napszemüveg

14 Persolnyi lelet a West Endben

2011. július 21. - Winkler Róbert


Tegnap látogatottsági csúcsot döntött a Napszemüveg Blog. Felbukkant végre néhány kiváló troll is, a kedvencem azt írta, hogy:
 


Bakker...tényleg ez a problémád?
biztos vagyok benne h tudsz majd venni ilyet valami nagyon trendi helyen -azt kellene már elhinnetek h annak a nőnek aki azt nézi milyen a cipőd,milyen a szemcsid és milyen az órád-teljesen más elképzelései vannak a szerelemről mint neked.


Ja..hogy te csak úgy mert te szerelembe estél?
Apukád vagy anyukád támogat?
Otthon laksz még?
Vagy megvették neked a budai kéjkecót, neked csak be kellett költözni?
esteleg a papa vett neked egy bömöst amiben lehet vagizni az említett szutykoknak,és már csak a szemcsi hiányzik a jó megjelenésedhez?
Azt ajánlom vedd le a szemellenződ és kezdj el gyűjtögetni mert ha majd az ősök nem pumpálnak lével , na akkor majd rájössz h az a sokat említett csirkefarhát nincs is olyan messze.

Aláírás:
"Egykori RB fan.."



Jött ellenben egy sereg értelmes komment, többek között a keszthelyi Fehérvári Optikáról, ahová remélem, idén még eljutok egy motoros túra keretében. Egy másik hozzászóló a Westendet ajánlotta, ahová egy gyors robogós túra keretében jutottam el még tegnap este, hiszen a Persol élet-halál kérdése, ezt nyilván nem kell itt magyarázni. TAG Barát tehát azt írta, utcaszint, Optic World, van nekik 15 Persoljuk.

 


Leláncoltam a kis Robikát a biciklitároló mellé, és megindultam a pláza utcaszintjén, mint teve a vádi közelében. Két indifferens optika után megpillantottam végre az Optic World-öt – nehéz volt észrevenni, mert a szemüvegboltok szinte kizárólag hideg fehér kirakattal rendelkeznek, ez a sárga nekem olyan kalandruházatos.


Bementem, belül már szemüveges, bár ott is melegebb a fény tónusa, mint amit optikában megszokott az ember; kicsit fabetétes-szivarboltos. Érdeklődésemre azonnal mutatták a Persol-tornyot. Kicsit úgy éreztem magam, mint Sir Bedevir, amikor majdnem meglett neki a Szent Grál, ott álltam szemtől szemben egy szép Persolhalmazzal. Jártam már nyilván korábban is Persolok közelében, csak akkor még nem érdekelt a téma, most viszont élményszámba ment. Kinyitották a Luxottica Group – Persol feliratos tároló zárját, én pedig közben gyorsan megszámoltam a készletet, hogy vajon TAG Barát pontos volt-e… és nem! Tizennégy Persol!


 

Aztán az eladó csaj megkérdezte, milyet szeretnék, én meg mondtam, hogy az érdeklődésem egyelőre elméleti jellegű, de elméletben fém keretes, téglalap alakú Persolt keresek. Ó, hát volt egy ilyen, de ma elvitték. Őrület! Ezek szerint egyrészt TAG Barát jól volt informálva, ha nem is percre készen, másrészt lehet eladni Magyarországon Persolt, csak megfelelő bolt kell hozzá. Mindenesetre azért felpróbáltam két Persolt, ha már ott voltam: jó kézbe venni a terméket. Nem akarom a Ray-Banes trollokat hergelni, de a Persol minőségben jobbnak tűnik, mint a konszerntárs. És persze árban is feljebb van – Magyarországon 30 ezer körül kapni optikákban Wayfarer-féleségeket, a hasonló, fekete Persolok 45 ezer forint körül voltak.


Kettőt próbáltam fel, a két kerekebbet. Az egyikben úgy néztem ki, mint John Lennon az alternatív életében, amikor nem jár egy suliba Paul McCartneyval, és vak koldusként végzi Liverpool-Alsó kocsmanegyedének utcakövén. A másik meg túl nagy lehetett, mert abban olyan fejem lett, mint a Tom és Jerryben a macskának. Megnéztem még a TAG Heuereket, ha már ott voltam, és úgyse láttam még közelről ilyet. A személyzet elég komolyan ki van képezve, kapásból mondták az adatokat, a grammig bezárólag.


 

A TAG Heuerek ára egyébként 75 ezer forint körül mozgott, ami számomra az őrültség kategória, de én lennék az utolsó, aki lebeszél valakit egy abszurd árkategóriás napszemüvegről. Úgyhogy visszamegyek még a boltba egy patikamérleggel, hogy csekkoljam, tényleg ennyit nyomnak-e, és én is kérjek egy továbbképzést, mert állítólag a Forma 1-ben használt anyagokból készülnek, a napszemüvegeknél pedig rettenetesen fontosak az efféle marhaságok. Ja, muszáj volt megkérdeznem, adtak-e már el TAG Heuer napszemüveget, mert én nem tudom elképzelni, hogy él a földön olyan, aki ezt a nem különösebben karakteres tárgyat ennyiért megvenné. Azt mondták, elég jól pörög. Ma konkrétan hármat adtak el. Jézusom.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr233085972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aztekeszter 2011.07.21. 13:52:21

Kedves Winkler,
Annak ellenére hogy a Tag Heuer nem túl régóta gyárt szemüvegeket, meglepő hogy most találkoztál velük először.
Ha a Persol 45e-ért rendben van, nem értema Tag Heuer miért őrültség 75-ért...
Nagyon jó minőség, és nagyon kényelmes. Aki egyszer kipróbálja, nagy valószinüséggel beleszeret, nekem ez a tapasztalatom.
Nem utolsósorban azon szemüvegek közé tartozik, amit nem Kinában gyártanak...
Mellesleg nagyon is karakteres.
Üdv,
Eszter

TAG Barát 2011.07.21. 15:51:27

de legalább van Persol, remélem lesz majd olyan, amit szeretnél, remélem tudtam segíteni. Ami a TAG Heuer-t illeti, azok meg maradnak az őrülteknek:-), ami az én szerencsém, hogy a világ tele van őrültekkel:-) Amúgy megnézted azt is az Optic World-ben, ami 345.000Ft - ba kerül??:-) Ha gondolod szívesen segítek infókkal, hogy napszemüvegek iránti rajongásod minél teljesebb legyen. Ezt ismered?
sunglassopticstudio.com/blog/?tag=chrome_hearts

TAG Barát 2011.07.21. 15:52:34

@aztekeszter: kösz Eszter, ez igazán jól esik:-)

Winkler Róbert 2011.07.21. 15:57:32

@TAG Barát: 345? Ezerből is szép sor. Nem láttam, de majd a továbbképzésen csekkolom. Billy Gibbons mindenesetre meggyőzött, bár ő biztos a hotrod mánia miatt találta ki a Tag Heuert magának.

TAG Barát 2011.07.21. 17:34:16

@Winkler Róbert: Ja, autó-motor körökben azért jól cseng a TAG Heuer, Billynek valóban van köze hozzá, ami nekem annál fontosabb itt, hogy kedves barátja mellette nagyon sok nevetős percet szerzett ezzel a képpel és ábrázattal. :-) Amúgy tényleg a 345, az azért na. Semmi továbbképzés, csak jó megosztani a dolgaimat olyannal, aki talán értékeli is és több mindenkihez eljut az infó.

Zsírfeka 2011.07.21. 21:29:20

ha tag heuer kell, máshol keresgélj, de az szintén motoros túra kategória :D
ami a jó hír, hogy 4 alagúton kell átmenni hozzá, és belföldön van
remélem így már megvan :D
amúgy igen sok tag heuer-t vesznek manapság, kevés helyen kapni, és ha kifogsz egy olyan optikust, aki nagyon elkötelezett a portéka iránt, akkor szép vétel lesz, de szerintem a sikere nem is a név annyira, inkább a formák, letisztult klasszikus darabok kicsit mai köntösben, jó alapanyag választás, és mindezek mellett jó név
ha 75 egy napszemcsi, az nem is olyan elvetemült ár, a 375.000 már igen
de a pécsi Sigmond optikában volt olyan aki kettőt vett belőle :D

?aztaaa? 2011.07.22. 21:45:55

345? hogy sok-e?
az attol fugg mennyi a havi incoming.. :)

kzolika 2011.07.26. 19:44:14

Nekem szemüvegem van, tehát a napszemüvegem is dioptriás. Legutóbb egy Silhouette szemüveget csináltattam, csak a "keret" (ugye, az nincs, csak a két rugalmas titán szár és az orrnyereg rész) volt 60 lencsék nélkül (a lencsék még 65 volt). Akkor a 75 nem is sok egy szemüvegért.

acsoves 2011.07.28. 14:18:29

Szerintem is combos azért 75 ezer egy szemüvegért a 345 ezer meg csak a burzsujoknak van :)

Bár igaz ami igaz nekem is van egy 70 ezres Oakley-m :)

ArtFlo 2011.08.06. 11:27:17

TagHeuer-ben "nyomom" én is, bár mivel rövidlátó vagyok így nem a napszemüveget céloztam meg, hanem inkább egy optikára ruháztam be. Az eredményt tekintve ugyanaz a vége, valami hihetetlenül kényelmes, ráadásul egyedi lencsét kellett bele rendelni (na jó az ára kicsit fájt), de soha nem gondoltam volna hogy lesz olyan szemüveg ami kiváltja a kontaktlencsémet. Éppen emiatt kezdtem el álmodozni egy dioptriás TagHeuer Panorama napszemüvegről...bár valóban ahhoz még gyűjtenem kell kicsit, de szerintem ha tudsz rá vigyázni megéri a prémium kategóriában szemüvegeskedni. Ja, és tényleg nem bírod lerázni a fejedről, csak akkor ha punk koncerteken edzetted a nyakizmodat. Szóval köszi OpticWorld hogy megtaláltam a legjobb szemüveget!

VpDesign 2014.01.30. 13:50:26

A sors fintora, hogy épp most fejeztük be a WestEnd-ben lévő Optic World átalakításának a terveit, amikor is rátalálok egy blogra, a napszemüveg.blog.hu-ra, amit nem más ír, mint a sokak által kedvelt Winkler Róbert műsorvezető és napszemüveg rajongó. Egyik bejegyzésében épp a fent említett optikáról ír, ami szintén az én terveim alapján készült el. A blogjában említést tesz pár szóban az optikáról és a "fabetétes-szivarfüstös" jelzőt használja, amit pozitív bóknak veszek. Valóban ez volt a célunk...kicsit kilógni a sorból... Bár hozzáteszem a "kalandruházatos" jelzőt nem tudom még hova tenni:) Ám örömmel jelentjük, hamarosan új - a mai trendeknek megfelelően - fehér pompájában fog megjelenni az üzlet, de az egyediség most sem fog hiányozni belőle!

www.csiszertamas.com/hu/blog
süti beállítások módosítása