napszemüveg

Az év 12 legállatabb napszemüvege

2014. december 29. - Winkler Róbert

_A0D9113.jpg

Nagy megfejtés nincs az idei trendekben: továbbra is Wayfarert vagy Aviatort vesz az emberek nagy része, így ez a két fazon minden gyártónál kötelező műsorelem. És előfordul, hogy a többiek túl is állatkodják a Ray-Bant. (a fenti képen listán kívül egy szőrmók az Italia Independent-től.)

untitled-11.jpg

untitled-12.jpg

Ermenegildo Zegna SZ3346 300: arany keretben a frontrészen rásütött bőrbevonattal, nemes fa szárral és Zeiss lencsével. Ezek közül a Zeiss lencse a legkevésbé érdekes, az anyagokat, színeket, textúrákat elképesztően jó érzékkel válogatták össze.

untitled-1.jpg

untitled-2.jpg

Mark Jacobs MJ 532S - A Tervező, Aki Rájött, Hogy A Tenyésztett Kínai Mosómedveprém Olcsóbb, Mint A Trendi Műszőrme, napszemüvegben jobbára átlagosan elegáns fazonokat hoz ki. Ez az egy kivétel, és egyébként is bátorságért emlékérmet érdemel, elvégre nincs állítható orrtámasza, tehát nem mindenki fejére lesz jó, másrészt olyan extrém, hogy kevesen vállalják, harmadrészt ugye nem olcsó. A célközönség létszáma Magyarországon egyértelműen 0, de ez nem Marc Jacobs, és az MJ 532 hibája.

untitled-6.jpg

untitled-7.jpg

Furla SU4291 8FE Flore - hegymászó szemüveget a plázacicáknak?! Az árnyékoló utcán sem hülyeség, a Furlanotti család megalkotta az év magasan legjobb női aviatorát.

 

_A0D9277.jpg

_A0D9276.jpg

Ray-Ban Denim Wayfarer - a Ray-Ban nem csak minden évben, de évente többször is gurít egy nagyot talán leghíresebb modelljével, a Wayfarerrel. Az ember mindig eldönti, hogy most már úgyse tudnak mit kitalálni, de bizony tudnak. A Denim Wayfarer persze kényelmetlen, meg kicsit fura, ráadásul drága is - egy tízessel többe kerül, mint a sokkal szebb, klasszikus Wayfarerek.

 _A0D9032.jpg_A0D9031.jpg

Oakley Garage Rock Ferrari - több százszoros túlrendelés volt rá Magyarországon is, ami még úgy sem csoda, hogy az Oakley alapban drága, a Ferrari-sorozat még drágább. A Ferrari viszont olyan szégyenteljes cuccokat képes árulni az emblémájával, hogy sátoros ünnep egy-egy jól kinéző, minőségi akármi. Az Oakley egyik legmenőbb modellje mostanában amúgy is a Garage Rock, és nagyon szépen dolgozták bele a Ferrari színeit.

_A0D8487.jpg

_A0D8491.jpg

 Emporio Armani 4028Z - az Armani, amit egy régi hegesztőszemüvegről mintáztak. Összehajtani egy földi siralomvölgy, hiszen az oldalsó árnyékolókat külön be kell hajtogatni, aztán jönnek a szárak, az árnyékolók ráadásul rácsosak, tehát kissé limitáltan árnyékolnak. A keret pedig átlátszó, tehát funkcionalitás-pontszámban nem ez lesz a világbajnok. Állatságban viszont nehéz vele versenyezni.

 

_A0D8260.jpg

_A0D8259.jpg

Prada SPR 33P - először volt a Minimal Baroque, ahol csak a szárral figuráztak egy kicsit, de 2014-re eddig jutottak. A kétszínű, féldrágaköves csúcsmodell mindent tud, amit egy Prada csak adhat: elegáns, a trendek előtt jár és kiakasztja az embereket.

untitled-14.jpg

untitled-15.jpg

untitled-17.jpg

Chopard SCH 130 - Olyasmi, mint a Prada, vagy a Bulgari; sok a fux, az arany, meg a kő, de a svájci ékszerész-cég mintha kifejezetten a sármelléki reptéren leszálló, két hét dagonyázásra érkező orosz középosztályra utazna. A Prada meg a Bulgari épp attól jó, hogy bátran barokk, a Chopard azt mutatja, mit ér a bátorság ízlés nélkül.

untitled-35.jpg

untitled-36.jpg

Givenchy SGV A15 - aviator-műfajban is van még mit feltalálni. Amőba alakú orrtámasz-betét, hozzáillő szárburkolattal, és persze a rafinált, egymásba forduló G-s zsanér; igazi klasszikus. Neten ne rendeljenek ilyet, mert nincs állítható orrtámasz, szóval ez vagy jól áll, vagy sehogy.

untitled-52.jpg

untitled-53.jpg

Ray-Ban Round Metal - a Ray-Ban rendelkezik a legmélyebb fenekű kincsesládával, és ha ötven évig nem hoznának ki új modellt, csak a régieket variálnák, akkor is simán ellennének. Az összehajtható Round Metalnak természetesen semmi értelme, csak hogy szép, szerencsére összehajthatatlan változatban is létezik.

 

untitled-27.jpg

untitled-28.jpg

Fendi FF039S - találj fel egy durva szárat, jó lencseformát, állat tükörszínt, és bolondítsd meg valami csillogóval. Ja, hogy ez már sok? Persze, igazából már két összetevővel korábban is sok volt. Viszont állatnak állat.

 

untitled-52.jpg

untitled-53.jpg

Maui Jim Hawaiian Time - A Maui Jim fennállásának legjobb éve volt az idei. Egyre több vadonatúj Richard Walker-formaterv jön ki, így a világ legjobb lencséjű napszemüvegei elég állatul is kezdenek kinézni. Egyetlen dologgal vannak komoly tévedésben: nem csak kisfejű emberek élnek a világban, így a Hawaiian Time-ból sem ártana kihozni végre az L-es méretet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napszemuveg.blog.hu/api/trackback/id/tr636680031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Myxomatosis 2014.12.30. 01:11:58

Vicces hogy a Furla unisex-ként van megjelölve, akárhol nézem.

Dacia Dubstep 2014.12.30. 08:07:19

a maui dászíp!
kár, hogy hombárfejjel áldott meg az ég, megvenném a silhouette mellé. (azt bezzeg mertem rendelni, mind kényelmes. még ferde karvalyorra is!)
süti beállítások módosítása