napszemüveg

Hogyan viseljünk egy Ed Hardy-t?

2011. augusztus 11. - Péter Anna

A menzán mindig pénteken volt lekváros bukta. Gulyáslevessel, mert a nehéz tészta előtt a fene se kíván pörköltet, másik tésztát, vagy krumplit.

De ha a fenti klasszikus mellé még kerül főétel, például borjúpörkölt, szalonnapörcös, túrós tésztával, az esetet csak a hozzám hasonló rozsomákok élik túl következmények nélkül. Mindenki más napokig szédül a gyomorszájára kiosztott ütéstől, és nem kívánja többet az élményt. 

Ilyen az Ed Hardy is, de amig a föld kerek, mindig lesznek rozsomákok.

Don Ed Hardy tetoválóművész japánban tanult varrni, jellegzetes mintái a japán és a rockabilly motívumrendszer gátlástalan, minden koncepciót mellőző keveréséből alakultak ki. Mindkét világ látványos, erőszakos karakterekből épül fel, innen ered Ed Hardy túlzó stílusa, ami a 2002-ben alapított ruházati cég termékeire is jellemző. Koponyák kavarnak pikkelyes pontyokkal, gésák dobókockáznak, rengeteg szín, sok arany és még több kristály tapad a jó minőségű alapra.

Nincs mély filozófia, csak egyszerű kérdés: jól néz ki egy szivárványszínű pontyon lovagoló koponyás motoros? Igen. Akkor miért ne? 

Az Ed Hardy márka termékei pont ezért a látványos, eltéveszthetetlen motívumhalmozásért népszerűek. Az Ed Hardy a felhangosított Louis Vuitton, vagy létezik még olyan, állítólag tucatjával kapaszkodó csinos kislány a négyeshatoson, akik nem szúrják ki három megállónyi távolságból a Love Kills Slowly topot?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És ez a lényeg, a könnyű felismerhetőség, messziről látja mindenki, én megengedhetem magamnak azt a drága cuccot, amit David Beckham, vagy Madonna. Egy finom Persolnak ezen a pályán esélye sincs, hiába drágább. Csak messziről nem látszik rajt'.  

Ha pedig már megvan az az Ed Hardy, következzen egy kis kaland, játék, kockázat az útvesztőben.

Az első, és legfontosabb ökölszabály, ami nem csak a napszemüvegekre érvényes: egyszerre csak egy Ed Hardy-t szabad felvenni! Értem én, hogy nagy az öröm bevásárlás után, és még nagyobb a kísértés, hogyha feszül a bicepszen a csicsás póló, a még csicsásabb szemüveg sem maradhat a hűtött kesztyűtartóban, de ezek a termékek azonos stílusuk ellenére sem kombinálhatók egymással. Ezeknek kell a hűtés, nem a kesztyűtartónak.

Ed Hardyt eleve nehéz választani. 90%-uk dráma, 10% viszont istentelenül ütős. A szűrés nem nehéz, az egyszerű vonalvezetésű darabokra kell rámenni. Ha valaminek a formája és a felülete is bonyolult, jó eséllyel egy ízléstelen termék került a kézbe, ezeket kell elkerülni. 

Pár kiváló példa a túl sokra:

Ed Hardy EHS 014 Three Old School Roses

Ed Hardy EHS 023 Zeke 

Ed Hardy EHS 043 Winner Take All

És akkor jöjjön két kedvencem, amikről szívem szerint lefeszegetnék ezt-azt, de ezekkel már így is lehet mit kezdeni: 

Ed Hardy EHS 036 Devil on Panther

Ez vicces, ördög keni a kék párducnak. A kék ráadásul külön jól jön majd a farmerhez, mert ezek ahhoz valók. A piros kristályfejet szívesen lepajszerolnám.

Ed Hardy EHS-025 Geisha and Dragon

Ez már húha, egyszerű fazon, szép minta, a fém sárkány sem olyan zavaró, bár ellennék nélküle. Teknőcben sem rossz:

 Fogjuk ezt a teknőcöt, mire való? Ezek a szemüvegek alapvetően vagányak, sportosak, közönségesek, jó adag olcsó-hatással. Ez a karakter tökéletes partnerré teszi őket sportos, elegáns és laza öltözékekhez. Military, farmer-póló, lovarda, szafari és minden a helyére kerül. Fülbevaló, bonyolult frizura, erős smink tilos.

Valahogy így.:

Ha nem motorral (pardon, motornak kinéző, váltós robogóval) járnék ész nélkül mindenhova, ilyen szerkóban mutatkoznék nagyon komolynak. Figyeljék meg a két türkiz találkozását!:

Ez pedig egy remek városi madmaxova-stílusú, szaladgálós összeállítás, aminek a csicsás szemüveg kifejezetten jót tesz. Egy aviatorral, vagy bármilyen klasszikus napszemüveggel túl fiús, kemény lenne az összhatás, ld. Sarah Connor.:

Egy Ed Hard viszont a balhé közepén van elemében, randira, korai nyárestén kezdődő bulihoz így lehet felvenni. Szandálom pont van hasonló.:

Férfiakon nem tetszenek az inkább nőies Ed Hardy napszemüvegek, ők talán fehér pólóval és farmerral elhordhatják ezeket, de egy férfinak ilyen egyszerű öltözékhez is sokkal jobban áll a sima aviator, vagy a Tom Ford Pavlos.

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr623126029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

?aztaaa? 2011.08.11. 12:52:49

egyetertek, a cuccok 90%-a gagyinak nez ki, a maradek az tenyleg utos.

Megjegyzem lattam mar Ed Hardy vodkat is........

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.08.11. 12:56:41

Magyarországon az Ed Hardy hivatalos forgalmazója a kínai piac. Sikerült egy egyébként nívós márkát szépen lealacsonyítani. Ed Hardy-t hordani,olyan,mint 4 csíkos Adidast. Ciki,na.Bár ez csak itthon van így...

koxx · http://oakley.blog.hu/ 2011.08.11. 13:04:29

Ed Hardy cuccokban egy bizonyos népcsoport mászkál előszeretettel. Múltkor láttam E.H. polót leárazva 27e Ft-ról 20e-re. A szemüvegeket nem ismerem, de nem hiszem, hogy sokban különböznek (designt leszámítva) a teszkós daraboktól.

Mr.Treeger 2011.08.11. 13:07:04

továbbra is Persol, ez ha még eredeti is, kicsit több az elviselhetőnél.
De ez a márka nálunk teljesen le van járatva. De nem kell piacra menni, a Vatera-n minden hamisított márka megtalálható és még maga a Vatera sem tesz ellene semmit.
(a forgalmazók sem tudnak)

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.08.11. 13:16:20

@koxx:
Az a népcsoport nem 20k-ért veszi. 2000-3000 körül bármelyik piacon kapsz!

doktorkotasz2 2011.08.11. 13:16:26

Anna Baba!
Ez az írás roppant jól sikeredett!
Korábban egyből hánytam az Ed Hardy szemüvegektől, azonban most elgondolkodtam, pont az általad írtak miatt!
Ed Hardy EHS-025 Geisha and Dragon: AKAROM!!!!!!!
Olyan tenyérbe-, arcba mászó, és mégis gyönyörű!
Ha tanácsod szerint valóban lefinomítom "eleganciával", akkor az igényes közeg csak ropogtatni fogja az ujjperceit, ökölbe szorítja a fencsijét és azon fog gondolkodni, hogy ez miért is történik! Ilyet akarok generálni! Kösz!

.com 2011.08.11. 13:37:39

Olvasom, olvasom a posztot, lever a viz a Winkler legujabb divatiranyzatatol, foleg az elso magassarkunal mire rajottem, hogy az Anna vendegposztol. Halistennek´, mar aggodtam

ronaldo19730416 2011.08.11. 13:44:14

2008-ban USA-ban voltunk. egyik este sétáltunk Vegasban a Stripen. a Treasure Island előtt megállt egy fekete nyújtott limó. kiszált belőle egy csávó két testőrrel. elindult befelé. megrohanták a turisták. mi meg csak néztünk, hogy ez meg ki a fasz lehet. odamegyek az egyik amerikaihoz, mondja hogy Christian Audigier. az meg ki kérdezem. hát Ed Hardy. negyon laza, menő arc. egy igazi nekem bejött az élet tipus. amerikában ismert és híres is.

finalNmbr 2011.08.11. 13:46:52

szarhardy. lealacsonyított ócskaság itthon. felesleges 20e-ért vásárolnod, egyszerüen annyira szar már, hogy inkább vedd meg az óccsót.. azért kösz a posztot, most már tudom, hogy tetovált az öreg..

aha, persze 2011.08.11. 13:49:17

Ez már 5 éve sem volt divat. Ma már csak a svéd bányászaink hordanak ilyet, meg egy-két lemaradt kullogó.
Mi lesz a következő, a légyszemüveg-ókli? :D

Jokerpofa 2011.08.11. 13:51:43

@.com: ja en is igy voltam eloszor.

szoval a 4es 6oson akkor vagy valaki, ha Ed Hardy cuccban feszitesz? Ha Ralph Lauren polo van rajtam, akkor kineznek? Eh fel sem szallok ra este.

kida 2011.08.11. 14:03:21

jól illik a buffalo csizma, a kétszínű college sportdzseki (lehetőleg indiános) és a seggnél buggyos alul szűk farmerok világába.

de mondhatnék hegyesorrú varjúcipőt (keleti boszorkány), vagy a minden oxigénrészecskét kiszorító parfümfelhőt, esetleg rózsaszín ingpólót feltűrt gallérral. és szoli. sok szoli...

az utolsó három képtől mondjuk nem hánytam be azonnal (de a napszemcsik miatt ott is feljött egy kicsi, csak még sikerült visszanyelni)

kzolika 2011.08.11. 14:22:56

@Theodoro: Érdekes. Nekem nincs Ed Hardym és nem veszek 10 ezerért BKV-bérletet, mert van autóm. Nekik van 20-30 ezres(nek mondott) Ed Hardy pólójuk, de nem futja autóra?
A Von Dutch még menő? Nekem még az tűnik egy bizonyos réteg nagymenő cuccának, amit itthon a Józsi forgalmaz.

Kabbe (törölt) 2011.08.11. 14:40:11

olyan nyomorult és unalmas már ez a ....fika, fika, fika.
te szerencsétlen szerző...keress vmi olyat, amit nemcsak fikázni tudsz, hanem tetszik.
(villamossal utazom és nagyyyyon jól keresek, ja nincs ed hardy a birtokomban)

spinat 2011.08.11. 14:42:24

iszonyú giccses és nyálas

karnak 2011.08.11. 14:42:54

ed hardy markarol:
egy slagermarka volt kb 3 eve, olyan particucc dolog, hihetetlen nepszeru volt az usa-ban, de kint sajnos lejaratodott, elsosorban a kint ezt hordo figurak miatt
(nagy szerepe volt a jersey shornak ebben)

a cuccaik jelentos resze toomuch, de a fennmarado resz tenyleg nagyon rendben van, ez audigier zsenialitasanak koszonheto.

egyebkent a marka is fejlodott az evek soran, audigier sajat brandje erosebb (es dragabb), illetve folyamatosan uj brandeket vezetnek be (smet, the same guy, amik sokkal kevesbe a csillogo, fenyes dolokra koncentralnak.)

a cuccok nem gagyik, attol lettek lejaratva, a kintit mar irtam (olyan esetek is voltak az usaban, hogy ed hardyban nem engedtek be embereket szorakozohelyre... ez olyan mint nalunk a melegitoben nem lehet bemenni a 90-es evek elejerol- ha mond ez vkinek meg vmit), itthon pedig valoban 1200 ft-ert a nyugatinal lehet venni kamukat, de ezek jol felismerhetoek. (de lehet ott venni evek ota de puta madre, illetve dsquared es egyeb designer cuccokat, ettol meg a dsquared egy meghatarozo milanoi cucc, es 15 eve is lehetett venni barhol D@G feliratu polokat, attol meg a marka eleg jol megel.

aki nem ismer fel egy markas cuccot, nem tudja megallapitani h eredeti, vagy nem, azzal mit lehet tenni? nem a markaval v a gyartoval van ilyenkor gond.

a forgalmazasrol: a valos ar cca 25-50 e huf / termek, egy cipo 50 korul.

az audigier drágább, es rendkivul nepszeru pl az oroszok koreben.

amugy meg lehet venni 2000 ft-ert vateran barmilyen kamu szemuveget, uv vedelem es tok nelkul, es sok ember elhiszi h eredeti fendit vett, vagy Dolce & Gabanna DG2027B t – aminek az ara jelkepes $383,609.

nehogymárne 2011.08.11. 14:43:05

ed hardy napszemcsi? nooormális? a bucsuba jobbakat lövök neked!

Jokerpofa 2011.08.11. 15:03:14

@kzolika: nem feltetlenul, en belvarosban lakom, belvarosban dolgozom, teljesen felesleges autoval maszkalnom, jelenleg nincs is, mert ahova kell a vili, metro, bringa elvisz

kzolika 2011.08.11. 15:15:01

@Theodoro: Rájuk értettem, nem a T. kommentelőre, mielőtt félreértés lenne.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2011.08.11. 15:31:04

a cipőig azt hittem ez is Winkler poszt, kicsit furcsáltam is :D

blackflowerblossom 2011.08.11. 15:38:55

@ronaldo19730416: Ed Hardy másik személy, mint Audigier

?aztaaa? 2011.08.11. 15:59:21

egyszer lattam a pasasrol egy musort. Eredetileg roman menekult, es kisegito munkabol tengette napjait az usa-ban. Estenkent meg ilyen csilli-villi polokat, farmerokat gyartott a pinceben. Aztan egyszercsak divat lett.

Amugy roppant szimpatikus volt a riportban. A felesege a mai napig nemnagyon tud mit kezdeni a sikerrel. A gyerekei sem voltak elszallva.

_karmapolice_ 2011.08.11. 16:02:43

Becks és Madonna kb. 5 éve hordta ezta márkát (és akkor sem rendszeresen), valóban aktuális poszt...

Vincenzo90 2011.08.11. 16:51:35

undorító, giccses. ízlésficamos újgazdag, drogos hülyegyerekek béna, önlejárató divatja. egymást közt menő, amúgy gáz.

Laeviathan 2011.08.11. 17:41:28

Ed Hardy sajnos nagyon kínos.

karnak 2011.08.13. 02:29:38

Persze van minden ( bar iphonerol nezem nem latom az oldalt:)

De mi koze roman munkasemberunknek barmihez is?

Not sure if trolling or just stupid...

?aztaaa? 2011.08.13. 20:07:59

@karnak:

annyi hogy ezt a joembert Christian Audigier nek hivjak, es az Ed Hardy az o talalmanya.

karnak 2011.08.15. 16:31:30

Ok, akkor tisztazzuk:

Ed Hardy nem talalmany, egy ikonikus tetovalo, akinek a tetovalasai meghataroztak a tetovalas vilagat korabban, ma mar vintage stilusuak, klasszikusak, kinek hogy, mi tetszik.

C Audigier nem roman, nem ertem honnan szeded, francia divattervezo, aki vilag eleteben franciaorszagban elt es mar fiatalon divattervezo volt, olyan cegeknek dolgozott, mint pl a diesel.

Kesobb betarsult a Von Dutch-hoz, amit hihetetlenul felfuttattak, (90-es evek) majd felfuttatta (nyilvan penzbol) sajat brand-jet, megegyezett ed hardy-val, (lsd fent), hogy ed hardy munkaival es nevevel gyart ruhakat.

Ezt a markat szinten hihetetlenul befuttatta, azota egyeb hasonlo brandeket csinal, street style tervezo.

Sose volt szegeny, sose volt roman, sose a sufniban varrogatott csillogo ruhakat, aminek hirtelen sikere lett, hanem egy elet munkaja az a menedzseles, amit ma cikinek es vergaznak, meg "drogos hulyegyerekek" nemtomijenek titulalnak (ilyet divat kapcsan hogy lehet leirni? az ismert markak fele ilyen), es a street style-ban elfogadotta tette az olyan designt, amilyen manapsag kb 100 van, nehany kiemelkedo, pl affilction, rush, stb.
süti beállítások módosítása