napszemüveg

Dübörög az átlátszó, színes retró

2012. március 13. - Winkler Róbert

A 60-as évek stílusában kerekített, áttetsző és színes - valószínűleg ezek mennek majd 2012-ben. Természetesen az Aviator-szerűségek piaca is nagyon dübörög, de az előbb említett termékcsoportra van a legtöbb jó megoldás, a legkülönfélébb árkategóriákban. A fenti képen például a spanyol Loewe kínálata látható, ez speciel a 2-300 dolláros kategória.

Nem kell viszont annyit fizetni egy nagyon diszkréten márkázott, szép vonalú, jó anyagból készült, minőségi napszemüvegért. Itt vannak például ezek:

 

Ízléses, gusztusos cuccok a görög Neaoptikitől

 

A kellemes meglepetések között előkelő helyen állt a görög Neaoptiki standja. A marketinges srácot szerencsés módon már a pólója alapján könnyű volt azonosítani - egy tömeges részvétellel járó kiállításon azért nagyon nem mindegy, kit szólít le az ember.

Az euróösszeomlás küszöbén megnyugtató a tudat, hogy Görögországban vannak még ambiciózus, életképes cégek, melyek 20 eurós árszinten kínálnak nagyon jó fazonú, jó megmunkálású, kellemes anyagú napszemüvegeket. Még akkor is, ha ez alighanem a nagykereskedelmi ár, ami a szállítást és az 50 eurós tokot nem tartalmazza.

Van lencséjük üvegből, polikarbonátból, polárszűréssel vagy anélkül, kereteik műanyagból, rozsdamentes acélból, titánból, gumiból és acetátból - a MIDO-ra elsősorban a műanyagokat és az acetátot hozták. Vagy csak én feledkeztem bele annyira ezekbe, hogy a többit nem vettem észre.

 

De persze ha valaki igazán komoly dzsihádot akar látni egy napszemüveg-világkiállításon, keresse inkább az egyeurós akciókat.

Ha lett volna egy kis idő, esküszöm, én is beletúrok, de így sajnos csak kattintottam kettőt, és nem lett olyan napszemüvegem, amivel az Ázsia Center napszemüvegeseinek árképzésére is csak végtelenbe nyúló gúnykacajjal reagálhatok. Betévedtem viszont az elsősorban luxusmárkákat tömörítő Safilo Group pavilonjába. Nemzetközileg hozzájuk tartozik az igazi szemüvegek közül a Smith (nem láttam), az Oxydo (nem is kerestem) és a Carrera, amit megtaláltam, de két fotó után egy pánikba esett hostess nyomatékosan megkért, hogy ne fényképezzek.

Talán pszichiátriai segítség kéne a cégeknek, hiszen most komolyan, mi a pék faszáér' ne? Ellopom a dizájnt, amit egyébként fizetett reklámokban tesznek közzé? Na mindegy, ez legyen az ő bajuk, én a két carrerás vitrin alapján csak azt mondhatom, Wayfarer-utánzatokkal előjönni 2012-ben kicsit kései, a sportos kereteik unalmasak, a klasszikus, jellegzetes Carrera fazon viszont nagyon megy.

A fotózási tilalom miatt a Safilo luxus-fészekalját csak futólag néztem, persze futólag alatt inkább félmaratont értek: Armani, Dior, Mark Jacobs, Balenciaga, Gucci, YSL, Boss, Hilfiger, Jimmy Choo, Max Mara és Pierre Cardin. Kifejezetten felüdülés volt ezek után egy kis unalmas marhaság: Beatles-Wayfarer sárga tengeralattjáró-tokkal.

 

A MIDO a Napszemüveg Blogon

 

Gyűlnek a jobbnál jobb pojácák

Jézus segíts! Jönnek a kínaiak!

Polaroid - 75 év bugi

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr654314263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.Treeger 2012.03.14. 12:20:39

2012-ben Wayfarerrel kijönni már a ciki kategória. Bár a Carrera bebetonozta magát az egy keretével anno, és ebből már nem szabadul. Ráadásul annyi az után-érzett és utángyártott darab, hogy elég nehéz a helyzete.
Ha most kellene tervezni egy darabot, én a 70-es évek elején néznék körül ihletért.

mangalor 2012.03.14. 14:45:52

Szeretem az olyan kis finomságokat, mint az utolsó képen lévő szemüvegtok.:)

Nagyon tetszenek a görög és a spanyol keretek, mondjuk 200 dodót nem fizetnék értük, de ettől függetlenül hűűű, kellenének. Már tavaly elkezdtem levadászni a színes kereteket, de sajnos nem találtam igazán szépeket. Hozzánk jön majd a Neaoptiki? Vagy csak a világ boldogabbik felén elérhető majd?
ááá, én bizony találomra beletúrtam volna az 1 ajrós kosárba, vettem volna vagy 5-10-et, max. itthon elajándékoztam volna, ha nem tetszik mégsem:)

Plumper_ 2012.03.14. 15:26:27

aki több százezer Ft-ot kiad egy műanyag vacak szemüvegért, az sem normális. vagy csak nagyon sznob.
a reális ára 1 euró. maximum 10.

2012.03.14. 16:00:36

Idén az Abelle Optikban vettem egy 20€-os márka nélküli szemüveget, nagyon kellemes viselet, de az az igazság, hogy a Rayben sokkal jobban tetszett, az ouklyval meg sokkal jobban láttam, de hosszú még a szezon, majd sor keról arra is.
süti beállítások módosítása