napszemüveg

75 év Polaroid, és a bugi

2012. március 12. - Winkler Róbert

A Rider a Polaroid 75 Anniversary Edition-ből, enyhe Ray-Ban hatással

 

A2012-es napszemüveg-világkiállítás legnagyobb és egyben legkellemesebb meglepetése nálam a Polaroid. A márkát nálunk is sokan szeretik, de kevesen választják szerelemből.

Volt egyszer egy olyan Polaroidom, aminek a szárai anyagukban színezve, átlátszóban és feketében adtak ki maori nonfig mintákat, de aztán valahol elhagytam, és azóta sem láttam Polaroidot, amire vadul rá lehetett volna kívánni. A Polaroid megfontolt választás, bölcs döntés eredménye, érzelmileg nagyjából egy kényelmes, meleg, puha mamusz szintjén: az elégedettség maradéktalan, de néha hiányoznának a vad érzelmek. A Polaroid nem szexi.

A miheztartás végett kiraktak egy klasszikus, unalmas Polaroid-tárlót

 

Ennek pedig most vége. A Polaroid felfedezte gyökereit, és a cég fennállásának 75. évfordulója alkalmából legyártott egy átkozottul vonzó sorozatot. Hogy a számos, igen gusztusos modell közül melyik koppintja szinte egy az egyben melyik Ray-Bant, talán e helyütt ne is feszegessük.

Polaroid Swing

Bár oké, ne legyünk annyira unalmasan jól neveltek, mint egy átlagos mai Polaroid-vitrin: majdnem egy az egyben nyúlták le a Ray-Ban Clubmastert (Bel Air), az Outdoorsmant (amiből nekem a Ray-Ban hülyén áll, a Polaroid Seventy-Five viszont tökéletes), és a Baloramát (Rider). Nem lehet nem észrevenni, melyik Ray-Bant hagyták ki a tiszteletadással vegyes lopkodásból: a Wayfarert. Ami reméljük, most már tényleg lassan kitántorog a divatból.

Polaroid Seventy-Five, nézzék csak a tipográfiát!

 

Egyébként a Seventy-Five a hivatalos sajtóközlemény szerint a 70-es évek egyik legjobban fogyó Polaroidja volt, tehát a lopás nem új.

A Polaroid szerencsére nem csak vitrinekbe rakodott, bárki szabadon fogdoshatta a kollekciót

 

Miután kifejeztem szívből jövő csodálatomat az egyik marketingesnek, rátértem a lényegre: ez eddig nagyszerű, de milyen lesz az árazás? Mert ugye a Polaroid nálunk azokra épít, akik minőségi, megbízható, márkás napszemüveget akarnak, aminek de szerintük őrültség 30 ezer forintot erre költeni.

Egy középsúlyos Ray-Ban Clubmaster-kópia

Így nálunk például többnyire 15-20 ezer forint között járnak. A polaroidos illető mondott egyszer egy árat az ő aviatorukra euróban, aztán dollárban, de a biztonság kedvéért megkérdeztem, a Ry-Banhez képest hová lövik. 20-30 százalékkal lejjebb. Ezt történetesen kötve hiszem, de élőben látva az új kollekciót, el tudom képzelni, hogy még Ray-ban-árszinten is eladható lesz.

 

 

Polaroid Wawe

 

A kiállítási darabokat váltott műszakban portalanították

 

A MIDO a Napszemüveg Blogon

 

Gyűlnek a jobbnál jobb pojácák

Jézus segíts! Jönnek a kínaiak!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr534312883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mangalor 2012.03.13. 21:50:14

Nos, a portalanítás láthatóan kevéssé sikerült, de a második képen a Swing nagyon-nagyon tetszik! Én egyébként Polaroid rajongó vagyok, eddig minden szemüvegem évekig kitartott, nem deformálódott, nem karcolódott és valahogy az én fejemre pont jó mind. Ár-minőség tekintetben eddig nálam verhetetlen volt, és a aviátorja pont olyan puritán, ahogy nekem tetszik.
Az utolsó előtti 2. képen asszem Twist nevű is jó nagyon. Mikor lesz itthon is?

Winkler Róbert 2012.03.14. 08:05:24

@mangalor: Már kérdeztem a forgalmazót, de még nem válaszolt az emailre. Az az aviator, a Seventy-Five engem is érdekelne.

Mr.Treeger 2012.03.14. 12:14:40

Hát ez tényleg szépre sikerült.
Jó árral még meglepetést is okozhatnak.

mangalor 2012.03.14. 14:26:12

@Winkler Róbert: Köszi, figyelni fogom akkor az infót!

Egyébként most jutott eszembe, h tavaly nyáron az egyik kölöknek diznis polaroidot vettem másodszorra, és az bírta a legtovább. Még mindig egyben van, sajnos a betonon szánkáztatást még az sem bírta, de mindenképp megérte az árát.

Edd China 2012.04.24. 01:59:40

Nem vagyok Polaroid rajongó, de a Rider, a Seventy-Five és Ray-Ban Clubmaster-kópia tetszenek.
Én is kíváncsi vagyok mikorra ér ide, megnézném őket élőben is.
süti beállítások módosítása