhoz képest tényleg nem rossz vétel.

 

Még neve is van: Golorian, és a szár végére mintha valami kibetűzhetetlen cikkszám-félét is nyomtattak volna.

 

Arra mondjuk tényleg tökéletes, hogy Pista rárakja az íróasztalán kiállított Alfa Romeóra, mert hogy egyébként nem hord napszemüveget. Lapzártakor pedig a műanyag pisztolynak is eltört a szánja. Úgyhogy mindenképpen a fémet kell megvennem, négy és félért. Annyiért a hülyének is megéri, nem?

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr63590176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.Treeger 2012.01.22. 19:45:08

Most őszintén. Persze, egy ezresért szép meg ügyes is.
De most akkor nyáron menjünk le az olasz vagy spanyol tengerpartra, és teszteljük le a fekete árusok aktuális kínálatát 10 euro alatti kategóriában.

Bár, annyira nem is rossz ötlet. Egy nyári élménybeszámoló, ki milyen replikát látott?:)))

tamank 2012.01.23. 20:37:22

Glorian, nem Golorian :-)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2012.01.25. 16:32:04

A fém airsoft pisztoly is szar. Nekem is volt műanyag, asszem az egy egész hetet bírt. Vegyél CO-s légpisztolyt húszezerért használtan, azzal nem lesz baj.

A 112-es Lada érdekes darab, egyik ismerős akart venni az öreg Nissanja után egyet újan, de valamiért nem voltak jók neki a pedálok, talán furcsán álltak vagy nem tudom mi volt. Kérdezte, hogy lehet-e rajta állítani, mire a forgalmazó mondta, hogy persze, co-val vörös izzásig kell melegíteni, aztán oda hajlítják, ahova kell. Nem vett új Ladát.

A szemüveg meg mondjuk vezetéshez jó, ha nem torzít...

newnt55 2012.01.25. 16:45:18

menjetek el rendes lövészklubba, ne játékpisztollyal lövöldözzetek

Rendesember 2012.01.25. 16:48:47

@scheerti: A CO (CO2)az szénsav, azzal maximum fagyaszthatsz, és aztán törhetsz. Keverve, védőgáz hegesztéshez, tehát ennyiben van köze a meleghez.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2012.01.25. 16:58:54

@Rendesember: Jogos, a Dissou gáz és oxigénpalackokra gondoltam offkorsz.

Negrogo 2012.01.25. 17:29:51

Valamelyik evben, Horvatorszagban, plane a nagyobb varosokban (Split) tele volt az emberek feje hamis RB szemuvegekkel. Egy-ket peldanyt sikerult pontosabban megnezni es ha nekem nem lett volna eredeti Ray Ban-em akkor meg nem mondom, hogy hamisak. Persze gyanus volt, h itt mindenkinek ilyenben jarna? De eszement jol megcsinalt darabok voltak. De a lenyeg: hogy meg en ereztem magam szarul, mert minden 2. emberen volt egy ilyen hamis es az en eredetimrol is nyilvan azt gondoltak replika. Mondom de nagy, ugyanazt a "riszpektet" kapjuk az izlesunkre, csak epp a toobinek 2 ezer forintjaba kerult nekem meg 50 ezerbe.:)

2108face 2012.01.25. 18:21:46

úgy kell a 110-es Ladákra nézni, amit 1987-ben(!) rajzoltak, SamaraII-nek, akkoriban akár jól is nézhetett ki ez az űrszekér.

Rocko- 2012.01.25. 19:41:55

fú Pista, félelmetes a hasonlóság, elsőre Winklernek néztelek. :D

ddevil 2012.01.25. 23:58:18

Nade Pista, remekül áll ez a szemüveg!

ommm 2012.01.26. 00:38:07

@newnt55: volt és lesz olyan is. agyaggalamb rulez!

mv3 2012.01.26. 08:30:52

Most olyan leszek Pista, mint egy anyuka, de ebben a repülős Kojakban tényleg jó, ha csak az irodában fényvédesz, a nyári Napon ne kockáztass, mert az UV védelme sejthetően olyan, mint a befőttesüvegnek.

Ez a napszemüveg ügy egyébként pl nálam elég nehéz kérdés. Vannak napok, amikor annyira szórakozott vagyok, hogy ha esetleg nem hagyom eleve el, akkor az értékétől függtlenül simán ráülök bármilyen szemüvegre, amit csak a nem szelektáló trehányságom alám rakott. Szóval egyszerűen nem érdemlek meg egy drága napszemüveget.
süti beállítások módosítása