napszemüveg

Észre se venni - Mercedes 2014.

2014. február 05. - Winkler Róbert

merci2.jpg

Megjelentek a Mercedes 2014-es modelljei - mármint a szemüvegek. Ősi szokás szerint a Mercedes is házon kívül tervezteti és gyártatja az optikai és egyéb, nem autós termékeit, a szemüvegekért továbbra is a Rodenstock felel, a márka, melynek 2014-ben Claudia Schiffer az arca.

mercedes1.jpgA Rodestock afféle jolly joker-optika. Gyártanak bárkinek, aki megrendel egy kollekciót, de meglehetősen patinás cég: valójában régebbi, mint maga a Mercedes: 1877-ben alapították. Németként abszolút illik a Mercedeshez, de városilag már talán kicsit kevésbé: a Rodenstock müncheni, ott pedig épp nem a Mercedes székel, hanem a nagy konkurens BMW. Sebaj, részletkérdés, nyilván Stuttgartban nem volt elég komoly optikus nagyvállalat, és egyébként is, ha leszállunk a gépről Münchenben, rögtön a hatalmas Audi Centerbe botlunk.

merci4.jpg Az első négy 2014-es Mercedes szemüvegen annyi látszik, hogy a Mercedes nagyon szerény megjelenésű, de műszakilag valamelyest különleges holmikat rendelt: a lapos szárak és a zsanérok így ránézésre nagyon emlékeztetnek a két híres berlini manufaktúra, az ic!Berlin és a Mykita cuccaira. És a legkevésbé sem hasonlítanak a Mercedes-Benz egyik legnagyobb bukására, a Maybach luxuslimuzinra. merci3.jpg Így néztek ki például a kifejezetten gazdag tahókra pozicionált Maybach napszemüvegek: Maybach-Sunglasses-2-600.jpeg Ezekhez képest főleg nagyon visszafogott az új Mercedes-kollekció. A sajtóközlemény 20 új fazonról szól, de egyelőre ezeket a képeket adták ki, ezek alapján nem is lesznek alvászavaraim, míg megjön a többi.

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr925756745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása