napszemüveg

Mi értelme egy Ray-Ban-Oakley boltnak?

2016. augusztus 06. - Winkler Róbert

dsc06349.jpg

A plázaoptikákat működtető magyar Optic World találta ki, hogy csinál egy kicsi, kizárólag Ray-Bant és Oakleyt árusító üzletet. Első hallásra hülyeség, Sasvári Béla, az Optic World vezetője azonban Lengyelországból importálta az ötletet, és ott láthatóan működött.

dsc06338.jpg

Az, hogy ez itt a West Endben egy Ray-Ban/Oakley bolt volna, kívülről nem derül ki, mert a cégéren Sunglasses Spot felirat van. Hogy miért? A Luxottica (A Ray-Ban és az Oakley gyártója) nem engedi. :))) A  bolt Facebook-posztjait is egyesével kell engedélyeztetni. Viszont mivel a Luxottica alapvetően támogatja a kezdeményezést, értelemszerűen nem lehetett más terméket berakni, mondjuk Police-t vagy Carrerát, amúgy is, ha két márkával kell minél nagyobbat kaszálni, nekem sem lenne jobb ötletem a Ray-Ban és az Oakley párosánál. 

dsc06339.jpg

Ha valaki tudományos ismeretek birtokában szokott napszemüveget keresni, biztos feltűnt neki, hogy az optikákban nagyrészt az aktuális modelleket találják - mindig van Aviator, Wayfarer meg Garage Rock, de szinte mindig csak a tárgyévi keret- és lencseszínekben. Még a konzervatívabb márkák is kihoznak időnként zseniális marhaságokat, ezek aztán vagy be se kerülnek az optikákba, vagy ha egyszer véletlenül sikerült őket eladni, örökre eltűnnek. A Ray-Ban/Oakley bolt kínálatát gyorsan ellenőriztem is egy legendásan extrém Ray-Ban, a farmerkeretű Wayfarer előkeresésével. Képzeljék, nem csak hogy van, de rögtön három színben! dsc06342.jpg

"Ebből itt még nem adtam el, de más üzletben igen. Viszont vettek már itt a bőrösből és a kommandómintásból is." - mondja Anita. Ez egyébként az ország közel 40 Optic Worldje közül az egyetlen, ahol csak napszemüveget árulnak, de a téli holtszezonra valószínűleg kiegészítik majd a készletet optikai szemüvegekkel, illetve télis sportokra is alkalmas napszemüvegekkel. De maradjunk még egy pillanatra a napszemüvegeknél, illetve hogy egy ilyen szakboltban mi a három legnépszerűbb Ray-Ban modell. Nem sem kell nézni a pontos számokat, annyira egyértelmű:

1.: Aviator (az mindig tuti)

2.: Clubmaster (kevés optikában merik tartani, mindenki idejön érte)

3.: Justin (egy modern Wayfarer)

"Még nem itt dolgoztam, hanem az Andrássy úton, de ott is rengeteg Clubmaster fogyott, az extrémebb színekben is. Narancssárga, citromsárga... Külföldiek is vitték, mint a cukrot... Már a Round Metal is elég jól alakul. A Justin pedig nagyon hasonlít a Wayfarerre, viszont különleges az anyaga, nem üveg a lencséje, így könnyebb." 

dsc06347.jpg

 Anita és Csaba, a bolt személyzete

Kiderült tehát, van rá igény, hogy egy helyen ennyi Ray-Ban és Oakley legyen, van is, akit ez zavarba is hoz. "Mindenki ezt mondja egyébként, hogy ennyiféle Ray-Bant még nem láttak". És senki sem károg, hogy ó, de hát Dolcéból, vagy Armaniból meg nincs. Illetve ha mégis károgna, leküldik egy szinttel lejjebb, a normális Optic World-be.

dsc06343.jpg

Már itt ki kellett volna szúrnom a farmerkeretes Wayfarert, de a barna cirmos, fekete szárasra koncentráltam. 

dsc06341.jpg

A három legnépszerűbb Oakley pedig, ha már itt járunk:

1.: Hollbrook (egyértelműen, még mindig)

_A0D9056.jpg

2.: Sliver 

_A0D9079.jpg

3.: Twoface

 _A0D9043_1.jpg

 

És persze a Ferrari-Oakley szériák rogyásig. 

dsc06345.jpg

Oakleyból van Madman is, ami tavalyi, és csal a legelvetemültebb boltokban tartják. Ez pedig a Frogskins 2016-os színteen sorozata a mindenféle foncsor- és icon-színnel.

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr188898978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ob.szerver 2016.08.07. 10:03:59

A luxusnapszemüveg gyártás a legnagyobb üzlet. A vásárló a nevet fizeti meg, ami persze minden nagy márkára igaz, de ebben az esetben nincs érzékelhető különbség a 40 ezres igazi és a 3000-es másolat között. Az UV réteg filléres dolog, a keret úgyszintén, itt nincs olyan minőségi tényező, amely a nagyságrendnyi árkülönbséget igazolná.

2016.08.07. 11:38:57

@ob.szerver: Szerintem a rayben meg az oakly jók is , a mellett hogy divatosak.
Az aviator mindenkinek jól áll.
Kontaktlencsét hordok, sajnos erőset, így rendes napszemüveg nélkül nem tudok ki menni az utcára. Az avitor meg a Vayfarer teljesen ki szolgál, mindenhze megy , mindig minden alkalomra jó, és látok is benne, ez az olcsóbb cuccokról nem mindig mondható el.
Egyszer vettem egy 2€-os szemüveget az aldiban, nagyon jól állt, és láttam is benne, hát kb 1 hétig birta, utána egyszerűen szét esett. Béke poraira.
Van még egy Gintonik, de azt csak sporthoz lehet hordani, hamar megkopott a foncsor rajta, 1 szezont sem bírt ki 6 ezerért. Az Aviátor 5 éves, a wayfarert is évek óta hordom. (volt más rayban is, de az azért nem volt hosszúéletű, mert a gyerekeim lenyúlták).

robogó 2016.08.07. 13:19:50

Egy Oakly viszi a havi fizetésem.Vicckategoria.Jó nekem a retina meg a pupilla.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.08.07. 14:05:48

@robogó: akkor szerintem keresd meg a retina es pupilla. blogot

zuhanorepulesss 2016.08.07. 14:53:09

Háttt...az OpticWorldről nekem az a legutóbbi emlékem, hogy vettem egy fényre sötétedő lencsével egy Mercedes keretet, aminél vacilláltam, mert szilikonos az orrtámasza, nem a hagyományos műanyag.
Az eladó megnyugtatott, hogy igen, hamarabb tönkremegy ugyan, de kényelmesebb, puhább, s egy mozdulattal cserélhető.
Pár hónap hordás után a szilikon orrtámasz megadta magát, becsattogtam egy OpticWorldbe, s sok napnyi nyomozás után közölték, hogy sorryka, nincs ilyen, sőt más orrtámasszal sem tudják megoldani.
Így van egy hordhatatlan, bőven 100e+-os szemüvegem tőlük, ami még levélnehezéknek sem jó, mert a vékonyított lencse könnyű, s randa, ha porosodik.
Amíg lehet más üzletben napszemüveget venni, addig nem megyek be hozzájuk. Bár szerintem utána sem.

whale 2016.08.07. 17:31:24

Napszemcsi 100-ért?!?!? Hihihi...(ha hordanék, sem kéne. tiszta szerencse, hogy nem hordok. 16 éves koromig szemüveges voltam, majd akkor hordok SZEMÜVEGET, ha KELL. napszemüveget akkor SE...)

theograf 2016.08.07. 19:09:56

@irdesmond: Mindig mondom a feleségemnek, hogy sokan azt hiszik hogy az aviator mindenkinek jól áll. :)

Bela2007 2016.08.07. 21:33:46

Egyszer voltam a boltban, egy akkora tajparaszt eladó volt ott h hihetetlen. Vagy lehet h a tulaj volt és azért volt ekkora arca, és láthatólag zavarta a potenciális vevő, mert egy csaj ismerősével szeretett volna inkább trécselni. Stílusában ellentmondást nem tűrő hangon akart kioktatni, hogy milyen szemüveg jó nekem, és mikor ezt nem hagytam akkor sértődgetett. Na itt fejeztük be a kommunikációt és jöttem ki azonnal a boltból. Ezen élményeim alapján nem ajánlott kategória.

Nice87 2016.08.11. 11:43:05

Sunglassesspot-ban végre találtam egy olyan Ray-Ban-t amit sehol nem találtam csak neten gyanúsan olcsón. Igaz ez a sokadik napszim, de itt végre bármit be tudnak szerezni akármilyen modellt, ráadásul készleten volt!! Az is megnyugtató hogy ne lenne eredeti elő sem fordulhat. Az eladók szuper jófejek, látszott hogy szeretik amit csinálnak. Örülök hogy van végre ilyen bolt! Még tuti visszatérek!

Myxomatosis 2016.08.11. 20:36:44

A sunrider mennyivel jobb név lett volna a boltnak.

henrik_ · http://egyzene.blog.hu/ 2016.08.17. 02:06:50

vajon itt Clubround-ot árulnak?

John_Shaft 2016.10.13. 15:11:32

@Nice87: bármelyik hivatalos magyarországi Ray-Ban forgalmazó meg tud rendelni bárkinek bármilyen modellt/színt/méretet, amit még gyárt a Luxottica, ez nem csak a Sunglasses spot-nak a privilégiuma :)
süti beállítások módosítása