napszemüveg

Proof 2013.

2013. március 19. - Winkler Róbert

tribe.jpgTribe

Az amerikai garázscég annyira új, hogy alig három éves - 2010-ben indultak az Idaho állambeli Eagle-ben. Igazi családi vállalkozás, azaz három fivér a szüleik gigantikus fatelepén, melyet még hatvan évvel ezelőtt alapított a nagyapjuk. Az egyik faszemüveg egyébként az ő nevét is viseli.

boise.jpgBoise ébenfából

Több mint egy éve írtunk a Proof-ról, és akkor elképzelhetetlennek tűnt, hogy egy ilyen marhaság, mint a fából készített napszemüveg európai forgalmazásra kerüljön. Ehhez képest a Proofnak már 2012-ben is volt magyar forgalmazója, igaz, csak egy bolttal, de webáruházzal. Eredetileg a már linkelt posztban bemutatott másik fa-napszemüveget, az SHWoodot akarták behozni, de velük nem jutottak dűlőre, a Proof viszont rendesen szállít.

bud2.jpgAz alapítók nagypapájáról elnevezett Bud, pácolt bambuszból

A gyári honlap igényes, friss, és szerencsés módon nincs túllőve mindenféle feleslegesen kakukkoló animációval és váratlan pillanatokban felüvöltő zenével, viszont vannak friss híreik, és a környezetbarát rizsát elég jól eldugták..

mccall.jpgMcCall bambuszból, de van ilyen ébenfából is

Saját bevallásuk szerint három fő csapásirányuk van, amit ők kollekciónak neveznek: fa, öko és gördeszkás. Az első és az utolsó viszonylag érthető. Fa, ugye, mindenféle fa, elsősorban bambusz, ében, mahagóni és tölgy, különféle pácolással vagy festéssel. A gördeszkás szemüvegek újrahasznosított gördeszkák rétegelt lemezeiből vannak, az ökók pedig nagyrészt ricinusból előállított műanyagból, ami annyiban környezetbarát, hogy a kőolajjal ellentétben elvileg nem fogy el. 

Picture 049.jpg

Dame festett és natúr bambuszból

gyári honlapon még sapkák is vannak, szerencsés, vagy inkább bölcs módon nem fából, a legújabb posztok a pólókollekcióról és pulóverekről szólnak.

Picture 048.jpg

Dame

dame.jpg

Dame

ontario.jpgOntario

Picture 035.jpgOntario bambuszból

Picture 026.jpgAz újabb Proof-tok koporsó alakú, közepesen praktikus tokja

Picture 037.jpgA régebbi Proof-tok másképp szép

Picture 057.jpgPszichedelikus bambusz-Ontario kék tükörrel

ontartio.jpgDeszkás Ontario

Picture 034.jpg

Picture 031.jpg

Picture 045.jpg

Picture 044.jpg

Ezt a keretet egyszerűen nem tudom azonosítani, a Frankel Leó utcai boltban fotóztam, de nem volt rajta típusjelzés, csak az alábbi üzenet:

Picture 046.jpg

És ha már itt vagyunk, nézzünk további, napszemüvegszárakon olvasható életbölcsességeket különböző Proofok szárairól.

Picture 043.jpg

Picture 025.jpg

Picture 033.jpg



A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr615134753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyonnagyon 2013.03.19. 18:22:07

Az első Dame kép tetszik nagyon, a Tribe is, és a deszkás újrahasznosítás is szellemes. Ma a nap is sütött úgy hogy alakul ez..
süti beállítások módosítása