napszemüveg

Böszme autóhoz tahó napszemüveg

2011. október 31. - Winkler Róbert

A Maybach márkanév nem tartozik az autógyártás sikeres projektjei közé. 1997-ben azért alapította újra a Mercedes, mert megsértődött, hogy a Rolls-Royce-ot elhappolta előle a BMW, a Bentleyt meg a Volkswagen. Annyira mérgesek lettek, hogy gondolták, majd megmutatják a világnak, tudnak önerőből, saját brand alatt luxusautót csinálni.

 

 

 

 

A harag rossz tanácsadó. A Mercedes annyit bukott az évek alatt a Maybachon, hogy az okozott fájdalmat igazgatótanács simán elcserélte volna egy kiadós tripperre. De egy idő után nyilván igen nehéz eldönteni, nagyobb bukó-e néhány milliárdos veszteséggel örökre kiszállni, vagy tömni a pénzt a fejlesztésbe és a reklámba, és reménykedni, hogy legalább az unokák talán keresnek rajta egyszer.

 

 

Hogy a Maybach jó-e, mint autó, nem tudom, mert csak Rolls-Royce Phantomot vezettem és Bentley Mulsanne-t, de azok a Mercedes mély sajnálatára elég jók. Viszont ahogy luxuscikkhez dukál, a Maybach veszteségeit megpróbálják luxus-kiegészítőkkel megfogni. Vannak napszemüvegek is Akárcsak a Bentleynek.

 

 

Igazi debil honlap zenével, a főnök sík hülye az internethez, hiszen ha valaki olyan sznob és gazdag, hogy Maybach napszemüveget vegyen, vagy legalábbis utána érdeklődjön, miért akarna hosszasan várni, hogy betöltődjön egy flash animáció?! Melyen aztán pitypangokat nézegethetünk laza zongoraklimpírozás kíséretére.

 

Ilyen modellnevek vannak, mint The Monarch, vagy The Star, ránézésre is súlyos keretek, jó volna egyszer lemázsálni, bár lehet, hogy megrepedne alattuk a konyhai mérlegem. The Duke, The Hedonist 2, The Diplomat 1, definiálja modellnevekkel az áhított célközönséget a Maybach Sunglasses, a The névelő nyilván azért kell, hogy még a neve is elég súlyos legyen. És azért van The Artist is, hiszen a 2011-es Dalí biztos egy ilyen borzalomba ugrana bele.

 

Anyagok: hét finom réteg furnérlemez öt réteg zongoralakkal, ázsiai vízibivaly szarva, 18 karátos arany, titán, opcionális gyémántok és Carl Zeiss kristályüveg. A vicc az, hogy egy szuperminőségi anyagokból előállított napszemüveg ésszerű ára valahol 40-50 ezer forint körül végződik. Ha valaki nagyon elmegy extrémbe, mint mondjuk az ultrakönnyűségben utazó TAG Heuer, lehet az 75-80, egyébként csak a szánalmas vergődés megy nemesfémekkel és drágakövekkel. A Maybach is olyasmiket emel ki, mint hogy minden napszemüveg kézi munkával készül, ami a Persoltól a Cutler And Grossig sok helyen alap.

 

Örvendetes, vagy talán inkább érdekes, hogy a luxus autógyártók mennyire szép gusztustalansági háziversenyt rendeznek - kapásból nem merném rávágni, a Bentley Sunglasses a gyomorforgatóbb, vagy a Maybach. Talán a friss sokk mondatja velem, hogy a Maybach utcahosszal győzött, és lehet, hogy ez a célba vett orosz és kínai piacon megadja a létfontosságú helyzeti előnyt. Az árak 1500 dollártól indulnak, ami olyan 320 ezer forint. Ez persze jó luxusautó-hagyományok szerint a végtelenségig lehet tuningolni. Egy 5-ös BMW-t, A6-os Audit vagy E osztályú Mercedest, ami a felsorolt márkáknál a középkategória, valahogy mindig olyan konfigurációban venné meg az ember, ami az alapár nagyjából duplája. Na, a Maybach napszemüvegeknél ez a határ kissé kitolódik, mert ha elég aranyat, gyémántot, miegymást rendelünk bele, elérhetjük a mámoros, a négymillió forintot karcolászó 18 000 dollárt, ami majdnem olyan gusztustalan, mint az egész Maybach Sunglasses.

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr593340883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tschyllagh 2011.10.31. 10:04:52

Tenyleg nem ertem, hogy ezek mitol rondabbak, mint a blogon bemutatott szemuvegek 90%-a. Barmelyik gyartonal lehet talalni ilyen ocsmany szemuvegeket...

schdl (törölt) 2011.10.31. 11:16:57

Szeretném, hogy annyi pénzem legyen, hogy 4 milláért vegyek magamnak csak napszemüveget :D

2011.10.31. 11:36:42

Én nem tudom agyilag felfogni, hogyan lehet ilyesmire ennyi pénzt elherdálni, még akkor sem ha valakinek 4 milla történetesen zsebpénz. Mint a legtöbb ember, én is már sokszor elgondolkodtam, mi lenne ha bejönne a lottó 5-ös, és milliárdok hullanának az ölembe. Arra jutottam, hogy a kötelező jótétemények mellett, kevés értelmes dolgot tudnék belőle vásárolni, de ilyen sznob faszságokra biztosan egy fillért nem áldoznék.

skovalsky 2011.10.31. 12:38:26

:) az én még várhatóan évekig csengetett, 500% os alpesi hitelem ezeknek egy napszemüveg ára.khm...

EG0 2011.10.31. 13:40:46

Nekem sajna a két DUKE az bejön. Nyilván nem ennyiért, csak úgy fazonra.

Lacusru 2011.10.31. 13:59:29

Nem értem, hogy mi a gond... nekem ráadásul van pár modell, ami még tetszik is!
Évek óta nem láttam olyan napszemcsit, amit fel is vennék... most rögtön két modell is megtetszett. Persze, jó lenne kézbe venni, hogy valóban olyan minőségi anyagokból van-e mint hirdetik, vagy csak szöveg, mint sok futtatott márkánál?

Győzike a cigánykultúra élharcosa dikkmá 2011.10.31. 14:14:02

@Lacusru: Napszemcsi??? Merzsód is van hozzá? És kézbe is tudod venni?

kpityu2 2011.10.31. 14:14:40

Az utolsó kép mindent visz. A nagypapámnak ilyet írtak fel SZTK-ra.

Donor 2011.10.31. 14:48:31

@Jankove: Ahogy mondod. Igazából az értelmes gazdagok sem költenek ilyenekre, csak a tipikusan újgazdagok, akik kényszert éreznek hogy mindenki lássa mennyi pénzük van. Erre a célra pedig direkt jó ha feltűnően ronda, mert pont az a célja hogy mindenki észrevegye.

is 2011.10.31. 15:46:55

@kpityu2: meg ilyet hordott Mastroianni: www.eyegoodies.com/blog/persol-sunglasses . és biztos én vagyok a bunkó, hogy nem látom az égebkiaáltó különbséget (persze látom: az orrnyereg más kissé). de a Persol az jó, ez meg gagyi. lehet, hogy csak én érzek márkafetisizmust?

egyébként meg annyi az ötlet, hogy a szemüveg szára kiadja az autó tetejének a sziluettjét. maguk a lencsék szintén mindenhol előfordulnak. aztán van, akit ez az ötlet megfog, van, aki meg észre se veszi.

altimus 2011.10.31. 15:46:57

egy olyan milliardos aki evente 1 milliard dollarral noveli vagyonat (van ilyen nem egy) percenkent cirka 400ezer Ft-al lesz gazdagabb.

van a luxuscikkeknek egy (nagyon szuk) csoportja amit ugy hivnak, hogy veblen goods. ezek olyan termekek amiket az aruk tesz vonzova. ha tizedannyiba kerulnenek senki nem venne meg oket. a maybach napszemuveg is ide tartozik. gondolom a tipikus vasarlo az orosz multimmiliomos, indiai, hong-kong-i, kinai igen gazdag ember. szoval evi nehanyszaz peldanyt boven el lehet adni ebbol, talan meg nehany ezret is :). amugy nem kell messze menni, a budapesti nobu etterem borlapjan is van felmillio forintnal dragabb palack bor. aki ezt megissza az csakis azert teszi meg mert mas ember nem teheti ezt meg. tipikus veblen termek ez is. 20ezer forintert ra se nezne.

altimus 2011.10.31. 15:52:57

meg annyit a pazarlas, nem pazarlas temahoz, hogy ezeknek a termekeknek az ara nyilvan eljut a gyartohoz, aztan egy resze a reszvenyesekhez, masik resze az ottani alkalmazottakhoz, azoknak a csaladjahoz, aztan a vegen pl. lisztvasarlas lesz belole, egy reszbol az allambak fizetett ado lesz ... . tehat nemi tulzassal kvazi ugyanott vagyunk mintha a szemuveg arat nekiadtuk volna a sarki kuldusnak, vagy elkuldtuk volna a voroskeresznek.

Oláh Karin 2011.10.31. 17:55:56

Amíg nem készítenek kenguru makk előbőrrel bevont kerettel, addig nem érdekel.

ideasz 2011.10.31. 18:17:26

Rotstein Manó saját előbőréből készített kerete.

subtotal 2011.10.31. 18:51:04

A 4ik tetszik féle, hasonló formára ahhoz, mint amit én vettem a BMW kollekcióból, mondjuk a 4millió 1%-ért.

@altimus: én meg úgy vagyok ezzel, hogy valamennyire sznob vagyok, de hülye nem. :)
Nem tudom elképzelni, hogy ezen logika alapján valami is kellene.
Úgy igen, hogy valami olyan legyen, amit csak az én igényeimnek a figyelembevételével raktak össze, de hogy valami azért kelljen, mert olyan drága, hogy szinte megfizethetetlen?
süti beállítások módosítása