napszemüveg

Hunt ügynök bondosodik

2011. december 24. - Winkler Róbert

 

Tom Cruise magas szintre emelte a termékelhelyezés nemes művészetét. A Mission Impossible 4 nemcsak jó akciófilm, de minden cuccnak helye van, akár iPhone, akár BMW, akár Oakley, akár pedig egy Persol. Bizony, Cruise menthetetlenül beleöregedett James Bond napszemüvegébe.

 

Mivel a Mission Impossible 4-et Cruise már nem csak színészként, hanem producerként is jegyzi, valószínűleg nem gyűlöli zsigerből a termékeket, melyeket a filmben elhelyez. Az MI-4 egyébként szerintem teljesen jó, esküszöm, még izgultam is rajta. Kellően abszurd a sztori, szépek a helyszínek, főleg hogy Budapestet feltuningolták egy, a Keleti pályaudvar mellé épített szecessziós óratoronnyal, jól mutat Moszkva és Dubaj is. A vicces mellékszereplő is feldobja a dialógokat, bár nekem helyenként már majdnem olyan sok, mint Jar-Jar a Baljós árnyakba.

 

BMW i8, villanyos tanulmányautó lambóajtóval

Volt természetesen sok iPhone-szerű telefon, meg valószínűleg iPad, de én ezekhez nem értek annyira, hogy márkajelzés nélkül tutira megmondjam, nem Samsung Galaxyk voltak-e. Az 1-es BMW-t, meg a 6-os kabriót már könnyebben fel lehetett ismerni, főleg hogy utóbbinak most februárban magam voltam a dél-afrikai bemutatóján. Az i8 tanulmányt meg valamelyik BMW Innovation day-en mutogatták Münchenben, de nem is ez a lényeg, hanem hogy minden termék szépen illeszkedett a történetbe. Ezt érdemes lenne eltanulni a magyar rendezőknek - nem kell órákig erőszakosan szopni a szponzort, mert attól csak elkopik az érzékeny bőr, és az fájdalmas is lehet.

Olasz szponzormotorhoz (Ducati) olasz napszemüveg

Amikor kütyüzni kellett, kütyüztek, amikor autót zúzni, autót zúztak. És most már a napszemüvegeket is finomabban használták, mint a tavalyi Kéjjel-nappal című filmben, amiben Cameron Diaz volt Cruise partnere. A Knight and Day-ben egy 2931-es Persolt hordott, ami kerekebb és kecsesebb vonalú, de ugyanolyan cirmos acetát színű. A Mission Impossible-ben viszont átállt a Persol 3001-esre. Mi következik ebből? Cruise-nak bejöhetett a Persol. Ugyanakkor a Knight and Day-ben motorozás közben is a Persolt viselte, ami indokolatlan - vannak Persolok, például az én 2221-esem, amik beférnek a bukósisak alá, ezek az acetátok viszont nagyon nem illenek a motorozáshoz.

Kéjjel-nappal-Persol 2931-gyel

Hunt ügynök új Persolja, a 3001-es

 

Na de Cruise nem hülye ám, mert bár Xenu-hívő, rájött, hogy a Luxottica márkái között ott van az Oakley is, akciójelenetekre pedig az való. Úgyhogy a Mission Impossible 4-ben pedánsan váltogatja a Persolt és az Oakleyt, bár volt egy rész, amikor kis híján ordítani kezdtem a moziban, mint gyerekek a Vitéz László-előadáson. A főhős már jó ideje botorkált a homokviharban, én meg tudtam, hogy ott a zsebében az Oakley Wind Jacket. Szerencsére felvette, mielőtt túlságosan izgalomba jöttem volna.

 

Szponzorszemüvegben jobban látszik a szponzortelefon

 

A Persol viszonylag új elem Tom Cruise-nál, az Oakleyk viszont a Mission Impossible II. óta ott vannak, emlékszünk ugye, milyen szépen felrobbant az adathordozó Oakley Romeo. (A film után nagyon népszerű modell lett, de ma már csak az eBay-en kapni, jó drágán.) Ennek az Oakleynak az az érdekessége, hogy ebben a formában nem kapható: sem színtelen kerettel, sem színtelen üveggel nincs még bolti forgalomban. Léteznek munkavédelmi Oakleyk, amilyet Jennifer Aniston is viselt a Fertelmes Főnökökben, de ez nem olyan - ez a Windjacket egyelőre nem létezik.

Oakley Radar Path Rachelen... ööö... Jennifer Anistonon

 

És egy Oakley Wind Jacket, ami akár +2 és -4 dioptriával is működik
 

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr623491634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2011.12.24. 11:35:28

Álcázott Aprilia SXV550 az a Ducati:)

De ez így sima trollkodás és kéretlen okoskodás, úgyhogy hozzáteszem, hogy imádom az Oakleyt, ebben nem kicsi szerepe van az itt is említett eldobott és felrobbanó Romeonak.

Tudom, hogy kicsit se menő, sőt vállalhatatlan, de nekem a Radarok is tetszenek, az abszolút kedvenc a népszerű Gas Can, amiből minden sarkon jön szembe egy, de engem nem zavar.

A jawbone is tetszik még, de azon annyira látszik,hogy sportolóknak lett kitalálva, hogy az utcán nem lenne kellemes viselni.

Így már nem voltam karácsonyi troll?

Winkler Róbert 2011.12.24. 16:12:15

@scheerti: Nem is tudom. Biztos ami biztos, kimoderállak.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2011.12.24. 16:27:50

@Winkler Róbert: jajj, de jó! Karácsonyi ajándéknak épp megfelel!

ergerberger 2011.12.25. 02:07:27

@scheerti: nem látod b+, hogy a véleményed schéérti a Winklert?!

tabee1975 2011.12.29. 11:05:56

szerintem egy nem létező Jawbone polished clear/clear szemüveg az, némi módosítással.... nem pedig Wind Jacket.

2011.12.29. 20:59:00

Nem akarod a saját tanácsaidat megfogadni a Totalcar esetében?
Azt a szánalmasan mutogatott notebook-ot a déloszét tévében is kiröhögnék.

Vaccpaör Dóri 2011.12.29. 22:38:31

engem a dubaji liftben menekülő gonosz szemüvege érdekelne: olyan téglalap. arról van infód?
süti beállítások módosítása