napszemüveg

Zeal Optics - 2013.

2013. március 27. - Winkler Róbert


zeta2.JPGZeta

Felületes szemlélő, például én, könnyen jut arra a következtetésre, hogy a napszemüveg már fel van találva. Polarizált lencse, fényre sötétedő lencse, üveg, polikarbonát, műanyag, acetát, vagy fém keret, mondjuk monel, és el van intézve. Fazonban kell egy aviator, egy wayfarer, egy kerek meg valami szögletes.

A Zeal Optics azon kevés cégek egyike, akiket valósággal szétvet az ambíció. A formaterveikben nincs semmi extrém, de technológia terén nagyon igyekeznek odatenni magukat. Övék például az iparág legnagyobb egybefüggő fotokróm lencséje, és a következő síszezonra már szuperlassítós kamerával ellátott védőszemüveggel készülnek.

brewer2.JPGBrewer

A Zeal a Maui Jimhez hasonlóan saját polárszűrési eljárást szabadalmaztatott, melyet Hyperionnak hívnak, de nem valami bőbeszédűek vele kapcsolatban a gyári honlapon.

DSC_0456.JPG

Brewer

A Zeal Oprics napszemüvegek három helyen készülnek. Az első kettő, Kína és Japán könnyen érthető, az első az ár, a második a technológia és a minőségbiztosítás miatt. A harmadik Zeal-gyártási helyszín már egy kicsit nehezebben magyarázható: Mauritius. A Zeal síszemüvegei viszont Mexikóban készülnek.  

DSC_0462.JPG

Bevallom, nem hallottam még olyanról, hogy latexallergia, de akik igen, azok szinte biztosan örülnek neki, hogy a Zeal valamennyi orrtámasza latexmentes, hipoallergén anyagból készül.

DSC_0463.JPG

A mániákusság határesete a környezetbarát lebomlási szabványoknak történő megfelelés. A honlapon nem találtam róla információt, de hallani már hallottam róla, hogy a Zealnál már elkezdtek dátumokat kitűzni arra, hogy a napszemüvegeik három év alatt teljesen lebomló anyagból készüljenek. Na ez már tényleg a gyógyszerelgurulás minősített esete.

DSC_0483.JPG

Még egy világszabadalom: állítható orrtámasz, ami eddig csak a fém keretekhez volt elérhető.

reentry.JPGRe-Entry

A Zeal Optics napszemüvegek tavaly óta kaphatók Magyarországon, bár nehéz biztosra menni, mert a márkanév európai ismeretlensége miatt egyelőre csak a bevállalósabb optikák tartják. 

brewer.JPGBrewer

epic.JPGEpic

penny lane.JPGPenny Lane

all in.JPGAll In

essential.JPGEssential

pennylane1.JPGPenny Lane

re-entry.JPGRe-Entry

sawyer1.JPGSawyer

epic1.JPGEpic

the brody.JPGThe Brody

hadley.JPGHadley

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr105153281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ANTICK 2013.03.28. 00:32:42

"a napszemüvegeik három év alatt teljesen lebomló anyagból készüljenek"

barátom,és az élettartam tervezésről hallottál-e? miért lenne az ennyire elvetemült ötlet akkor?

Winkler Róbert 2013.03.28. 10:56:30

@ANTICK: Hallottam, de egy napszemüvegnél a maximumot megszabni, főleg ennyire rövid időben, kiváltképpen annak fényében, hogy ami három év alatt teljesen lebomlik, az egy év után már használhatatlan, őrültségnek tartom.

Kászon Tomi · http://kulturjunkie.blog.hu 2013.03.28. 12:37:45

Azért picit viccesen hangzik, hogy egy síszemüveg Mexikóban készül. :) Dehát ez a mai modern világ.
süti beállítások módosítása