napszemüveg

Gucci villanyóra a láthatáron

2012. április 26. - Winkler Róbert

Az Adidas-hamisítványokkal nem foglalkozok, annyira szürreális feltételezés, hogy bárki is Adidasnak nézze őket. A Guccikkal más a helyzet, a cég magyarországi jogvédelmével foglalkozó ügyvédi iroda meggyőzött: megmutatták a védjegyoltalmi leírást.

 

Tisztelt Winkler Róbert Úr!

A VSZA irodánk részére továbbította a megkeresését, mivel irodánk látja el a Guccio Gucci S.p.A. és adidas AG cégek magyarországi képviseletét márkavédelmi ügyekben.

Kérdéseire válaszolva, a lefoglalt áruk egy részén megtalálható volt a Guccio Gucci S.p.A. cég javára lajstromozott "G" védjeggyel összetéveszthetőségig hasonló logo, más részükön az adidas AG javára lajstromozott ún. három párhuzamos csík védjeggyel összetéveszthetőségig hasonló megjelölés.

Optikus szakértő nem szükséges ahhoz, hogy ilyen szemmel látható megjelölések azonosításra kerüljenek. A végső szót az ügyben azonban a bíróság fogja kimondani.

Az ár megállapítását az eljáró pénzügyőrök végezték és minden bizonnyal a hamis napszemüvegek piaci árából indultak ki. Hogy a piaci ár mekkora, arról természetesen el lehet vitatkozni. E kérdésben is a végső szót a bíróság fogja kimondani.

Ha bármilyen további kérdése van, örömmel állok rendelkezésére.

Kérem, hogy amennyiben a fenti információkat meg kívánja jelenteni a sajtóban, úgy szíveskedjék ezt előzetesen jelezni részemre és a megjelentetni kívánt szöveget előzetes jóváhagyásra részemre megküldeni.

Üdvözlettel,

xxxx

Egy tényleges Gucci, teljesen más G-vel
 

Ennyi a levél, ami Ez lenne Adidas és Gucci? című írásunk utóéleteként keletkezett. Még márciusban éltem a lehetőséggel, hogy élőben tekintsek meg 30 ezer hamis Gucci és Adidas napszemüveget. A helyszíni szemle kissé kiábrándító eredményt hozott: a NAV olyan durván becsülte túl a nagy fogás értékét, ami messze-messze túlmutat a tévedés vagy a lódítás hétköznapi fogalmán. 4500 forintos kiskereskedelmi ár egy ilyen szarért a nagyon durva képtelenség kategóriája. Léteznek durva koppintások kortársa modellekről, például ez, amit valóban négy-ötezer forintokért árulnak tényleges üzletekben, de az ilyen pornósztár-fazonokat legfeljebb elmaradott amorózók vásárolják, aluljáróban, ezerért.

 

Ez már nyomokban emlékeztet Guccira
 

Gucci amerikai honlapján szépen végignézhetjük az összes kapható Gucci napszemüveget - én is így cselekedtem. És nem találtam olyan emblémát, ami - túl azon, hogy G-betűből származik - hasonlított volna a Gucci G-ire.Ami az igazán vicces, hogy a hamisítók megtalálták az egyetlen olyan G-alakot, amit nem hasonlít egyik jelenlegi Gucci napszemüvegen látható logóra sem, viszont, és ez az igazi szopóág, majdnem pontosan olyan, mint a szabadalmi leírás G-je.

"Tudományos, tengerészeti, földmérő, fényképészeti, filmfelvevő, optikai, súlymérő, mérő, jelző, ellenőrző (felügyelő), életmentő és oktató készülékek és műszerek, elektromos energia vezetésére, kapcsolására, átalakítására, tárolására, szabályozására vagy ellenőrzésére..." Eddig jutottam a védjegyleírásban, mire meg tudtam fogalmazni a legfontosabb tanulságot: ha valaki villanyórát akar gyártani, ne rakjon rá a fenti képen látható G-t.

 

Valódi, enyhén kurvás Gucci
 

Strasszok vannak gazdagon, de eleve két G van, azok is látványosan egymásba gabalyodtak. A Gucci napszemüvegek döntő többsége egyébként mentes a hamisítványra jellemző vásári brandingtől, még a mellékelt képek G-s Guccijai is az elenyésző kisebbséghez tartoznak. A többi aktuális Gucci napszemüvegek többségén alig látható a márkajelzés. Ismerek egy nőt, aki szentül meg van róla győződve, hogy a hatalmas Dolce&Gabbana, Chanel és egyéb strassz-feliratokkal ellátott pólóit kifejezetten jó áron veszi, és sose hinné el nekem, hogy ilyen ruhadarabok egyik divatház kínálatában sem szerepelnek. Még ilyen anyagok sem.

Egymásba csúszott G-k egy valódi Guccin

Nyilván senki sem gondolja komolyan, hogy ezek Gucci szemüvegek, de rendnek kell lenni, a védjegy az védjegy, tessék saját brandet építeni.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr504472857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása