napszemüveg

Givenchy - 2014.

2014. április 18. - Winkler Róbert

untitled-31.jpg

A Givenchy csak sokadik sorban híres a napszemüvegeiről. A divatházat az egyik leghülyébb nevű ruhatervező, Hubert de Givenchy alapította 1952-ben. Megtehette, mert addigra Hubert már nagy név volt a szakmában, elsősorban modernül nőies ruhái révén. Givenchyt hordott Audrey Hepburn a Sabrina és az Álom luxuskivitelben című filmekben, de hordta Liz Taylor, Jackie Kennedy és Marlene Dietrich is. A ruhák mellett leghíresebb a Givenchy parfüm üzletága, még a Hobo Blues Band is megörökítette az Illatos dalban, természetesen a kortárs magyar kiejtés szerint (dzsivencsi). A Givenchy napszemüveg-üzletága viszonylag új, és az egészet kiadták a De Rigo Groupnak, de mint mindjárt kiderül, a Givenchy a legmagasabb szinten foglalkozik az optikai részleggel.

 

 

untitled-1_1.jpg

SGV881 N18X: Klasszikus Givenchy-sajátosság, különösen a 2014-es kollekcióban a szögletes vonalakkal való játék a frontrészen. A szár pedig van olyan egyszerű, hogy bőven elbírja a csicsásabb zsanért. Mestermű acetátból és egy kis fémötvözetből, szürke tükrös lencsével.

untitled-2_1.jpg

untitled-4.jpg

Nem annyira Givenchy-, inkább az anyacég, a De Rigo Group sajátossága a kis fémkeretes lyuk a szárak végén.

 

untitled-5.jpg

Ugyanaz, vagyis a 881-es SGV, azaz Sun GiVenchy barna-sárga cirmos acetát kerettel.

untitled-6.jpg

SGV881 - a színváltozat cikkszám-kódja 9AJ.

 

untitled-8.jpg

SGV883 9AJ: Barna, leopárd mintás acetát keret, aranybarna lencsékkel. Ha az olaszok valamit nagyon minimalizálnak, az szinte mindig ilyen brutálisan dögös lesz.

untitled-9.jpg

Ha nem lett volna egyértelmű, felülnézetből azért az arany betét miatt nem annyira minimál.

untitled-11.jpg

 Ehhez is adnak De Rigo-lyukat.

furla-23.jpg

furla-24.jpg

untitled-12_1.jpg

SGV876 9X7 - A katalógus szerint kagyló színű acetát és bronz ötvözet keret, sötétszürke lencsével. Ezen is melózott valaki rendesen, hogy ennyi arannyal is ilyen visszafogott és tiszta legyen a látvány.

untitled-13_1.jpg

A Givenchy G-betűs zsanérja a szár és a keret találkozásánál az optikusszakma egyik legjobb ördöglakatja.

untitled-15.jpg

 SGV879 700

untitled-16.jpg

untitled-17.jpg

SGVA17 530 - Ezt igazából inkább a Versacénak kellett volna eladni, mert a Givenchy sokkal konzervatívabban extravagáns. A 17-es igazán atom, csak kilóg az idei kollekcióból. Rihanna viszont, aki félhivatalos Givenchy-márkanagykövet, ezt szereti.

 

untitled-18.jpg

untitled-20.jpg

 SGVA16 579: ezüstszínű fémötvözet keret, tükrös lencsével

untitled-21.jpguntitled-22.jpg

untitled-23.jpg

SGV 883

untitled-24.jpg

untitled-26.jpg

SGV875 2AR: áttetsző rózsaszín acetát keret, barna lencsével. Plusz a Givenchy-ördöglakat.

untitled-27.jpg

untitled-28.jpg

SGV886 9AJ: Barna, leopárd mintás acetát keret, sötétszürke lencsékkel. Givenchy Five a hivatalos neve, és ebben a nagyon régies wayfarer-szerű fazonban párját ritkítja a keret tetején végigfutó szlalompálya. Legmélyebb elismerésünk. Persze ezt a modellt is Riccardo Tisci tervezte, aki a Givenchy női és haute couture-vonalának vezető dizájnere.untitled-29.jpg

Tisci többek között aról nevezetes, hogy ő tervezte Madonna 2008-as turnéjának kosztümjeit, idén pedig a Nike sportcipők csúcsmodelljén, az Air Force One-on dolgozik.

 

untitled-31.jpg

SGV A13

untitled-33.jpg

untitled-32.jpg

SGV A13

untitled-35.jpg

SGV A15

untitled-36.jpg
SGV A15
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr866028242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása