napszemüveg

Női Oakley - hová vezet ez?!

2013. május 31. - Winkler Róbert

breakpoint2.jpg

Látott már női Oakleyt? Pedig vannak, ha nem is sok. Az amerikai cég hagyományosan férfias, macsó és extrémsportos, amiben már évtizedek óta etalon is. Sikerült létrehozni egy egységes stílust és imidzset, ami ugyan néha  már otrombaságba hajlik, de általában inkább csak markáns, és meglehetősen menő. A női modelleket nem igazán erőltetik, de azért vannak.

DSC_0696.jpg

A fenti barna átmenetes lencsés, Break Point szára az egyszerre érdekes és igényes zsanér-megoldással.

breakpoint.jpgOakley Breakpoint

DSC_0827.jpg

Az Oakley korábban is próbálkozott női napszemüvegekkel. A Breathless már megelőlegezte, hogy hiába tudnak szép, míves darabokat gyártani, ha a női mezőnybe tévednek, az Oakleynél valahogy elvész a fókusz. A Breathless-t egyébként a nők azért nem szerették, mert  amikor leveszik, beleakad a hajba, és abból vagy hajtépés, vagy végtelenbe nyúló bénázás lesz. A múltkori vakteszten a lencséje is leszerepelt. Nehéz (58 gramm!), finom vonalú, míves és szép - nem feltétlenül ez az a négy szó, ami kapásból az ember eszébe jut, ha az Oakleyról lesz szó.

DSC_0680.jpg

Fringe, a Frogskins női megfelelője, vidám szezonális színekkel. amit én kapásból selyemcukroznék, de a hivatalos elnevezés: Sherbet Color/ Violet Gradinet

DSC_0684.jpg

Fringe - zseniális a kétszínű keret és szár, ez így még egyébként egészen oakleys. 

DSC_0685.jpg

DSC_0686.jpg

Pampered -Cucumber Melone/G40Gradient

DSC_0705.jpg

Warm Up, egyenes szárral, lila icon-nal  - míg a Ray-Ban Icon alatt a híres, vagy legalábbis klasszikus szériáit érti, az Oakley a száron lévő emblémát icon-ozza. 

backhand.jpg

Backhand - nem összetévesztendő az előző modellel, hiszen a szára hagyományos, és a keret nem csúcsosodik ki oldalt. Mindkettő finom és elegáns, csak erről a stílusról kinek jutna eszébe az Oakley?

DSC_0687.jpg

DSC_0691.jpg

DSC_0706.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr415320253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása