napszemüveg

Triwa Shades - viking kézimunka

2013. május 02. - Winkler Róbert

Picture 080_2.jpg

Olyan versenyről még nem hallottam, hogy melyik a legjobb ár/érték arányú, alacsony szériás napszemüvegmárka, de ha véletlenül kiírnák, keresnék egy extrém bukmékert, és megfogadnám a svéd Triwa manufaktúrát, tétre, helyre, befutóra. Ragaszkodnak a klasszikus vonalakhoz, úgymint szigorúra vett Wayfarer (Umber Lector, ez a sárga itt), a 80-as évek tévéképernyő-fazonjaihoz, a Persol 714-koppintáshoz és az egyszerű kerek fazonhoz, ezeket variálják különféle keret- és lencseszínekkel.

Picture 078_2.jpgEnnél konkrétabb típusismertetőt ne keressünk a szárakon

A Triwa angol betűszó, azt rövidíti, hogy transforming the industry of watches, vagyis az óraipar átalakítása, de az óráikról később, mert szerintem a napszemüvegeik sokkal nagyobb durranás. Illetve órából sokkal több ismeretlen, feltörekvő manufaktúrát ismerek, mint napszemüvegből, legalábbis ezen a szinten.

Picture 079_2.jpgMi más lehetne a logo, mint egy T-re applikált svéd korona?

Picture 091_2.jpg

Alapanyag szempontjából ragaszkodnak az acetáthoz, ami minőségérzet szempontjából a csúcs, már ha a fémeket kizárjuk. Acetátból van például a klasszikus Persolok kerete, de a műanyag és az egyébként pamut alapú acetát közötti különbséget úgy értjük meg a legkönnyebben, ha bemegyünk egy Ray-Ban-boltba, és kézbe veszünk egy Original Wayfarert meg egy New Wayfarert. Az Original tapintása, súlya és árcédulája is árulkodó. Na most a Triwa, mondjuk egy Umber Lector kézbe véve már nem is annyira napszemüveg, inkább azt nem tudjuk eldönteni, műtárgy-e, vagy fegyver. Kemény, minőségi, súlyos, és nagyon szép.
Picture 083_2.jpg

Hangovers mogyorószínben

Keretben az acetáthoz ragaszkodnak, lencsében a Cerl Zeisshez, legérdekesebb vonzalmuk viszont a szárvégek váratlan színekre festéséhez fűződik.

Picture 092_2.jpg
A legfurcsább, hogy ezeket a kikezdhetetlen minőségű holmikat 100 és 130 euró között adják, a magyar forgalmazónál is 40 ezer forint alatt vannak a Triwák - valami itt kimaradhat az iparági haszonkucs-láncból, mert acetát keretet valahogy jóval feljebb szokás árazni. És mielőtt trollkodnának egyet, hogy ez nem is óccsó, mer' a Négy Tigrisen ezerért adják a bármit, vegyenek kézbe egy ilyet (Magyarországon a Frankel Leó utcában van élőben), és akkor nagy valószínűséggel azt mondják majd, hogy uh! Lehet, hogy nem áll jól, lehet, hogy kényelmetlen, de tényleg olyan, mint valami igen drága szerszám.

Picture 082_2.jpg

Bónusznak itt egy Triwa óra, az egyetlen, amit élőben láttam. A gyári honlapon jóval szebbek vannak, ez a zöld itt olyan, hogy én speciel bírom a gagyit, de ezt nem erőltetném. A napszemüveg, az viszont nagyon megy nekik.

Picture 093_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr235255892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doncarlos 2013.05.02. 17:45:25

Viszont ez a színezett szárvég telibe talált. Az ötletgazda minden pénzt megér.

is 2013.05.02. 18:15:29

és mi az órán az unit per hour? képes a percmutató percenként ugrani (60), de akár majdnem 7-szer is percenként aprókat (400)?

is 2013.05.02. 18:17:37

ja, ha már az óra zöldjénél vagyunk, akkor a kommentek ilyen kékre színezése legalább 10 percig érdekes, de legfeljebb 20-ig, aztán már inkább zavaró. egy sötétszürke, mélykék vagy egész sötét vörös tovább kitart, ha már a fekete nem jó.

szerintem.

FredAl 2013.05.02. 21:55:11

@is: sebessèget tudsz kalkulàlni a segítsègèvel.

is 2013.05.02. 22:06:55

@FredAl: hogyan? kézzel tekergetem? 300 és 400 között már nem elég finomhangolt...

mangalor 2013.05.02. 22:40:33

nekem nagyon tetszenek (a honlap is bejövős), és bár nem szeretem a narancssárga foncsoros lencséket, de ez a kell kategória: triwa.com/en/shades/lector/kahuna-lector

órát nem hordok, de szépek azok is! a zöld mehet a gyereknek:)

FredAl 2013.05.03. 11:00:50

@is: a kròmozott perem fix, nem forgathatò.
Mèrès: mêsz az ùton egy gèpkocsiban . Az egyes kilomèterkönèl elindítod a stoppert . A kettes kilòmèterkönèl megàllítod a stoppert . Megnèzed hogy a màsodpercmutatò (nagy kèk) melyik szàm mellett àll (a kròmgyürün). Ennyi volt az àtlagsebessêged az elmúlt egy kilòmèteren.
süti beállítások módosítása