napszemüveg

Elmebaj rovat: Vogue férfiaknak

2011. december 02. - Winkler Róbert

 


 

Nehéz egy ennyire nőies dolgot, mint a Vogue, hirtelen átpozicionálni férfiakra. Nem is kockáztatnak sokat: arra a korosztályra koncentrálnak, amelyikben a kromoszómák még nem találták meg feltétlenül a helyüket.

 

 

Furcsán ismerős volt az érzés. Hosszasan bujkált bennem, nem tudtam volna nevén nevezni, de estére rájöttem, mi az: Vogue napszemüvegről írni olyan, mint Opelt tesztelni. Magával a termékkel semmi baj, de annyira nincs benne semmi érdekes, hogy az már szinte fáj. Írni róla pedig már a vezeklés kategória. Kezdetnek tehát itt van hat modell, melyek az In Vogue és a Casual Chic vonalba sorolhatók. Ezt nem írják a keretekre, inkább csak az optikusoknak nyújtanak támpontot, de szabad szemmel is látható, hogy vannak divatosabb és elegánsabb férfi Vogue-ok. Utóbbit ajánlják az idősebb, 20-25 év közötti korosztálynak.

 


Egy igazán trendi Vogue az In Vogue-vonalból: VO 2730

 

Van ugye divatlap, mint Vogue, 18 országban, egyébként több mint száz éve. Bizony, az első kiadás 1892-ben jelent meg. Elég híres újság,és nagyon nem a férfiak a célközönsége. 2005-ben megpróbálták külön kiadni a férfi-Vogue-ot, de akkorát zakóztak vele, hogy inkább kiadnak évente kettőt, és csókolom. Kiadja a Condé Nast. Van aztán a hurkapálcika formátumú női cigi, mentolos Vogue, ilyen Vogue, olyan Vogue, nagyon hosszú, rettenetesen hosszú, meg a sok Vogue, aminek nem is Vogue a neve, de a benzinkútnál azt is úgy kérik, hogy egy doboz vúzst. Na ennek sem a férfiak termelik a profitot. Létezik még egy klasszikus: a Vogue napszemüvegek, melyeket a Luxottica konszern forgalmaz. Férfi keretek eddig is készültek Vogue néven, Martin Lawrence-re is raktak egyet a Halálos temetés című vígjátékban, de a férfi napszemüveg újdonság. Ha fogadásról lenne szó, arra tennék, hogy ez rettenetes zakó lesz.

 

A kék lencse 2012-ben mindenhol bejön a nagyoknál. Nem vennék mérget az időrendi sorrendre, de ugye a Persol megcsinálta a Steve McQueen-féle 714-est, ami hasonlóan kék üveges, mint amilyet a legenda hordott. A 2012-es Ray-Ban kollekcióban is lesz kék üveges, és persze menni fog a tükrös lencse is.

VO 3790

 

Az általános új Vogue-logó, hogy férfiasabb legyen.

 

 

VO 3759. Nem kell félni, a matrica eltávolítható

 

VO 2717 - Végre egy becsületes acetát keret!
 

Nem találnak fel semmit, inkább követik a nagyokat. Nem tudom, jó-e ez, és egy 16-21 éves fiatal szívesebben vesz-e húszezerért egy Vogue-feliratos Wayfarer-koppintást, mint háromért egy nóném klónt.

VO 2616 - És még egy acetát!

Hej, de férfias ez az új Vogue-logo!

 

 

Lapzárta után érkezett: Jude Law most írta alá a szerződést, ő lesz a Vogue Men arca!

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr13409620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.Treeger 2011.12.02. 22:24:40

2730 nagyon bejön, a 2717-es kicsit Carrerás.
bejön, de nem ad okot váltásra.

VV Handras 2011.12.02. 22:41:08

@Winkler Róbert:
" Jude Law most írta alá a szerződést, ő lesz a Vogue Men arca!"
Ehhez kaphatnék egy forrást?

sompetike 2011.12.06. 10:50:09

Ezt honnan veszed,hogy a Ray-Ban szemüvegek átlagosan 30eft környékén mennek???
a neten lehet,de pl az Arénában most futo 20%-s kedvezménnyel vettem 49eft-ért egy 3465 szemüveget polarizált lencsével,30eft nagyon nem találni ott semmilyen szemüveget....SAJNOS

VV Handras 2011.12.07. 13:11:27

Kedves Winkler Úr!

A segítségét szeretném kérni!
Meg tudná adni, hogy hol talált rá/honnan hallott a Jude Law - Vogue együttműködésről?
köszönettel:
András
süti beállítások módosítása