napszemüveg

Francia arctámadó - Parasite

2013. május 10. - Winkler Róbert

DSC_0508.jpg

Syndroide

A Parasite több mint tíz éves cég, és már rögtön a 2002-es alakuláskor volt nekik egy saját rendszerük, úgy hívják, active holding. Nem csak az átlagember, de még a szakmabeli is elcsodálkozik, ha valami radikálisan újat találnak fel a szemüvegek anatómiájában, a Parasite szárak alsó nyúlványa pedig nem lefelé nyúlik, inkább kicsit hátra, a felső, rendes szár pedig egy kicsit felfelé. Elsőre szokatlan, de a cég és a rajongók szerint kényelmesebb, mint a hagyományos megoldás, mert másképp támaszkodik a fejen.

DSC_0506.jpg

Újabb nagyszerű pályamű született tehát az irigylem a problémáidat témakörben, de a fejlesztés önmagában is dicséretes dolog. A Parasite-nak vannak egészen polgári megjelenésű optikai keretei is, érdekes módon ugyanezzel az alul támaszkodós, arctámadó jellegű szárrendszerrel, azok inkább csak érdekesek, de nem ilyen nyomasztóan baljós szerzetek. Sok napszemüveg-márkának vannak imidzsproblémái, de a Parasite-nál ez a gond lesz az utolsó, ha egyszer majd összeírják egy noteszlapon; karakter az van, gazdagon.

shakra1.jpg

Shakra

magyar forgalmazó honlapján kicsit bővebben (és magyarul) írják le a márka történetét, de az érdemi információk olyan hamar mennek át a génmanipuláció taglalásába, hogy ember legyen a talpán, aki két bekezdés alatt nem érzi úgy, hogy épp most génmanipuláltak ki belőle egy nagy rakás agysejtet. Lényeg, hogy a cég francia, és Franciaországban is készülnek a termékeik, kézi munkával, gyakorlatilag egy konkrét falu lakossága él a finomfém-megmunkálásból.

DSC_0510.jpg

Orkyd

A Parasite napszemüvegek a vékony, lapos fém keretnek és a polikarbonát lencséknek köszönhetően nagyon könnyűek, de nekem az a tapasztalatom, hogy amit súlyban nyerünk, az általában elveszítjük kényelemben. Ráadásul egy ilyen, vékony fémlap alapú, IC! Berlin-jellegű napszemüveg a végén nem is lesz könnyebb, mint egy tök egyszerű bármi, mondjuk egy Oakley, vagy tényleg akármi, ami kényelmes, vékony műanyag keretes.

DSC_0505.jpg

Syndroide

Nyomhat tehát bárki bármilyen marketing-rizsát, az ilyen szemüvegeket azért szeretjük, mert ki tudjuk velük akasztani az emberiséget. Az IC! Berlin jó irányba is indult, de ha a nettó kiakasztás-faktort vesszük, a Parasite állva hagyott mindenkit. Erre még az extravagancia csúcstervezője, a tavaly elhunyt Cari Zalloni is csak nézhetett, hogy mi az istennyila ez?!

DSC_0491.jpg

Sigu, hagyományos szárral

DSC_0492.jpg

Sigu

DSC_0514.jpg

DSC_0494.jpg

Sigu

actar.jpgActar

DSC_0495.jpg

Az orrpadok állíthatók, ha esetleg nem feküdne fel rendesen az arctámadó.

DSC_0497.jpg

Sigu

DSC_0502.jpgHyperion

DSC_0513.jpg

Orkyd

DSC_0515.jpg

Orkyd

DSC_0504.jpg

Syndroide

shakra2.jpg

Shakra

Bónuszként pedig tekintsenek meg egy klipet, melyben Snoop Dogg a Parasite Drosera nevű modelljét viseli.

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr245203770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mangalor 2013.05.10. 12:23:21

Nekem kifejezetten tetszenek, bár egyáltalán nem az én világom. Egyetlen problémám ezzel a dupla szárral, hogy az alsó rész egy idő után sztem kifejezetten irritálható lehet (még belegondolni is rossz, h valami tartósan bizgerálja ott a fülemet). A felsőt is meg kell gondolom szokni, ha más a hajlása, mint általában a szemüvegeknek. Snoop Dogg-nak meg jól áll, ufó arcra ilyen szemüveg dukál :)

sorica123 (törölt) 2013.05.10. 17:03:39

Baromi jók.
Mondjuk ha már kákán is csomót keresés, az alsó szár megnyomhatja a szélesebb járomcsontot, de lehet, hogy rosszul gondolom. A régi, milliószorosan utángyártott, kínaisított, divatban évekig bentragadt ufónapszemüveg sose volt a kedvencem (bár lehet, hogy csak a miatt, hogy hirtelen a szomszédasszony kiskutyája is ilyenben nyomult a kilencvenes években), de ez a design elfér az én formávilágomban is. Gondolom, mennyibe kerülhet egy ilyen, főleg, ha ez valami vadiúj design. Meg a másik, hogy ha vaegyszer ebből fősodor lesz, az optikusok meg lesznek áldva vele, mert más a hajlássöge, mint a parlagi szemüvegnek (ha yol értem, van belőle dioptriás is, nem?):)

gumirocker 2013.05.10. 17:17:22

Tetszenek.... A Shakra és a Syndroid kifejezetten

Void Bunkoid 2013.05.10. 17:51:26

hát nekem csak az csapódott le, hogy újfent meggyőződhettem, hogy mekkora hulladék fos sz*r ez zene (zene???? nem énekel és nem játszik hangszeren, de még lemezjátszón sem, csak idegesítő vigyorral pofázik egy kamerába...) ez a snoop dogg :P

Hatos. Faszt, kilences! (törölt) 2013.05.10. 18:39:30

majmoknak tökéletes
nincs olyan debil kreténség amit ne venne meg 900 millió ember abban a pillanatban, hogy kiadják

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2013.05.10. 20:22:17

Nem rossz, csak az a kerdes, hogy egy baseball sapkat, hogy visel vele az ember.

bioLarzen 2013.05.10. 22:00:57

Még érdekesebb formát lehet arcra napozni vele.

bio

Kelly és a szexi dög 2013.05.10. 22:11:32

annak örülök, hogy a hazai árakat még mindig nem tüntetik fel a honlapon - ez nem változik...

fapisztolybolt · http://fapisztoly.hu 2013.05.10. 22:49:37

Szerintem kényelmetlen lehet.
Ha jól látom csak attól marad fent hogy nyomja az arcot és a surlódás miatt nem esik le. A sima napszemüvegnél is kényelmetlen ha nyomja a fejet a szár.

buli007 2013.05.12. 08:20:27

Nekem az az Alien film jut erről az eszembe, amikor a fickó arcára rátelepedett a szörny...és nem tudták leszedni..

Szaszy G 2013.05.13. 12:08:37

Francis Batta is ezt a márkát hordhatja? Superbike-közvetítéskor mindig ilyen dupla száras szemüveg volt/van rajta...

monyon le 2014.06.05. 10:07:39

Nos, megosztom veletek tapasztalatom a PARASITE szemüvegekkel kapcsolatban. Évek óta hordom a parasite kereteit (optikai keret és napszemüveg) és imádom. Az alsó szár napszemüvegszár egyáltalán nem zavaró (igaz az elején szokatlan volt), sőt kifejezetten kényelmes. A legjobb az egészben az, nagyon stabil, nagyon könnyű, a lencséje fenomenális! Úszni, futni, koncertet végig csápolni benne... minden lehetséges. nem mozdul el - kényelmes. Hátránya, hogy nem tudod minden esetben összezárni, mivel eléggé nagy helyt foglal el a fix szárak miatt (egyes típusoknál), de a spéci tok (membrane)úgy védi a szemüveget, mint az anya méh a gyermeket.

Optikai keretei is kiválóak, könnyűek és elegánsak. Sok esetben kérdik tőlem, ez meg mi - hol vetted, ez milyen keret, jé ennek csak ekkora súlya van... stb.

Napszemüveg lencséi megérnek egy külön posztot, mivel ilyen jól eltalált lencse színekkel és védelemmel kevés szemüveg van a piacon.

Használt típusok:
Optikai:
Parasite - zeta 0 c81
www.parasite-eyewear.com/en/collection/optical/all/zeta-0/ZET081.html

Napszemüveg:
Parasite vitamine c10p
www.parasite-eyewear.com/en/collection/solar/overlux-polarisant/vitamine/VIT10P.html
süti beállítások módosítása