napszemüveg

Alakul a Maui Jim

2013. március 06. - Winkler Róbert

Jó lenne, ha lenne, de szerintem nincs a világon baráti társaság, ahol sörözés közben felvetődhet a kérdés: ki milyen napszemüveget választana, ha egy konkrét típusban kéne hajótörést szenvedni. Bezzeg csöcsös csajok, könyvek, CD-k, kaja, pija, filmsztárok gyakran merülnek fel ilyen szövegösszefüggésben, napszemüvegek szinte soha.

keanu1.JPG
Keanu

Ha mégis ilyen helyzetbe kerülnék egyszer, nem gondolkoznék sokat: Maui Jim, mi más? Az optikák tele vannak jobbnál jobb napszemüvegekkel, de a Maui Jimek lencséihez foghatót még soha nem próbáltam, azóta is evangelizálok a témával kapcsolatban, ha tehetem. Prémium polarizált, ez a cég egyik fontos üzenete magáról, de nem is annyira a polarizáltság a lényeg, hanem a színvilág. Semmi nagy csoda, de ha valaki egyszer kipróbálta, utána bánatos lesz, ha nem viselheti, - nem egy heroin, de azért csak óvatosan!

belulrol.JPGEgy "gyárilag hunyorgó" Maui Jim lencséje belülnézetből.

Most háromféle új fém keret jelent meg a kínálatban, a széles Keanu, az ovális Hideaways, és végre a Maui Jimnek is van már egy rendes, hagyományos aviator fazonja, a Mavericks. Az új műanyag, illetve acetát keretek pedig a Seawall, a Blue Water, a Waimea Canyon, a World Cup és a Waterways - utóbbival, mint kecses wayfarer-féleséggel régóta adós volt már a vállalat..

keanu.JPG

Keanu

Kicsit csalóka, hogy a fotókon több lencse is úgy néz ki, mintha komolyabban tükrös lenne, de ezek kifejezetten áttetsző tükrök. A hátulnézeti képen pedig (kettővel feljebb)  csak valami rejtélyes fotótechnikai anomáliából kifolyólag tűnik cikcakkosnak az alsó sáv széle, élőben nem ilyen.

hideaways.JPGHideaways

seawall.JPGSeawall

blue water.JPGBlue Water

mj2641.JPGMavericks

mj264.JPGMavericks

waimea canyon.JPGWaimea Canyon

waimea.JPG

Waimea Canyon


world cup.JPGWorld Cup

worldcup.JPGWorld Cup

waterwaysa.JPGWaterways

waterways2.JPGWaterways

waterways1.JPGWaterways



A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr115104783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.Treeger 2013.03.06. 16:27:04

Továbbra is azt mondom róluk,hogy nekem ez kevés. Nem érzem benne azt az értéket minőséget, mint amit elvileg tudnia-mutatnia kellene.
Szóval azért ebben a Persol azért erősebb.

mojoking77 2013.03.06. 17:00:19

Azert ilyenkor mindig rajovok mennyire egyszeru lelek vagyok. Bo 6 eve megtetszett egy femkeretes Oakley, most vettem meg a harmadikat, mas mas sziben, es eszemben sincs valtani..... :))

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2013.03.06. 18:01:46

ár/érték arányban nagyon rossz, 90%-kal többet kell érte fizetni, mint amennyit ér...

Winkler Róbert 2013.03.06. 20:10:29

@Mr.Treeger:
Én is úgy vagyok, hogy parádézni Persol, ha nagyon süt a nap, és egész nap kint vagyok, MJ. Illetve a Wiki-Wiki nevű MJ-ben parádéznék is, de az csak kisebb fejre van.

Zsírfeka 2013.03.06. 20:57:24

@Mr.Treeger: nagy napszemüveghasználó vagyok, és tapasztalatból mondom a polarizált lencsék között is kiemelkedőt alkotnak a különleges színképzéssel
nem mellesleg persol fan is vagyok, de ott az üveglencse súlya egy picit elkedvetlenít
hogy ér-e annyit, amennyibe kerül? ha igazán igényesen akarjuk védeni és gondozni azt a szervet, amelyen keresztül az információk 90%-át kapjuk, szerintem megér ennyit
végülis a műszálas ing is olcsóbb, mint a pamut, nem? :D

skypiker 2013.03.08. 20:58:46

Hmmm.munkámból adódóan ezek a szemcsik az én kezeim közül érkeztek ki az üzletben,kimerem jelenteni hogy nálam több szemüveget csak nagyon kevés ember fog,próbál,ill vizsgál magyarhonban.évek alatt nem nagyon találkoztam olyan márkával ami nekem is újat tudna mutatni na de a Maui nak ez sikerült.kristálytiszta látásélmény és varázslatos színvilág ezzel tudnám jellemezni.egyes modellek japánban készültek ami a piacon ritkaság számba megy,kiváló minőség.ha abból indulok ki hogy minap 80ezrekért kerültek ki Guccik az üzletbe ami minőségben a nyomába sem érhet,akkor merem állítani hogy ár-érték arány abszolút stimt!minden kételkedőnek javasoln ék egy próbát!

buli007 2013.03.10. 10:27:08

Kedves Robi!

Gratula, nagyon cool lett az oldal új design-ja. Azért látom a Persol szemüvegek iránti rajongás nem hagyott alább...

Akos Toth 2013.04.05. 11:21:14

kene, de nem all jol... wiki wiki-t nem probaltam, a tobbi -ami a boltban volt - tul nagy...

mangalor 2013.05.02. 22:54:59

Lehet, h egyszer mégis feladom a kiadáskorlátot,és beruházok egy MJ-re. Már az első cikked óta fan lettem, és azóta is rendszeresen nézem a honlapjukat és sóhajtozom. A női vonal egyre jobb sztem.
süti beállítások módosítása