napszemüveg

Hogy áll Mandelának a Ray-Ban?

2011. november 18. - Winkler Róbert

 

Biztos jól, főleg, ha Morgan Freeman alakítja. Nem tudom, mennyire szokás, de a Luxottica kiadta az utóbbi két év Ray-Ban-termékelhelyezéseit. Plusz a konszern többi márkájáét is, de hagyományosan a Ray-Bant nyomják a legerősebben. Van külön tévés és mozifilmes lista. Én az amerikai tévésorozatok közül csak a Trónok harcát néztem, abban meg sajnos még nincs feltalálva a napszemüveg. Na jó, a Törtetőkből is láttam párat, de most inkább a filmek közül szemezgetek.

 

 

Az első tétel a Drágán add a rétedet, amit a címe mellett a szereposztás mellett sem néznék meg: ha valaki kifejezetten engem akarna távol tartani a mozitól, csak írják ki az ajtajára, hogy Brendan Fraser. A Furry vengeance-ben azonban nem az őserdő hősére adtak Ray-Bant, hanem a Legyen ön is Justin Bieber verseny győztese, Matt Prokop viselt egy RB 3385-öst. Ilyen képet viszont nem találtam, csak olyat, hogy Matt puszta szemmel, 3385-ös külön, vagy Matt Wayfarerben.

 

 

Másik nagy kedvencem, Martin Lawrence a Halálos temetés (Death at funeral) című filmben azzal hajthatott hasznot a filmstúdiónak, hogy a Vogue optikai keretét (VO2470) népszerűsítette.

 

 

Egy film, amit tényleg szerettem: a The Runaways az azonos nevű női zenekar történetét meséli el, szerintem elég jól. Én legalábbis el tudom képzelni, hogy úgy volt, ahogy mesélik.

 

 

Az énekesnőt, Cherry Curryt alakító Dakota Fanning Outdoorsman II-ban volt (RB3407), így került egy platformra Torrente felügyelővel. És ha már itt tartunk, a nagy matávos ingyenkoncerten Budapesten fellépett, kék szájú Kesha is szereti az Outdoorsmant.

 

A The Runawaysban Joan Jettet kitűnően játszó Kristen Stewarton (a felső képen jobbra) hasonló fazon volt, de az eredeti Aviator: RB3025.

 

Fogalmilag kizárt, hogy önszántamból megnézzek egy Robert Pattinson-filmet a moziban, épp elég, ha néha vámpírba botlok a tévében. A fiatalság azonban él-hal érte, a Ray-Ban pedig idejében kezdi az agymosást, hogy a Wayfarer-téboly még jó sokáig tartson. Kérem tekintsék meg Pattinsont Original Wayfarerben (RB2140)! Ja, a film címe emlékezz rám (Remember me), és Pattinsonnak tényleg nem áll rosszul a Wayfarer.

 

 

A nagy Mandela-film dömpingben majdnem elment mellettem a 2009-es A legyőzhetetlen (Invictus) című film, rendezte Clint Eastwood, a főszerepben Morgan Freeman és Matt Damon. A sztori néhány fotóból könnyen kikövetkeztethető: Matt Damon haját kiszőkésvörösítették, és rögbijátékos, ami Dél-Afrikában a búrok sportja. A búrok pedig ugye feltalálták az apartheidet, amikor egyszer régen a zuluk kitalálták, hogy kiirtják őket. Ezért Damon nyilván szoft-náci búr rögbis, akit Mandela-Freeman annyira megtérít, hogy végül néger gyerekeket tanít rögbizni. A Ray-Ban itt valóságos Aviator-szőnyegbombázást hajtott végre, mert három szereplőn is RB3025-ös volt: a számomra ismeretlen Matt Stern, Tony Kgoroge mellett Mandela is felvesz egy barna-arany Aviatort (a cikk elején). Freemanen szerintem kicsit fura az Aviator, kicsit tehénen a gatya-hatása van, vagy legalábbis mintha az elnök lenyúlta volna a testőr napgépét. Érdekes viszont, hogy bár a hivatalos listában nem szerepel, a Ray-Ban alaposan futtatta itt is a 3385-öst: Mandela egyik testőre hordta, akit az ír Julian Lewis Jones alakított, napszemüveges képet sajnos nem találtam róla.

 

 

Mai soraimat egy olyan filmmel zárnám, amit biztosan szeretnék, mert Sam Rockwell nagy kedvencem, és ebben más nincs is: a Hold (Moon) egy monodráma. A Ray-ban 3362-es érdekes jelenség, a termékelhelyezések alapján óvatosan, de azért határozottan nyomja a Luxottica. Az Aviatorok törzsébe tartozik, közel az őshöz, vékony arany kerettel, de oldalirányban kicsit nyújtottabban. A pilóta-volanra utal, hogy ennek is van rendes polgári neve: Cockpit, vagyis pilótafülke. Az ára ősi Ray-ban-szokás szerint nyilván 30 ezer forint, ennek már utána se nézek. Ha valaki Ray-Bant szeretne, és az Aviator olyan hülyén áll neki, mint nekem, érdemes felpróbálni.

 

Mára ezzel zárom soraim, de legközelebb megnézzük, milyen Donna Karan, Dolce&Gabbana, Persol és Prada termékeket suvasztottak még a közelmúlt filmjeibe fondorlatos reklámcélokkal.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr533389304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

organikusviselet · http://organikusviselet.blog.hu/ 2011.11.18. 09:50:48

I looooove Rayban aviator, sajnos annyira pici a fejem hogy a legkisebb létező méretet kell rendelnem... vagy megtalálnom ami nem egyszerű

robian 2011.11.18. 10:21:28

Winkler Róbert: filmek tekintetében egyezik az ízlésünk. bringákban háááát.... (bár a nolte-d elég jó :) )

Jokerpofa 2011.11.18. 10:25:01

Sorozatokról is léccci léccciiii!

mizie 2011.11.18. 10:40:47

A Moon kb kötelező film. Az utóbbi évek legjobb scifi-je.

Mr.Treeger 2011.11.18. 15:13:11

A Moon-t imádom, igazi régiesen nevezett tudományos-fantasztikus film. Mindenkinek kötelező, Rockwell nagyon jó benne, a zene is illik hozzá. Bowie fia ezt nagyon összerakta.
süti beállítások módosítása