napszemüveg

Az év tolvaja az Escada?

2013. december 02. - Winkler Róbert

EscadaGlasses.jpg

Az Escada eredetileg különleges színű és mintázatú pulóvereivel futott be, de régóta vannak napszemüvegeik is, Az Escada a komolyabbnak számító divatházak közé tartozik, bár nem a primer divatközpontok valamelyikében alapították 1978-ban, hanem Münchenben. Azóta viszont Észak-Amerikától Ázsiáig rengeteg országban nyitottak üzleteket.  


escada2.jpg

Ez a modell még csak közleményként jött ki, az Escada hivatalos webáruházában nem kapható, de a sajtóközleményt már kiadták. Erről van szó:

escada1.jpgAz SES 315 cikkszámmal kijött új Escada nem néz ki rosszul, bár sokan nevezik az ilyet csicsásnak. Én viszont azokkal értek egyet, aki szerint gyáva népnek nincs hazája, és csak a sznobok riadoznak a kerti törpéktől. Nagyobb baj, hogy az Escada újdonsága kicsit olyan, mintha Schmitt Pál tervezte volna egy bolgár dizájner munkái alapján. Legalábbis ha meglátjuk a Prada 2013-as kollekcióját, azon belül is a 04P és a 06P-cikkszámokat - a Prada ár csak ilyen furcsa, két szám egy betűs kombinációkkal dolgozik. Ugyanaz a cicafazon, ugyanolyan ívben megy a szemöldök, még a szárvastagítás, és a száron a márkajelzés is hasonló.

04P_1.JPG

04P

Vannak az elsődleges márkák, akik kitalálják, mi legyen. Vannak a másodlagosak, akik kicsit olcsóbban, de még mindig elég drágán, általában valamilyen bejáratott ruhaipari márkanév alatt lekoppintják a lényeget. A tápláléklánc végén, mellesleg vélhetően a legnagyobb profittal az olyanok dolgoznak, mint a H&M. Ennek fényében pedig elég bizarr, hogy az Escada sem sokkal olcsóbb, mint a Prada, webáruházban is 220 euró.

 

06p_1.JPG06P

Tetszik, nem tetszik, az elegáns, drága, már-már művészi igénnyel tervezett női napszemüvegek piacán a Prada fingja a passzátszelet. Most pedig nézegessünk további női Escadákat, és tartsuk észben, mennyivel több értelme van már akkor ebben a kategóriában olyasmit venni, ami tényleg Prada.

ESCADA.jpg

Escada-eyewear-fall-winter-2012-13-ad-campaign-glamour-boys-inc-2.jpgescada sole 2 .jpgSNSD Seohyun InStyle Escada Eyewear 2.jpgEscada-eyewear-fall-winter-2012-13-ad-campaign-glamour-boys-inc-1.jpgR13262065431491531_13.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr305601324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[megmondoember] 2013.12.03. 09:25:52

Ó b+. De jó életed lehet, hogy neked ez a legnagyobb bajod. Arról már nem is beszélve, hogy az Escada szemüvege kb. annyira hasonlít a Prada-éra, mint akármelyik másikra. Meg ilyen alapon a Prada is lopta a szemüveg alakját, mert az tökre hasonlít egy negyven évvel ezelőtt anyám által a Szovjetunióból hozott példányra.
süti beállítások módosítása