napszemüveg

A Válogatott gyilkosok napszemüvegei

2011. december 08. - Winkler Róbert

Sixx kollégával volt már egy üvöltözésig jutó eszmecserénk a Válogatott gyilkosok című filmről. Írt róla egy kritikát, melyben szisztematikusan gyalázta földbe az alkotást. Igazából nem vesztünk rajta össze, csak hangosan beszélgettünk, mert szerinte teljesen szar a film, szerintem meg nem különösen jó, de egyszer meg lehet nézni.

 

A Sixx-et az idegesítette legjobban, hogy megtörtént eseményeken alapulónak nevezték,míg én inkább csak röhögtem azon, hogy Jason Statham feladata megölni Angliában három SAS-kommandóst úgy, hogy balesetnek tűnjön, és még videóra is vegye a beismerő vallomásukat.

Statham a bemutatón is jól nevelten hordja a rejtélyes szponzorszemüveget
 

Szóval egy faszság, de én nem azért nézek akciófilmet, hogy olyan élményem legyen, mint Buddhának a fügefa alatt, hanem hogy lövöldözzenek. Továbbá örültem még, hogy a 80-as évek elején játszódó filmben rengeteg szép, hiteles és érdekes korabeli autó szerepelt. És persze napszemüvegek. Már a film plakátja is felért egy napszemüveg-reklámmal. De mi van a csávókon?

Jason az arany keretes változatban

 

Jason Statham mintha háromféle Aviatort is hordana, de egyik sem Ray-Ban: kicsit krumplibb alakja van. Persze Statham a filmes szakma legjobb napszemüveg-arca, Tom Cruise után, vagy mellett - neki minden jól áll. De Niro téglalapja pedig erősíteni látszik elméletemet, mely szerint jön a téglalap fazon. És arról tudjuk is, micsoda: Paul Smith Cassel.

A kétféle Paul Smith Cassel, az alsó még kapható
 

Érdekes, hogy Paul Smith brit webáruházában nincs ilyen modell, de még hasonló modell sem. Az optikai webshopokban megtaláljuk, de például a smartbuyglasses.com-on csak egy színben, 400-ról 240 dollárra árazva. A másik színre meg azt írják, már elfogyott, és a gyártó leállította a termelést. Ezek szerint vagy nem termékelhelyezés volt a napszemüveg szerepeltetése, és csak egy stylist túrta valahonnan. vagy annyira béna a Paul Smith menedzsmentje, hogy elfelejtenek olyat gyártani,a mit drága pénzért reklámoznak. Ezt is el tudom képzelni.

Mit is tetszenek árulni, aranyoskáim?
 

Paul Smith brit divattervező, elsősorban férfi-vonalon. Nem napszemüveges tehát, de ha egyszer árul zoknit, a napszemüveg is befér a kiegészítők közé. De Niro filmes napszemüvege pedig valójában egy Oliver Peoples, hiszen az amerikai vállalat viszi a brit márka optikai szekcióját. Akkor már ezen a ponton sütném el az iparági pletykát: az IC! Berlin után az Oliver Peoples is Magyarországra készül.

Hogy milyen márkájú aviatorok voltak Jason Stathamen, illetve mit hordott a gonoszt alakító, szerintem igen jól játszó Clive Owen, azzal még tartozok, de egyszer megadom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr583447954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röhhencs 2011.12.09. 14:45:23

ne má, meg akartam nézni! legalább egy spoilerveszély feliratot tolhattá volna.

a napszemcsik überkirályosak amúgy

vernarancs 2011.12.09. 15:34:31

Erdemes az angol feliratot jobban tanulmanyozni. Az "inspired by a true story" nem azt jelenti, hogy valos torteneten alapszik, hanem azt, hogy az otletet egy valos tortenet adta.

Winkler Róbert 2011.12.09. 17:03:44

@vernarancs: És akkor a világon mindent egy true story inspirált.

mizie 2011.12.09. 17:47:19

Paul Smith amúgy menő, de a szemüveg igencsak béna lett. De persze minden márkából kell aviator...

Ellenben a De Niro féle téglalap OP nagyon bejön.

2011.12.10. 18:39:31

felig off: robi, veletlenul beleneztem a tc-be, mondd, ezt a tag monaco replikat komolyan gondoltad? raadasul balkezes orat a jobb kezeden? ;D

robian 2011.12.14. 17:44:38

@Rick Astley: csak véletlenül biztos. vagy megrickrockoltad?
süti beállítások módosítása