napszemüveg

Egy elegáns tapló

2012. május 29. - Winkler Róbert

 

 Minden idők egyik legmarkánsabb megjelenésű napszemüvege. Az ember szinte érzi a késztetést, hogy merő bizonyítási vágyból beszerezzen egyet, mert "én tudom hordani". Hasonló okok miatt mások harci kutyát vesznek, hát annak se mindig van jó vége. És az Ultra Goliath most ismét kapható.

 

Az Ultra Goliath 2 életérzés-videója

A RUN DMC hiphoppere, DMC (Darryll McDaniels) tudta hordani

 Vagy nem kapható. A Vintage Frames honlapján ugyanis tényleg rengeteg érdekes régi nap- és optikai szemüveg kapható, olyan különlegességekkel, mint a kétezer dolláros Silhouette Futura, de az Ultrától pillanatnyilag pont a Goliath hiányzik a webáruházból. De bízzunk benne, hogy úrrá lesznek a nehézségeken - ha egyszer a hírt ki tudták adni, előbb-utóbb a Goliath gyártása is összejöhet.

A 2004-es alapítású Los Angelesi IF & Co. (az IF az Internally Flawless rövidítése.) saját bevallásuk szerint high end-ékszereket készít a hip-hop-társadalomnak és a hollywoodi fiatalságnak. Oximoron? Az hát, de annyi baj legyen. Azért is örülök, hogy beléjük botlottam, mert most már azt is tudom, honnan szerzi a fukszot a földkerekség egyik legnagyobb parasztja, egyben az általam legjobban tisztelt bokszoló-zseni, Floyd  "Money" Mayweather. Hordta cuccaikat Jacko, Tom Cruise (nyilván mint paraszt karakter, a Trópusi viharban), Paris Hilton és Kanye West - utóbbi kettő nyilván bárhová.

Corey Shapiro a Vintage Frames Companytól és Lady Gaga a csak neki gyártott Tigrisvér lencsevariációval. Charlie Sheen-emlékverseny? Az Ultra Goliath-nak van már Facebook-csoportja is. Igaz, egyrészt minek nincs olyanja manapság, másrészt lapzártakor 368 lájknál tart.

 

Na, hát ők (mármint az IF) dolgoznak most össze a Vintage Frames Company-val, hogy újragyártsanak egy elmebaj-legendát. Az Ultra Goliath bizonyos körökben klasszikus: hogy egy jellemző példát mondjunk, itt van Elliot Gould karaktere az Ocean's Eleven című filmben.

Az Ultra Goliath megalkotója Stan Besner, aki 1977-ben tervezte meg a keretet Hollandiában. Az első szériák piszkosszürkék voltak, aztán jöttek feketék és barnák is. A nemzetközi sikert a New Yorki optikai vásár hozta el, ahol egyik kapcsolat a másikat hozta, és hamar felkapottá vált a keret, akár optikai lencsével, akár napszemüveg-kivitelben.

DeNiro a Casino című filmben egy eredeti Ultra Goliath-ban

Az Ultra Goliath valamit tényleg nagyon tud. Az biztos, hogy nagy százalékban tartalmaz taplóságot, de van benne annyi elegancia is, hogy akinek van hozzá arca, az tudja viselni. Farmerral-pólóval nyilván halott ügy, de a megfelelő szettben még az olyan fejméret-különbségek sem teszik hordhatatlanná, mint amekkora Gould és DeNiro között van.

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr834495796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doncarlos 2012.05.30. 09:30:21

Beteg vagyok, ha kéne?

Fandor 2012.05.30. 13:04:28

nem mindenkinek áll jól..... :-)
De olyat csak DMC tudott, hogy puhakalap, Ultra Goliath, fekete póló, fekete Lee farmer és Adidas Superstar....

mangalor 2012.05.30. 13:06:40

Szerintem ez a szemüveg tipikusan a stílusos ember kelléke. Pontosan azért, mert egy tartás nélküli, mitugrász majom-ember röhejes benne, önmaga paródiájává válik. Ehhez a szemüveghez minimum kaszinótulajnak kell lenni, és férfinak of course. Lady Gaga pl. szót sem érdemel, ahogy rajta áll, amit róla kifejez a szemüvege, az bármelyik márka lehetne, akár még teszkós is.

@doncarlos: kellhet, max hülyén áll:)

játékolajtartályhajókajütajtóhajtogató 2012.05.30. 13:52:42

kicsit OFF
Az idei kollekcióm: Morpheus keret és szár nélküli szemcsije a Mátrixból, az asszony Trinity verzióját hordja. Kicsit vicces volt, hogy Paul Jr. Teutul 20 dolláros nem króm, csak ezüst licencelt homályát az egyetlen hivatalos hazai occ díler 15e.-ért tolta tavalyig, de már azis a spájzban:)
Egy Oakley Medusát nem dobnék a patakba és egy Oakley Over The Toppért zokognék:((
süti beállítások módosítása