napszemüveg

Ray-Ban 2014 - az igazi kincsek

2014. május 13. - Winkler Róbert

untitled-1.jpg

A Ray-Ban mindig, úgy értem, minden szezonban kitalál valamit, amin ki lehet akadni, hogy egyrészt úristen, mekkora ötlet, másrészt hogy ez nekem miért is nem jutott eszembe?! Hogy a színes tükrös Aviatorokat 2014-ben kihozták polarizált lencsével is, nyilván nem tartozik ezek közé, de a kevésbé érdekes újdonságok mellett olyan modelleket hoztak ki, melyeknek azonnal helyük lenne bármelyik dizájnmúzeumban.

untitled-2.jpg

Ilyenek ugye már voltak tavaly, az ideieket a P különbözteti meg a sima tükrös Aviatoroktól. És persze a polárszűrés. Narancs és zöld polártükörrel is.

untitled-4.jpg

untitled-5.jpg

Tavaly azzal leheltek új életet az Original Wayfarer forgalmazásába, hogy polárszűrűs, áttetsző lencsékkel hozták ki. Eszelősen jól is állt neki. Most az áttetsző pasztellencsés Wayfarer új tuningot kapott: flip-flop festést: egyik irányból ilyen színe van, a másikból olyan. Nem pirosból lesz kék, vagy feketéből fehér, inkább közeli tónusok között változik, de így is elég látványos a jelenség. Ez itt például egy zöld-lila kombó.

 untitled-6.jpg

A flip-flop festésű Wayfarerek összefoglaló neve Cosmo Collection, az egyes színeknek saját bolygónevük van, ez speciel a Saturn.

untitled-7.jpg

Kék lencse lila-zöld szárral tehát Saturn.

untitled-10.jpg

Barna-zöld keret barackvirág lencsével már Venus.

untitled-9.jpg

Venus oldalról

untitled-12.jpg

Ugyanez zöld lencsével  már Jupiter

untitled-14.jpg

Szürke tükör lila-kék kerettel Merkúr

 untitled-16.jpg

Lila-zöld keret narancs tükörrel Mars. Ezek jó poénok, jól is néznek ki, de még nincs meg bennük az a zsenialitás és finom kidolgozottság, amitől dob az ember egy hátast. A következő modell az Icon csoportba tartozik, hiszen van neve: Cockpit, ami nagyjából egy széltében kicsit meghúzott Aviator. Lehet, hogy valakinek épp ez áll majd jól. Bevallom, eddig észre sem vettem, hogy a Ray-Ban-nek van ilyen nevű klasszikusa, de ha ilyen lencsék járnak hozzá, csak hadd legyen.

untitled-39.jpg

RB 3362 Cockpit három új tükrös színnel, a pink árnyalat ráadásul új, még semmiben nem volt.

untitled-41.jpg

untitled-42.jpg

untitled-43.jpg

RB 3362 Cockpit - a kék tükör ejti kétségbe mindazokat, akik azt hitték, hogy na, a zölddel megtalálták. Na de most jönnek az igazi csemegék. Nézzék meg a Round Metalt, a keret fémszíneit, a lencséket, és az apró részleteket. Durva, na.

 untitled-44.jpgRB 3447: Round Metal, szintén Icon kategória, három új tükrös, plusz ezekbe is bekerültek a színes pasztell lencsék.untitled-49.jpg

untitled-50.jpg

untitled-46.jpg

untitled-47.jpg

 untitled-56.jpg

 RB 3517: összecsukható Round Metal jellegű modell a lencse körül színes betéttel

untitled-55.jpg

Na erről lenne érdemes népszavazást kezdeményezni: a Round Metal-e a jobb, vagy ez. Előbbi úgy tökéletes, ahogy van, ez szerintem kicsit már sok. Az összehajthatóság miatt ráadásul azzor is megnyaklik a szár vagy a keret, amikor nem kellene. Viszont Persolból is szebb  a 714-es, mint a 649-es, pedig csak annyi a különbség, hogy összehajtható. Viszont a hajtogatás miatt lesz rajta egy csomó apró, steampunkosan jól kinéző fém csicsa.

untitled-57.jpg

untitled-54.jpg

untitled-53.jpg

untitled-58.jpg

untitled-52.jpg

untitled-65.jpg

A múltkor már volt szó a fekete változatról, de azért nézzük meg a teknőc cirmost isÉ 8056, Tech kategória, LightRay fantázianevű titán kerettel azoknak, akik szeretnének egy Clubmastert, de túl nehéznek tartják. Ezzel azt hiszem be is lőttük a magyarországi keresletet: nulla. Clubmastert ugyanis a magyar nem mer venni, hiszen ha negyvenezret adunk egy napszemüvegért, inkább egy kockázatmentes Wayfarert vagy Aviatort választunk. (8-as cikkszámmal kezdődő modellek mind a Tech kategóriába tartoznak.)

untitled-63.jpg

untitled-64.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr76148658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.Treeger 2014.05.13. 11:49:07

A színes betétes round metalok szebbek. Kicsit hajaznak a régi fazonokra, csak gondolom így olcsóbb volt megoldani, mintha a keret acetát lenne, és csak a fém lenne szár. Nekem mind tetszik. Épp most vettem egy hasonló fazonú Persolt, persze ott a keret acetát.
A Clubmaster továbbra is gyönyörű, azt még szívesen beszereznék.

Vassili Zait 2014.05.14. 01:09:26

Nagylencsés Wayfarerből nincsenek ilyen színesek? :/ kicsiben nem olyan jó...

Dacia Dubstep 2014.05.14. 05:08:47

ú az a pink nagyon sú-lyos
hétfő reggel az ember csak felvesz egy ilyet és máris szebben indul a nap nemdebár?

kár hogy nyomná az orrnyergem

marad a silhouette titan

csak abban inkább a matrix ellen kellemes harcolni
nehéz az élet ha az ember a piros pirulát veszi be, legalább a bringa ne nyomja az orrom

gigabursch 2014.05.14. 08:09:47

Nyilván sok ember van, akinek tetszik, nekem egyik sem tetszik fazonra.

A legutolsó színösszeállítás más keret+lencsa alakkal viszont ütős lehetne.

mt-03 2014.05.14. 09:44:52

dioptriasat is csinalnak ilyenekbol? (vagyishat lehet e csinaltatni?)

auhsoj 2014.05.15. 09:51:27

Szia Robi!

A tegnapi totalcar TV-ben (kacsa - bogár összehasonlító) milyen aviator volt rajtad? Ez a cserélhető lencsés RB3460 vagy egy másik darab?

DnP 2014.06.09. 20:49:35

HM... még az RB oldalán sem találok tükrös polár aviatort... létezik?

DnP 2014.06.09. 21:41:47

megtaláltam egy magyar oldalon :)

2014.06.18. 17:01:45

nekem egy aviator van, meg egy összecsukható (sajnos csak ebből adtak nagyobb árengedményt) ezzel a kettővel megvagyok
szerintem nincs olyan akinek az aviator ne állna jól.
süti beállítások módosítása