napszemüveg

Mit ne hirdessen Terminator-filmekben?

2011. október 13. - Winkler Róbert



 

Nem mindegy, kin látunk valamit – ebből a szempontból a Persolnak dupla öngól volt a Terminator 2-termékelhelyezése. Ha tudatos kampány része lett volna, mondjuk a fiatalabb közönség felé fordulnak, és hosszabb távon vagányabb imidzset akarnak sugallni, még érthető lett volna, hogy a visszatérő Terminator egy rockerkocsmában szerzi be a napszemüvegét. Oké, nem a vendégektől veszi el, hanem magától a kocsmárostól, aki kijön utána egy shotgunnal, de a Persol nem a gőzölgő bőrgatyák világába való.

 

 

Ugyanitt tökéletes product placement volt a terminátor motorja, egy Harley-Davidson Fat Boy. Azóta is etalon – a film jó volt, a motor illett bele, ment a karakterhez, jól reprezentálta a Harleyt is. De a Persolnak ebben mi volt a jó? A Persolhoz kötődő hírességeket lehet, hogy nem mindenki szereti, de valamennyien kultúremberek, Marcello Mastroiannitól Steve McQueenen át Pierce Brosnanig. Jó, Daniel Craig határeset, de talán a Persolnak sem esett le rögtön, hogy James Bond karaktere egy angol kültelki türhővé változott.
 


A magam részéről szeretem a Terminator 2-t. Swarzenegger filmjeit általában is, bejön a Fat Boy, a Persollal meg olyan meghitt viszonyban állok, hogy az már inkább vallás, mint rajongás. Azt kell azonban mondanom, hogy ezt a Persolnál nagyon benézték. Főleg, hogy a 90-es évek elején még ötjegyű cikkszámon futott Persol 58230 szárán nincs supreme arrow, ezáltal szinte teljesen felismerhetetlen.

Persol 58230, barna átlátszó kerettel
 

 Egy rendes, Terminator-színű 58230

 

A T2 napszemüvege a Persolnál már igen régen kikopott a kosárból, nem bizonyult maradandónak, nem került be az olyan klasszikusok közé, mint a 714-es és a 649-es. Régi napszemüvegekkel foglalkozó honlapokon, például a Vintage Sunglassesnél viszont rendelhető. Feltéve, hogy megér valakinek 200 eurónyi dollárt, plusz a vámot és az áfát, ha éberek a fináncok. Érdekes termékelhelyezési kapufa volt a Terminator 3 napszemüveg-részlege is. Svarcin egy Sama T3 volt, és bár azóta már a Terminator 1-ben előrejelzett ítéletnapon is rég túl vagyunk, a Samának még mindig nincs rendes gyári honlapja, csak ez a bénaság, .net-es kiterjesztéssel. Pedig még a Mission Impossible 3-ba is bevásárolták magukat... Sebaj, nézzük, hogy fest egy Sama T3:

 

 
És ha már ennyit zsinatoltunk a Terminátorról, jogos a kérdés: mi volt Arnoldon az első részben? Mi lett volna? Ugyanaz, mint Clint Eastwoodon valamelyik Dirty Harryben; egy Gargoyles ANSI Classics. Összeesküvés? Tiszteletadás? Nagyon gyanús, hogy sose fogjuk megtudni. Viszont mindkettejüknek jól áll. Én meg nem igazán kívánom, de ha valaki terminátorkodna, vagy prezentációt tartana a Magnum erejéből, annak van egy jó hírem: az angol Framesdirecten megrendelhető 50 fontért, és az már vámmentes. Ez a Gargoyles persze már nem az a Gargoyles, ahogy egyszer már meg is írtuk, de ez úgyis csak annak tűnik fel, aki kapásból válaszolni tud a kérdésre, milyen napszemüveget hordott a Terminátor, és Harry Callahan hadnagy.

 


 







 

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr863297794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radnaughty 2011.10.13. 13:15:47

fogalmazzunk inkább úgy, hogy egyiküknek sem állt jól.

gonzo 2011.10.13. 13:49:25

OFF
A kültelki tahó karaktere nekem jobban bejön, mint Pierce selyemfiús imidzse.
ON
Hamár titkosügynök napgép: OSS117 vajh mit visel?

juliusbond 2011.10.13. 13:54:32

ez valami iszonyatos sznob izé

fogash 2011.10.13. 13:55:28

nem azér', de a T2 plakáton a Schwarzi fején kvára nem az ide belinkelt szemüveg van: sokkal szélesebb a szára is és az orrnyerge is, nem?

Überspannung 2011.10.13. 14:47:40

"Persollal meg olyan meghitt viszonyban állok"

pedig te sem vagy kultúrember.

Mr.Treeger 2011.10.14. 10:55:55

Akkor a 649-essel kultúrember lettem!
Ha már Persol és a múltkori cikk Miami Vice utalása, abban is volt Persol, egy Ratti.

Nash vs. Keynes 2013.09.21. 16:03:00

Vajna Endrút biztos meg lehetne kérdezni hogyvót ez a szemüveg dolog Svarcival.
süti beállítások módosítása