napszemüveg

Bogarak és rendőr ellen MSA

2013. november 14. - Winkler Róbert

MSA-Racers-Safety-Glasses-Amber-Lens-Pack-of-12-_XL.jpgAki tájékozott a témában, azt nem lepi meg, hogy a munkavédelmi napszemüvegek nagy része kiváló, minőségi áru. Nem biztos, hogy dizájnban követi a trendet sőt biztos, hogy nem; legjobb esetben nem néz ki rosszul. De nem is azért szeretjük, mert jól néz ki, hanem mert olcsó, és bírja a gyűrődést - sokan airsoft-csatákhoz is ilyeneket használnak, mert egy rendes napszemüveghez soha nem tartozik olyan specifikáció, hogy miféle torkolati energiával távozó lövedék ütését bírják el. A munkavédelmiekhez meg igen.

10104614-18.jpg

Mivel a munkavédelmi szemüvegek minőségét szigorúan ellenőrzik, az UV-szűrésük bármilyen drága napszemüvegével felveszi a versenyt, és egy teszt alkalmával volt szerencsém látni a mérést végző optikus elképedését, hogy mennyire jó a prizmakorrekciójuk (az ívelt lencse torzításmentessége). Bringázáshoz, robogózáshoz, horgászáshoz, egyszóval bármihez, ahol a védelem és a funkcionalitás fontosabb, mint a pojácafaktor, érdemes munkavédelmi szemüveget venni, hiszen ezekből is van polárszűrős, és még a drágák is alig kerülnek többe, mint háromezer forint.

MSA-Racers-Safety-Glasses-Red-Rainbow-Mirror-Lens-Pack-of-12-_XL.jpg

Stílusos rendőr csak ilyenben biztosítja a gay pride-ot

A legújabb belterjes (rendőr-iparági) információ, hogy az egyik munkavédelmi márka, az MSA Racers azt is tudja, amit csak a legrázósabb kiegészítők: kollégának néznek miatta a rendőrök. Régi játék: az ántivilágban láttam olyat, hogy valaki rendőr-tányérsapkát tartott a kalaptartó kárpiton. Létezett a kamu nemzetközi rendőr-szakszervezet-matrica a szélvédőn, rendőrség feliratú láthatósági mellény hanyagul a támlára vetve, military shopban pult alól vehető rendőrigazolvány, mindenféle más. Ugyanaz velük a baj: olyan benyomást keltünk, mint aki rendőrnek akar látszani. Az MSA Racers-ben ellenben rendőrnek is néznek.

MSA-Racers-Safety-Glasses-Clear-Lens-Pack-of-12-_XL.jpgEsti motorozáshoz (tömegoszlatáshoz) színtelen lencse

Az általam ismert, amúgy napszemüveggel kiválóan ellátott munkavédelmi boltokban nem találtam, igazából a mai napig nem is hallottam róla. Vagy tényleg komoly belterj, vagy csak elkerülte a figyelmemet - állítólag a magyar rendőr nem ellátmányba kapja ezeket, hanem veszik, de valószínűleg ugyanabban a titkos boltban az 51-es körzetben.  Viszont online kapható, itt van például ez a webáruház,  ahol 3400 forintért adják. Ugyanaz egy brit webáruházból áfával 109 font, majdnem pontosan 40 ezer forint. Igaz, 12-es csomagban. 

MSA-Racers-Safety-Glasses-Smoke-Lens-Pack-of-12-_XL.jpgEz volna a konkrét kivitel, amiben informátorunkat egy autópályarendőr egy konkrét gyorshajtásos elfogómanővernél kollégának nézte, és egyetlen intéssel továbbengedte. Egyébként meg a dizájnra visszatérve azért ez az MSA is csak olyan, mint a technikai/haditechnikai áruk: a 100%-os célszerűségben mindig van valamiféle szigorú, dögös megjelenés, amit az Oakley visz túlzásba hatalmas sikerrel.

UPDATE:

Bonyhádon elvileg van MSA.

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr1005619510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása